32. haftalık bir gebelik süreci 8 aylık bir zaman zarfına tekabül eder. Anne adayının içinde bulunduğu dönem üçüncü trimester (son üç aylık dönem) olarak kabul edilir ve doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmıştır.
32 haftalık gebelikte doğuma ortalama 8 hafta kaldı demektir. Gebelik süresi 38-42 hafta arasında değişir.
Bu hafta bebeğinin boyu neredeyse 42-48 cm aralığında seyredecek. 32 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ise yaklaşık 1.814 gram civarlarında olacak. Hiç kimse bebeğinin bu haftalarda dünyaya gelmesini istemez ama geldiği takdirde de hayati tehlike riski olmadan yaşayacağını bilmek insanı rahatlatır.
32. haftadan sonra yasal olarak doğum izniniz başlar. Artık bu haftadan sonra 2 haftada bir doktor kontrolleriniz yapılmalıdır. Bu gebeliğin son ayına kadar devam eder. Gebelik hormonlarının etkisi ile kalça eklemleri gevşer.
Bazı anne adayları bu hafta içerisinde "32 haftalık gebelik kaç aylıktır?" sorusuna yanıt arar. Bu hafta başında 7 ay 14 günlük hamile olunurken; hafta bitiminde, yani 32 hafta 6 günlük iken ise 7 ay 20 günlük gebe sayılırsınız.
İlgili 35 soru bulundu
Hafta Kaç Ay Eder? 32. haftalık bir gebelik süreci 8 aylık bir zaman zarfına tekabül eder. Anne adayının içinde bulunduğu dönem üçüncü trimester (son üç aylık dönem) olarak kabul edilir ve doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmıştır.
Gebelikte 32. haftada bebeğinizin boyu uzuyor ve cildi yağlanmaya devam ediyor. Ayak tırnakları da büyük oranda uzadı. Anne karnında 32 haftalık bebek zamanının üçte 2'sini uyuyarak geçirmeye başladı. Araştırmalara göre bu haftalardan itibaren bebeklerde rüya görme yetenekleri gelişmeye başlar.
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon mayiinin fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası (desidua) içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.
Risk faktörü taşıyan gebelerde, gebeliğin 16 ile 24'üncü haftaları arasında ultrasonografi ile serviks (rahim ağzı uzunluğu) uzunluğu ölçülmesi ile erken doğum riski önceden tespit edilebilir.
NST kaçıncı haftada yapılır? NST hekim kararına göre değişmekle birlikte 32. haftadan sonra normal gebelik takibinde yapılabilir. Genellikle 15 günde bir tekrarlanır. 36. haftadan sonra haftada bir yapılabilir ve doğum esnasında devamlı takip yapılır.
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
33 haftalık gebelikte bebeğin başı aşağı doğru inmiş haldedir. Çok nadir görülmekle birlikte bebeğin başı yukarı doğru da olabilir. Baş aşağı pozisyonda karın da aşağı doğru iner. Burada bebeğin pozisyonu ve annenin karnının görünümü hakkında net ve doğru bilgiyi hekimden almanız önemlidir.
Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Eğer annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerlesmesine bağlı kanamalar , plasental sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyorsa, cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.
Erken Doğum Hangi Aylarda Riskli? 20 haftadan sonra gerçekleşen ve 37. Haftaya kadar oluşabilecek tüm doğumlar erken doğum olarak bilinir. Hamilelik 20.haftaya ne kadar yakın olur bebekte ciddi sağlık sorunları oluşma riski o kadar yüksektir.
7 aylık doğan bebek yaşar, 8 aylık doğan bebek yaşamaz hurafesi o kadar yaygındır ki, hemen her ülkede bu boş inancın izlerine rastlanmaktadır.
Sağlıklı gebelik süreci, 40. haftanın sonunda tamamlanarak doğum ile biter. Doğum belirtileri, doğumdan 4 hafta önce kendini göstermeye başlar. Bu belirtilerin ilki bebeğin doğum kanalına ilerlemesi sonucunda anne adayının daha rahat nefes almasıdır.
Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır.
Eğer NST cihazında %40 üzeri ve 20 dakika süre içinde en az 3 düzenli sancı yaşanıyorsa, o zaman doğum sancısı olarak belirlenir ve vücut artık doğum için hazırdır demektir.
Aktif eylemde rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başlar. Rahim kasılmaya başlar, kasılmalar sırasında kadın ağrı ya da sırtında, alt karın çevresinde basınç hisseder. Kasılmalar arasında rahim gevşer ve karın yumuşar. Kasılmalar rahim ağzını açar(gebeliğin başından beri kapalı olan) ve bebeği doğum kanalına doğru iter.
Otuz iki haftalık anne karnındaki bebeğin kilosu ise 1,5 kg ile 2 kg arasında değişir.
Hafta Kaç Ay Eder? 33. hafta gebelik süresinin 8 ay 1 haftalık zaman dilimine tekabül eder. Anne adayı gebeliğin son dönemi olan üçüncü trimester (son üç aylık) evresinde olup doğuma yaklaşık olarak 7 haftalık bir süre kalmıştır.
32. gebelik haftasında günün %90-95 ini uyuklayarak geçirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri