Papaya ile mükemmel bir uyumu olan lime, aynı zamanda pastalara hoş bir tat ve koku katmak için tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra; diş macunlarında, yağlarda, şekerlerde, dezenfektanlarda, cilt kremlerinde ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.
Lime yani misket limonu, limona göre daha düşük pH değerine sahiptir, bu durum limona göre daha asitli olması anlamına gelir. Limona göre daha acı bir tada sahip olan lime, ayrıca daha fazla karbonhidrat ve daha az protein içerir. Limon ise misket limonuna göre bünyesinde daha yüksek şeker barındırır.
Sıcak yemeklerde, tatlılarda, içeceklerde ve çeşitli tatlılarda limenin hoş aromasından faydalanılmaktadır. Yemeklere katılmasının yanı sıra kozmetik sektöründe de geniş bir kullanım alanına sahip olan meyve, krem benzeri birçok ürün içerisinde kullanılabilmektedir.
Dıştan limon melezi olan ve etroga adı verilen başka bir turunçgil meyvesiyle çaprazlanmış olan limona benzer. Gerçek misket limonu ekşi bir tada sahiptir ve dilimleri üzerinde beyaz damarlı yeşil renktedir. Yemeklerde ve salatalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Misket limon, içerdiği askorbik asit ve potasyum sayesinde kan damarlarının duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olur. Misket limonda, bulunan uçucu yağlar, sindirimi normalleştirir ve iştahı artırır. Limon suyu, antiviral ve antiseptik olarak ve ayrıca yaraları iyileştirmek için kullanılır.
İlgili 33 soru bulundu
Limon ve lime yani misket limon çok benzer besin profillerine ve sağlık yararlarına sahiptirler. Bununla birlikte, aralarında bazı farklılıklar da vardır. Lime, genellikle gıdalardaki tatları vurgulamak için kullanılan bir narenciye meyvesidir. Meksika, Vietnam ve Tayland mutfağında yaygın bir içeriktir.
Narenciye grubu dendiği zaman akla gelen ilk meyve lime olarak bilinir. Halk arasında misket limonu olarak da bilinir. Çoğu kişi lime ve limon arasında farkı bilmemektedir ve çok karıştırmaktadır. Limona göre lime meyvesinde çekirdek bulunmamaktadır.
Limongillerden lime da yeşildir. Hatta yeşil limon olarak adlandırılır. Tat, görünüm, şekil bakımından aynıdırlar. Limonlar sadece limelara göre biraz daha büyük ve ekşidir.
kilosu yirmi tl ve üstü fiyatlara satılan tropikal meyve. görünüşü ve tadı limonu anımsatır ama hiçbir zaman limon ve limon'un yetişmemişi değildir. ayrı bir meyvedir. iklim dolayısıyla ithal edilmesi gereğince türkiye'de fiyatı pahalıdır.
Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir. Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir. Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Umuyoruzk ki ilerleyen senelerde daha uzun süre ve daha fazla miktarlarda hasat yapıp sizlere bol bol ulaştırabiliriz.. Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için Yeşil Limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Lime'a halk arasında misket limonu da denmektedir. Misket limonu, serbest radikallerle mücadele eden antioksidanlar bakımından zengindir.
Limon kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya gayret ederek bir kaseye rendeleyin. Üzerine nane yapraklarını ekleyin. Ardından toz şekeri ilave edin ve üzerine soğuk suyu ekleyin ve 5 dakika buzdolabında bekletin. Ardından süzerek servis edebilirsiniz.
Yeşil Limonlarımız lime veya misket limon değildir. Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için Yeşil Limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Lime'da hasat zamanı Kasım-Aralık aylarıdır. Bu ayları hasat yapılmayan meyvelerin içi yeşil kalmakla birlikte, dış kabuklarında sararma görülmektedir.
Genelde ılıman bölgelerde kütdiken yade mayer limon ağacının yetiştiği bölgelerde rahatlıkla yetişmektedir. Türkiye'de Hatay dan başlayıp Adana Mersin Antalya Muğla İzmir bölgelerinde yetişebilir.
Misket Limon, soğuk algınlığı ve grip gibi yaygın viral hastalıklar için etkilidir. Bu meyvelerdeki viral vücut popülasyonunu kontrol etmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini. C vitamini antioksidanlarla birleştiğinde, birçok hastalık ve duruma karşı güçlü bir bariyer oluştururlar.
Lime meyvesi citrus yani narenciye grubundan bir meyvedir.Esasen limona benzer ama meyve yapısı limon meyvesinden daha farklıdır. Lime meyvesi halk arasında çekikdeksiz limon olarak geçmektedir fakat doğru bilinen yanlışlardan bir tanesidir.Lime ve limon arasında ciddi oranda farklar mevcuttur.
Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için lime limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
Çeşitli yemeklere ve salatalara katılarak tüketilen limonun içi olduğu kadar kabuğunun da sağlığa oldukça faydası bulunuyor. Bu nedenle limon kabuğunu atmamak ve doğru şekilde tüketerek çeşitli hastalıklara çare bulabiliriz.
Klasik limondan daha büyük, yeşil renkli ve ekşi olan lime, misket limonu adıyla da anılır. Çekirdek bulundurmayan misket limonu, sulu ve yoğun lezzetlidir. Meksika ve Latin Amerika mutfaklarında sıklıkla kullanılan lime, özellikle içeceklerde, kokteyllerde tercih edilir.
Cool lime olarak bilinen ve limonlu tadı ile damakta farklı bir tat bırakan ürün, farklı mevsimler içerisinde rahatlıkla tüketilir. Yazın buzlu içecek tüketmek isteyen kişiler için belirli miktarda su ve buz ile karıştırılarak ferahlatıcı etkisi bulunan içecek elde edilir.
Rendelenmiş limon demektir.
Hazırlanan yemeklere ekşi tat vermek için kullanılır.
Aynı familyadan gelen bu kuzen turunçgiller, birbirlerine lezzet ve koku olarak benzeseler de aslında birbirleri arasında farklar bulunuyor. Sıklıkla tükettiğimiz sebzelerden biri olan limonun çok yakın akrabası olan lime'ı (yeşil limon) inceleyeceğiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri