TDK'ye göre Limitet kelimesi ingilizce Limited olarak yazıldığı için bu kullanım gelenekselleşmiştir. Günümüzde yaygın kullanımı ve kısaltması Ltd. biçimindedir ve büyük harflerle LTD. ŞTİ şeklinde yazılır.
Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının limited olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı limitet olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de limitet kelimesi doğru yazım biçimidir.
Limited Şirket (LTD) Hakkında Sık Sorulan Sorular
Gerçek veya tüzel kişilikte, bir veya birden daha fazla kişi tarafından kurulan şirketlere, Limited Şirket (LTD) denilmektedir.
Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime; sınırlı anlamına gelir.
Limited şirketin kısaltması, "LTD. ŞTİ." şeklinde yazılır ve sonuna nokta konulur.
İlgili 37 soru bulundu
Limited şirket terimi ile aynı anlama gelen LTD ŞTİ ifadesi şirketlerin bulundukları grubu temsil etmektedir. Özellikle ticaret ile uğraşan kişilerin kurdukları şirketin ticari unvanı olarak da adlandırılmaktadır. Bir kişi ya da birden fazla kişinin bir araya gelmesi ile oluşturulan şirket çeşitlerinden biridir.
Bir veya daha çok gerçek ya da tüzel kişi tarafından, bir ticaret unvanı altında kurulan şirketlere limited şirket denir. Bu tip şirketlerin esas sermayeleri bellidir ve bu sermaye, esas sermaye paylarının toplamından oluşur.
limit, sınır i.
sınır, hudut. City limits. The limits of one's vision.
Orijinal dilinde ''limite'' şeklinde yazılan bu kelimenin sözlük anlamı sınırdır. Bir şeyin ulaşabileceği en üst noktaya da limit denir.
Tek ortaklı limited şirket kurulabilir. Ortakların sayısı elliyi aşamaz. Limited şirket ortakları gerçek kişi veya tüzel kişi olabilir.
Limited şirket- te ortakların sayısı en az bir, en fazla elli olmalıdır (TTK m. 573-574). TTK m. 573/I gereğince, limited şirket ancak “bir veya daha çok” gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulabilir.
Kısaltmalar. ş., şti.
Bu sorulara “Limited Şirket, ticari faaliyet gerçekleştirmek için bir veya daha fazla tüzel-gerçek kişinin bir araya gelerek oluşturduğu kuruluş“ şeklinde cevap verilebilir. Aynı zamanda Limited Şirket kısaltması birçok alanda kullanılır. Limited şirket “LTD” olarak kısaltılır.
3. İçeri, dışarı, ileri, şura, bura, ora, yukarı, aşağı gibi sözler ek aldıklarında sonlarında bulunan ünlüler düşmez: içerde değil içeride, dışardan değil dışarıdan, ilerde değil ileride, şurda değil şurada, burda değil burada, orda değil orada, yukarda değil yukarıda, aşağda değil aşağıda vb.
Limit kelimesi Latince Limes ya da Limites 'den gelmekte olup sınır, uç nokta anlamındadır.
Limitiniz, bankanıza beyan ettiğiniz gelire göre hesaplanır. Ödeme alışkanlıklarınıza göre periyodik olarak artar ya azalır. Kişiden kişiye değişen kart limitleri, borcun düzenli ödenmesi ve aktif kullanım gibi faktörlerden etkilenir. Bankalar, müşterileri için tek bir kredi kart limiti belirler.
KMH (Kredili Mevduat Hesabı), kişilerin her türden kısa vadeli nakit gereksinimlerini karşılamaya yönelik olarak, vadesiz hesapta yeterli miktarda bakiye olmaması söz konusu olduğunda kişiye bankanın belirlemiş olduğu limit kapsamında para çekme, EFT/havale yapma olanağı sağlayan bir tür kredi hesabıdır.
Hudut, hat ve yol sözcükleri sınır sözcükleriyle aynı anlama sahiptir.
Sınır kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük listesi
Limit. Çizgi. Hat. Hudut.
Ser ve had kelimelerinin birleşmesiyle oluşan serhat, sınır boyu demektir.
Limited şirketler asgari 10.000.-TL. sermaye ve asgari 1 ortakla kurulmalıdır. Ünvanlarında limited şirket ibaresinin bulunması veEN AZ BİR faaliyet konusunun gösterilmesi zorunludur. Ortakların koyacakları sermayenin en az 25.-TL. veya bunun katları olması lazımdır.
AŞ'ler, tek ortak ile dahi kurulabilmekte olup, ortak sayısı konusunda herhangi bir sınırlama mevcut değildir. LTD Şirketler, tek ortak ile dahi kurulabilmekte olup, en fazla 50 ortaklı olabilmektedirler. AŞ'lerin kurulabilmesi için asgari sermaye miktarı 50.000.TL'dir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve geçerli bir vergi numarası bulunan herkes, herhangi bir vergi cezası bulunmaması durumunda Türkiye'de limited şirket kurabilir. Türk vatandaşı olmayan şahıslar da gerekli izinleri ve vergi numaralarını aldıktan sonra limited şirket için başvuruda bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri