- Limon kabuğu çayı yapmak için ilk olarak 2 adet limon, 1 litre su, limonun suyu ve 80 gram bal gerekmektedir. - Hazırlanışı için öncelikle 1 litre suyu iyice kaynatın ve 2 adet limon kabuğunu yıkayarak suyun içine atı. - Daha sonra kaynama işlemini bekleyin ve kaynadıktan sonra içine limon suyunuzu ekleyin.
Kalp sağlığına, bağışıklık güçlendirmeye, sindirim sistemini düzenlemeye faydalı olduğu özellikleri vardır. Günümüzde yapılan çalışmalar sayesinde limon suyunda bulunan antioksidanın limon kabuğunda da olduğu kanıtlanmıştır.
1 litre suda limon kabuklarını kaynatın. Ateşten alın ve 15 dakika boyunca demlenmeye bırakın. İçilebilir bir sıcaklığa geldiğinde, günde 3 kez tüketin.
Eklem ağrılarınız için hazırlayacağınız kürde ilk olarak limon kabuklarını kapaklı kavanozun içerisine koyun. Ardından kabukların üzerine örtecek kadar sızma zeytin yağını dökün. En son üzerine okaliptüs yapraklarını koyun ve kavanozun kapaklarını iyice kapatın. Bu şekilde kürü 2 hafta boyunca bekletin.
İçerisinde büyük oranda C vitamini ve kalsiyum bulunan limon kabuğu stresin azaltılmasında ve yok edilmesinde büyük katkısı bulunmaktadır. Diş etlerinin daha güçlü olmasını sağlayan limon kabuğu, bağırsakların güçlenmesine ve karaciğer yağlanmalarının önüne geçmektedir. Kan dolaşımının iyileşmesine yardımcı olur.
İlgili 33 soru bulundu
Sıkılmış limon kabuğu ile ne yapılır? Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir.
Limon kabuğu kan damarlarını genişleterek rahatlatır ve iltihaba karşı savaşır. Bu sayede diz ve eklem ağrılarını yok eder.
Haşlanmış limon kürünün faydaları
Yağ yakımını hızlandırıcı özelliği vardır. Kan şekerinizi dengeleyerek aniden bastıran açlık krizlerinizin ve şeker isteğinizin önüne geçer. Bağırsaklardaki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur. Bağırsaklarınızın daha düzenli bir şekilde çalışmasını destekler.
İlk olarak suyu kaynatın. Kaynayan suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.20 dk kaynatıp süzün.Bal ile tatlandırıp servis edin. Not:Bir çok faydası olan limon kabuğu çayı özellikle soğuk kış aylarında soğuk algınlığı ve grip için tüketilmesinde fayda vardır.
Birçok meyvenin olduğu gibi limonun da kabuğu genelde kullanılmaz ve ziyan edilir. Ancak limonun kabuğu da en az kendisi kadar faydalıdır. Limon kabuğu, limonun kendisinden daha fazla C vitamini içermesinin yanında kalsiyum, potasyum ve yüksek oranda lif içerir.
Sabahları aç karnına limon çayı tüketmek, vücudu detoksifiye ederek sindirimi düzenler. Vücuttaki tüm toksinleri atar.
Cezveye 100 ~150 gr kadar su ekleyelim, yaklaşık 1 su bardağı su ediyor. Su iyice kaynasın, kaynayınca içerisine 2-3 gr kadar kurutulmuş nar kabuğu atalım. 3gr'mı geçmesin çünkü çay biraz acı oluyor, nar kabuklarını da ekleyince 5 dk kaynasın. Şeker ile tatlandırılabilir.
Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) ile kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor. Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.
Tansiyon için evde limon tüketilebilir. Ancak limonun yüksek tansiyona direkt bir etkisi yoktur. Limon suyu damarların tıkanmasına sebebiyet veren bazı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.
Limonlar güzelce yıkanır. Rendenin küçük kısmı ile rendelenir ( dikkat edelim beyaz kısımların gelmemesine). Rendelenen limon kabukları güneş görmeyen bir ortamda ara ara karıştırarak kurutulur. Kurutulan kabuklar kapağı kapalı cam bir kavanoza alınarak oda sıcaklığında saklanır.
Yemeklere lezzet vermenin yanı sıra saç sağlığından cilt bakımına kadar farklı alanlarda kullanılan limon, aynı zamanda soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, artrit gibi birçok rahatsızlığın tedavisine de yardımcı olabiliyor.
Limon kabuğu tüketmenin iki kolay yolu vardır. İlki, çayınıza limon kabuğu atarak içmektir. Kestiğiniz limon kabuklarını çayınıza istediğiniz miktarda atıp içebilirsiniz. İkinci yol ise limon kabuklarını rendeleyip yiyecekler ile birlikte tüketmektir.
Çayınızı limonlu içtiğinizde limonun içerisindeki antioksidanlardan ve vitaminlerden de faydalanırsınız. Vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Limonlu çay, ölü deri hücrelerini yok etmeye ve yüzünüzü gençleştirmeye yarayan büzücü özelliklerle doludur.
Zencefil limon çayı, soğuk kış günlerinde başımıza dert olan öksürüklere karşı doğal bir antikordur. Vücuda sağladığı bin bir çeşit yararı ile birlikte vücudumuza dost olan bir bitki çayıdır. Kas yorgunlukları, vücuttaki yağ oranının dengelenmesi ve mide de oluşan rahatsızlıklara karşı direnç sağlar.
Limonlu su hazırlamak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle, bir bardak suyu kaynatın ve ardından içine yarım limonun suyunu sıkın. Daha sonra, suyun içindeki limon parçalarını çıkarmak için bir süzgeç kullanın. Limonlu suyunuz hazır!
Sindirime yardımcı olur
Sabahları uyandığınıza bir bardak limonlu su tüketmek, sindirim sisteminin düzene girmesine yardımcı olur. Polifenoller açısında da zengin bir içecek olan limonlu su, bağırsak bakterilerinin dengesini de sağlar.
Limonlu su vücuttaki toksinleri atma da büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle sabahları aç karnına içilen limonlu su hem toksinleri atmaya yardımcı olur hem de yağ yakımını hızlandırarak kilo verme konusunda destek olur. Sabahları aç karna içilen limonlu su kabızlığı da oldukça iyi gelmektedir.
Limon kabuğunda bulunan esans yağlarının kan damarlarını rahatlatıp ağrı hissini önemli ölçüde azaltan iltihap sökücü bir etki yaparak eklem ağrılarını azalttığı gösterilmiştir.
İşte faydaları:
Her çeşit romatizmal ağrıları geçirir. Kireçlenmeyi engelleyerek eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlar. Kolesterolü düşürür. Zararlı yağların yakılmasını sağlayarak zayıflatır.
Limon kabuğu kan damarlarını genişleterek rahatlatır ve iltihaba karşı savaşır. Bu sayede diz ve eklem ağrılarını yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri