Lezzetli ve ferahlatıcı limonatalar yapmak için limon sosunu suyla karıştırarak tarifinizi hazırlayabilirsiniz. Çorbalar, salatalar, tatlılar, turşular ve deniz mahsulleri gibi sayısız tarifte limon yerine limon sosunu tercih edebilirsiniz.
Tüm pasta, kek muffin, dondurma ve cheesecake lerde kullana biliceginiz hatta kahvaltılarda tükete bileceğiniz nefis sos hazır.
Limon Sosu Tarifi | MALZEMELER:
1 su bardağı limon suyu. 5-6 çorba kaşığı toz şeker. 1/2 adet limon kabuğu rendesi. 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta.
Bu sos öyle taze bir limon lezzeti sunuyor ki; limon kullandığınız tüm sosların yerine biraz sızma zeytinyağı ile karıştırarak ya da sade olarak kullanabilir. Balık, salata ve sebzelerinize enfes bir lezzet vermek isterseniz bu özel sosu kaçırmayın!
İlgili 20 soru bulundu
Sosu için; Pudra şekerine limon suyu ve sütü ekleyip mikserle çırpın. Kıvamı katıysa limon suyu, cıvıksa pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Sos kıvamına geldiğinde soğuyan kekin üzerine dökün ve servis edin.
Yüksek miktarda sitrik asit içerdikleri için, limonların asidik pH'ları vardır. FDA'ya göre, limon suyunun pH değeri 2 ile 3 arasında değişiyor. Bu, limon suyunu 10.000-100.000 kez sudan daha asidik yapar.
Körili limon püresini makarnalarda, tavuk ve balık tariflerinde kullanabilirsiniz. Farklı bir lezzet yakalamak için patates püresi hazırlayıp püreye eklediğinizde de çok nefis oluyor. Şimdiden afiyet olsun!
Limonlu su, kilo kaybını hızlandırabilir. Ayrıca kilo vermeyi kolaylaştırıcı özelliklerinin yanında vücudunuzdaki toksinleri de temizler. Limonlu su, iyi bir idrar söktürücü ve sindirim tetikleyici olarak da zayıflarken size fayda sağlar. Ve tabii C vitamini deposu olarak da bağışıklık sisteminize iyi gelir.
Limon sosları genelde salatalar, çorbalar ve deniz ürünlerinde kullanılmakta bazen de diğer tür yemeklerde ve tatlılarda kullanılmaktadır. Limon sosu, aroması ve kıvamı ile gerçek limon tadına erişebileceğiniz doğal bir lezzet olma özelliğini taşımaktadır.
Günlük hayatta limonu hemen hemen her yerde, limonata olarak, çorbada, içeceklerin yanında, süslemek için tatlı ve tuzlu yemeklerde özellikle zeytinyağlılarda, salatalarda kullanırız. Limon, lezzeti arttırmak, sindirimi kolaylaştırmak vücut direncini kazanmak için kullanılan önemli bir C vitamini kaynağıdır.
Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
Sodyum Benzoat, Potasyum Sorbat. Bu yazdıklarımız; ambalajında Limon Sosu olarak isimlendirilmiş kimyasal karışım diyebileceğimiz ürünün dikkat çeken bileşenleridir. Üründe aromatik yağlar, limon aroması ve çok ilginçtir limon aromalı bulanıklık verici karışım yer alıyor.
genellikle kılıç balığı ya da eşkina gibi çok etli balıkları marine etmekte kullanılan güzide sos. kendisi ayrıca başka bir versiyonuyla meksika yemeklerinde ve etlerde de kullanılır ve de leziz olur.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Tam Buğday Ekmeği
Özellikle tam tahıllı ekmekler içerdikleri yoğun lif ve kepek nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda B grubu vitaminlerce de zengin olan sofraların olmazsa olmazı ekmeği sofranızdan eksik etmeyin.
4 su bardağı kaynamış suyu doğranmış limonlara ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limonu; kabuğu yumuşayıp, kabuğundaki vitaminini suya bıraksın diye 7 dakika daha kaynatıyoruz. Daha sonra isteğe bağlı olarak doğranmış zencefili ilave edip 1 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz.
Limonu dondurun ve rendeleyin!
Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz.
Haşladığımız patatesleri güzelce soyuyoruz. Derin bir kaba alıyoruz. Üzerine 2-2. 5 çay kaşığı tuz, 1 adet sıkılmış limon suyu, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı döküyoruz ve blendırdan geçiriyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp üzerine karabiber dökerek süslüyoruz.
Limonlar, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı çalışan C vitamini ve flavonoidler bakımından zengindir. Limonlar, böbrek taşlarının oluşumunu önleyen bir kimyasal olan sitrat içerir. Sitrat ayrıca daha büyük taşları parçalayarak idrardan kolayca geçmelerini sağlar.
Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur.
Kalbe giden damarların rahatlamasına büyük destek olan limonlu su, kan dolaşımını dengelediği için kalp hastalıklarının düşmanıdır. Kalbin en iyi şekilde korunması için içilen limonlu su, kalp krizini önlemektedir. Kan pıhtılaşmasını engelleyerek sizi koruyacaktır.
Limon asidik özelliklere sahiptir ve belirli sağlık koşullarına sahip kişilerde bazı olumsuz reaksiyonlara neden olabilir. Genellikle mide ekşimesi , kusma ve mide bulantısına yol açan reflü bozukluğu, genellikle asitli yiyeceklerin tüketimi ile tetiklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri