Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu? Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Dubai'ye giriş yapabilmek için vize zorunluluğuna tâbidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 günü aşmayacak seyahatleri için Dubai'ye vizesiz giriş yapabilirler. Transfer geçişlerde vize gerekli değildir.
Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Dubai vizesi almalarına gerek yoktur. Türkiye'den Dubai vizesi için başvuracak üçüncü ülke vatandaşlarının en az 6 aylık oturum veya çalışma iznine sahip olmaları gerekmektedir.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 10.680 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 12.691 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 19.457 TL / (716 USD)'dir.
İlgili 24 soru bulundu
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin en pahalı şehirlerinden biridir. Dubai, diğer BAE şehirleri ile kıyaslandığında yaşam masrafları bakımından daha pahalı bir şehirdir.
25 yaş altı bekar bayanlar ise Dubai'ye tek başlarına seyahat edecekse Dubai seyahatleri için ek soruşturmaya tabii tutulmaktadır. Aynı zamanda eğer Türk vatandaşıysanız ancak doğum yeriniz Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Filistin ise ek soruşturmaya tabi tutulursunuz.
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Vize işlem süresi yaklaşık 3 ‑ 4 iş günüdür. BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Dubai seyahatini çalışma amaçlı olarak gerçekleştirecek kişilerin öncesinde 90 Günlük Dubai Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. 90 Günlük Tek Girişli Dubai Vizesi başvurusu sonuçlanana kadar ülke sınırları içerisinde bulunulması gerekmektedir. Dubai vizesi başvuruları ortalama 3 iş günü içerisine sonuçlanmaktadır.
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin vize sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Dubai seyahatleri için vize sahibi olma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.
Dubai Vatandaşlığı Alma
Daimi ikametgah olarak en az 5 yıl Dubai'de yaşamış olmalısınız. Ancak bu kuralın bazı istisnaları olabilir. Evliyseniz ve bir Dubai vatandaşıyla en az üç yıl yaşadıysanız veya Dubai oturma izninizi süresi dolmadan uzatmış veya yenilediyseniz, Dubai vatandaşlığına başvurabilirsiniz.
Dünyanın en sık ziyaret edilen destinasyonlarından birisi olan Dubai için vize şartı vardır. Türkiye'den Dubai'ye gidecek olanlardan vize istenmektedir. Pasaport zorunluluğu da mevcuttur. Umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Dubai'ye giriş yapabilmek için vize zorunluluğuna tâbidirler.
Ayrıca banka hesabı içerisinde de minimum 4.000 TL bakiye olmalıdır. Daha az miktarda olan bakiyeler başvuruların olumsuz şekilde sonuçlandırılmasına neden olmaktadır. Dubai turistik vize başvurularında SGK'lı çalışanlardan son 3 aya ait olan maaş bordrosu, otel konfirmasyonu ve uçak biletleri istenmektedir.
Birleşik Arap Emirlikleri aracılığı ile Dubai'ye turistik amaç ile seyahat eden kişiler ve iş gezisi, konferans, fuar katılımı, diğer ticari ve sosyal faaliyetler gibi nedenler ile Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Dubai Turistik Vize almak zorundadır.
Dubai vizesi için başvuru şartları vize türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kısa süreli vize başvurular için genel olarak ortak evraklar bulunmaktadır. Uzun süreli (90 günden fazla) vize başvuruları için ise Dubai'deki Dubai göçmenlik bürosu üzerinden gerçekleştirilmelidir.
Kadınların saçlarını ve vücutlarının tamamını örtmesi gerekir. Erkeklerin saçlarını örtmesi gerekmez ama erkekler de şort ve kolsuz gömlek giyemez.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Yine de rezervasyon yaptırdığınız otelden evlilik cüzdanı istenirse şaşırmayın çünkü yasalara göre evli olmayan kadın ve erkek aynı otel odasında kalamaz.
Dubai'de asgari ücret yoktur. Dubai asgari ücret uygulaması olmadığından Birleşik Arap Emirlikleri'nde ücretler milliyet, nitelik, deneyim, emirlik, deneyim, beceri ve diğer faktörlere bağlıdır. Dubai'de ortalama maaş ayda 21500 AED'dir yani 5853,37 Amerika Doları dolaylarındadır.
Dubai yönetimi 30 günlük kampanya süresince kaybedilen her kilo için 1 gram altın vereceğini duyurdu. Altın ödülünde üst sınır olmadığını belirten kampanya yetkilisi Hüseyin Lutah, isteyenlerin Cuma günü tartılarak yarışmaya katılabileceklerini söyledi.
Ödenek miktarı 10.000 AED'dir. BAE'de işsizlik sigortası uygulaması bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri