Parazit mücadelesinin doğru yapılabilmesi ve hem hayvan hem de insan sağlığı yönünden risk oluşturmaması için 3 aylık aralıklarla düzenli olarak CANİVERM tablet verilmesi tavsiye edilir. Ayrıca Ekinokok bulaşma riski yüksekse 3 aylık aralıklar yerine 1,5-2 ayda bir ilaçlama daha doğru olur.
Uygulama yolu – oral. Tabletler harici olarak veya bir parça yiyeceğin içine sarılıp konulmak suretiyle verilebilir. Hayvanların günlük yiyecekleri ile birlikte vermeyiniz. Doz tek bir uygulamada verilmelidir.
POZOLOJİ VE UYGULAMA YÖNTEMI. 2 tablet 0.175gr 2–5kg canlı ağırlık başına.
Evcil hayvanlarda dozu 25 mg/kg'dır.
Kullanım Şekli ve Dozu: Veteriner hekiminiz başka bir şekilde kullanımını tavsiye etmediği sürece kullanımı, kedi ve köpeklerde her 10 kg canlı ağırlığının başına 1 adet Tenizol tablet kullanıma uygundur. Örnek verecek olursak köpeğin canlı ağırlığı 15 kg ise 1 tam 1 de yarım tablet olarak verilmelidir.
İlgili 20 soru bulundu
Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben 15 gün ara ile 2 dozun daha uygulanmasını (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 4-5 olabilir) ve 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz.
Parazit mücadelesinin doğru yapılabilmesi ve hem hayvan hem de insan sağlığı yönünden risk oluşturmaması için 3 aylık aralıklarla düzenli olarak CANİVERM tablet verilmesi tavsiye edilir. Ayrıca Ekinokok bulaşma riski yüksekse 3 aylık aralıklar yerine 1,5-2 ayda bir ilaçlama daha doğru olur.
Caniverm 700 mg tablet. 10 kg için 1 tablet uygulanmaktadır. Köpekler ve kediler için kullanılabilir.
Caniverm 700 mg yavru kedi ürünlerin kullanım alanına ve kullanım amacına uygun doğrultuda tercih edilmesi gerekir.
Eczanelerde 3 lira civarında.
Bunlardan biri olan Caniverm marka iç parazit hapı, kedi ve köpeklerin oral yoldan alması gereken bir ilaç türüdür. Bu ilaç sayesinde kedi ve köpeklerin iç parazitlerinden kurtulması sağlanır.
Günümüzde kullanılan çoğu dış parazit ilaçları kene için 1 ay, pire için 2 ay süre koruyucu özellik taşımaktadır. Havaların sıcak olduğu ve pire, kene problemlerinin sık yaşandığı mevsimlerde dış parazit ilaçları ayda bir tekrarlanması gerekmektedir.
Kedi iç parazit hapı genelde kedilerin hapı fark etmeden kolayca yiyebilmesi için sevdikleri yiyeceklerin içine saklanarak veya kırıp karıştırılarak verilmesi önerilmektedir. Direkt olarak da yutturulabilen bu haplar sayesinde kediler iç parazitlerden kurtulmaktadırlar.
1 yaşını doldurmuş kediler için her 3 ayda bir defa iç ve dış parazit aşısının yapılması gerekir. Kedilerde parazit aşı uygulamalarının her 3 ayda bir uygulanması tavsiye edilir.
Genel olarak birçok hayvan sahibi, bu ilaçları sevdiği yemeklerle veriyor. Aynı zamanda kedinizin başını yukarıya kaldırıp baş ve işaret parmağınızı azı dişine yerleştirdikten sonra kedi iç parazit ilacını yutturabilirsiniz. Bu esnada hapı yutana kadar ağız bölgesini hafifçe sıvazlamalısınız.
Categories: Köpek iç parazit hapı köpeklerin mutlaka kullanması gereken bir ilaçtır. Sadece köpeklere değil aynı zamanda kedilere de yapılan ve son derece önemli bir ilaç uygulamasıdır.
VERMGUARD® Oral Tablet, tek başına verilebilir, ezilebilir veya yiyeceklerle karıştırılabilir. Tedavi sırasında hayvanların aç olması gerekmez. Doz bölünmeden bir defada verilmelidir.
Kedilerde parazit aşısı yan etkileri diğer aşılar ile benzerlik gösterebilir. Aşı sonrasında ortaya çıkan semptomların şiddetli olduğu gözlemlenirse ve söz konusu semptomlar bir günden uzun süre devam ederse mutlaka veteriner hekime danışılması gerekir. Kedilerde parazit aşısı yan etkileri; Halsizlik ve/veya uyuşukluk.
Kediler dış parazit kapabildiği gibi iç parazitte kapabilirler. Tam olarak bu yüzden de kediler için özel üretilmiş kedi iç dış parazit damlası gibi ilaçlar kullanılır.
Önerilen doz, kg canlı ağırlık olarak febantel için 15 mg, pirantel embonat için 14.4 mg ve prazikuantel için 5 mg'dır. Pratik doz her 10 kg canlı ağırlık için 1 tablete karşılık gelmektedir. Oral yolla Doğrudan veya yiyecek içerisinde verilebilir. Özel bir diyetetik önleme gerek yoktur.
Hamile kedinizde parazit olması durumunda kediler için uygun olan herhangi bir parazit ilacını asla kullanmamanız gerekmektedir. Bu ilaçlar henüz doğmamış yavrular için çok tehlikelidir. Hamilelik döneminde parazit problemi yaşayan kedilerin sadece veteriner hekim tarafından verilen ilaçları kullanması gerekir.
Rutin olarak köpeklerde dış parazit uygulaması ense damlası olarak yapılır. İki ayda bir tekrarlanır. Yaz aylarında ayda bir tekrarlanması önemlidir. İç parazitlerde ise enjeksiyon ve tablet şeklinde uygulamalar bulunur.
Veteriner hekim reçetesiyle; veteriner muayenehanelerinde ve eczanelerde satılır (VHR).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri