İşte çaydanlığın içini nasıl temizleyeceğinize dair öneriler: Demliğe bir yemek kaşığı limon tuzunu dökün. Çaydanlığı ocağa yerleştirdikten sonra kaynatın, kireci zayıflatmak ve tamamen yerinden çıkarmak için yaklaşık 30 dakika bekletin. Kireç kalıntısı kalmayıncaya kadar çaydanlığı temizleyin.
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Kireç Çözücü - Limon Tuzu
Çaydanlık, kettle gibi aletlerde kirecin sökülmesinde kullanılır. 1 çay kaşığı limon tuzunu çaydanlıkta sıcak su çözdürün. Kireç birikintileri hızlıca kaybolacaktır.
Kullanım Şekli; Çaydanlık Temizliği; Çaydanlığınızı ve üzerindeki demliği kireçli olan bölgeyi biraz geçecek kadar su ile doldurunuz. Kireç yoğunluğuna göre her ikisine de 1 -2 çorba kaşığı (20-40 g) Ernet Limon Tuzu ilave ediniz ve ocağın altını açınız. Çaydanlıktaki su kaynayınca ocağı kapatınız.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
İlgili 36 soru bulundu
Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor. Uygulama adımlarını tarif etmek gerekirse, ilk aşamada fırça üzerine karbon dökülüyor. Musluğun fırça ile ovalanmasının ardından soğuk su ile durulanması gerekiyor.
SİRKE, LİMON SUYU VE KARBONAT ÜÇLÜSÜ
Bir spreyli şişeye 1 çay bardağı sirkeyi, 2 yemek kaşığı karbonatı ve yarım limonun suyunu döküp karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip iyice çalkalayın. Hazırladığınız karışımı direk kireçli yüzeye sıkıp 15 dakika bekletin. Ardından durulayabilirsiniz.
Limon tuzu temizlikte kimyasal kullanmadan derinlemesine bir temizlik sağlar. Çaydanlığın içine atılarak su ile kaynatılan limon tuzu çaydanlıktaki kireci de çözecektir. Limon tuzu sulandırılarak içilebilir.
Limon Tuzu İle Çaydanlık Temizliği Nasıl Yapılır? Kireçlenmiş çaydanlığın içerisine tepeleme bir yemek kaşığı limon tuzu koyulur. Ardından çaydanlık su ile tamamen doldurulur. Yapılan bu karışım, yaklaşık 10 dakika kadar kaynamaya bırakılır.
Sirke Ve Karbonat İle Kararan Çaydanlık Temizleme
Bekletmenin ardından sirke kabının içerisine bir yemek kaşığı karbonat ekleyerek bir müddet daha bekletin. Ardından bulaşık süngeri ile dış yüzeyini temizleyin. Çaydanlıklarınızın dışı ilk günkü gibi tertemiz olacaktır.
Eğer makinenin içerisinde kireçlenme varsa; su kaynadıktan sonra cihazın fişini prizden çıkartın. Kaynayan suyun içine 1 fincan sirke veya 2 yemek kaşığı limon tuzu dökün. Birkaç saat suyu ısıtıcının içerisinde beklettikten sonra boşaltın ve içini iyice durulayın.
Limon tuzu ile çamaşır makinenizi temizlemek için bir bardak beyaz sirke içerisine iki yemek kaşığı limon tuzu eklemelisiniz. Karışım içinde limon tuzunu karıştırarak çözdürün. Sonrasında ise bu karışımı makinenizin deterjan gözünden dökerek çamaşır makinenizin birçok bölgesindeki kireç oluşumunu temizleyebilirsiniz.
Susuz Sitrik Asit, renksiz kristaller olarak veya kuvvetli asidik bir tada sahip beyaz, kristal toz olarak oluşur. Suda çok çözünür, eter içinde idareli çözünür. Sitrik Asit ayrıca 15 °C'de mutlak (susuz) etanol içinde serbestçe ( % 96 ) çözünür.
Limon/ Limon Tuzu
İki malzemeyi karıştırarak uygulayacağınız alanlara sürüp 15-20 dk bekletin. Uygulama işlemini fırça veya sünger yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bekleme süreniz dolduktan sonra su ve sünger yardımıyla temizleyin. Böylece kirden eser kalmayacaktır.
Sıcak su ve limon tuzunun etkisiyle yumuşayan kireçlerin tek hamlede rahatlıkla temizlendiğini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca hayatınızı kolaylaştıracak bu yöntemi kettle ve cezveleriniz için de kullanabilirsiniz.
Bunun için kireç olan kısma kadar su doldurulmalı su ısıtıcısının içine bir tatlı kaşığı limon tuzu atarak çalıştırılmalıdır. Kaynadıktan sonra otomatik kapanacak olan ısıtıcının içi yavaşça çalkalanarak yumuşayan kirecin çıkması sağlanır. Bu işlem sonrasında bol su ile durulanan kettle tertemiz olacaktır.
Limon ve tuz karışımı ağız içerisindeki bakterileri yok ederek diş taşlarının giderilmesini sağlar.
Gıda sektöründe bazı şekerleme türlerinin yapımında, ilaç sektöründe ve bazı hazır içecek türlerine tat vermek amacıyla kullanılır. Limon tuzu, mutfakta salataların ve yemeklerin içinde kullanıldığı gibi yiyeceklerin taze kalmasını sağladığından zeytin yapımında, turşu kurmada ve reçel hazırlamada da kullanılabilir.
ÖNCE LİMON TOZU
Bu maddenin katı yani kaya tuzuna benzer hâline halk arasında 'limon tuzu' denilir. – Endüstriyel bir katkı maddesi olan limon tuzunun katkı maddesi olarak kodu E330'dur. – Kimyevî adı ise “sitrik asit”tir.
Limon tuzunu saklarken diğer baharat gibi ısıdan ve ışıktan uzak bir yerde tutun. Bu sayede tadını daha uzun süre muhafaza edecektir. Limon tuzunu sıvı bazlı yemeklerde kullanırken pişirme işleminin ilk safhalarında yemeğe eklemelisiniz ki kolaylıkla eriyip tadını yemeğe verebilsin.
Limon suyu güçlü bir antiseptiktir. Bu özelliği sayesinde et beninin hücre yapısını bozar ve kuruyup düşmesini sağlar.
Küçük bir kap içerisine bir fincan karbonat koyun ve üzerine bu karbonatı hamursu kıvama getirecek kadar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım tamamen homojen bir hal aldıktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye bir sünger yardımıyla sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Ayrıca Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, inşaat ve moloz artığı bulunan yüzeylerin temizliğinde de en büyük yardımcınız. Pas ve kireç lekelerinin kesin çözümü Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü, kireç bağlamış çaydanlık ya da su ısıtıcısına doğrudan dökün. Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri