Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Limonun genellikle olgunlaşma zamanı sonbahar ile ilkbahar mevsimleri arasındadır. Limonlarda hasat dönemi bölgelere göre farklılık göstermektedir. Limonun sonbaharda başlayıp ilkbahar döneminde sona eren bir olgunlaşma süreci bulunmaktadır. Bu sebeple ilkbahar aylarında limon toplanabilir.
Limon bir tür meyvedir, daha doğrusu narenciyedir. Meyve olarak sınıflandırılır çünkü içerinde mandalinada, portakalda olduğu gibi çekirdek içerir ve kullanım şekli sebzelerden çok meyvelere benzer.
Limon, portakal ve mandalina gibi turunçgiller familyasında yer alan bir meyve ağacıdır. Kışın yapraklarını dökmeyen nadir ağaç türlerinden de bir tanesi de diyebiliriz. Bu ağacın meyvesi olan limon, sofralarımızdaki ekşi tadı yazında soğuk limonatasıyla meşhurdur.
Genellikle ilkbaharda toplanmaya hazır büyüklüğe ve olgunluğa erişirler. Yaprak dökmeyen ve uçucu yağ özelliği taşıyan kısa boylu ağaçlarda yetişir.
İlgili 20 soru bulundu
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
-1 derecenin altındaki sıcaklık, limon ağacı için hayatı tehdit eder. Optimum sıcaklık yaklaşık 10 ° C ila 28 ° C arasındadır. Uygun iklim sağlanamayan bölgelerde kış döneminde ev içinde muhafaza edilmelidir.
Lime'da hasat zamanı Kasım-Aralık aylarıdır.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Söz konusu sonbaharsa akla gelen ilk meyve elbette elma olacaktır! Tam bir antioksidan deposu olan elma aynı zamanda vücudun su ihtiyacını karşılar ve farklı çeşitleri ile de lezzetli bir alternatif sunar.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Yediveren Limon Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yıl sonra meyve verimi sağlayacak fidanlardır.
Limon üretiminde birinci sırada Mersin yer alıyor. Mersin'de her yıl 600 - 700 ton limon üretiliyor.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Üçler Market Limon Kilogram Fiyatı 12,78 TL'dir.
Ülkemizde fiyatı bir hayli yüksek olan lime, iklim koşulları konusunda bir hayli hassastır. Bu yüzden üretimi diğer turunçgiller çeşitlerine göre biraz daha azdır.
* Limon, lime'a göre daha oval ve boyut olarak daha büyüktür. * Lime 29 mg vitamin içerir, limon ise 53 mg vitamin içermektedir. * Lime, A vitamini bakımından son derece güçlüdür. Limonda ise bol miktarda potasyum ve folik asit bulunmaktadır.
Lime; ülkemizde İzmir, Adana, Antalya ve Mersin'de yaygın olarak üretilmektedir.
Limon Ağaçlarınız Meyve vermiyorsa, sorunun kaynakları başlıca şunlar olabilir ; Çiçekler, tomurcuklar meyveye yatmadağı için olabilir. Meyve tutumu yeterli olmayabilir. Doğal şartlardan kaynaklı sorunlardan olabilir. Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Limon ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir.
Limon ağacı sıcağı seven bir bitkidir.
Her ne kadar Akdeniz çevresinde yetişiyor olsa da, en güncel çalışmalara göre anavatanı Avusturalya, daha yaygın olarak kabul edilen anavatanı ise Asya kıtası olan bu bitkiye Türkiye'de pek aşina değiliz; ancak ülkemizde bitkinin meyveleri "ağaç kavunu" olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri