Sabahları aç karnına limon çayı tüketmek, vücudu detoksifiye ederek sindirimi düzenler. Vücuttaki tüm toksinleri atar. Metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Limonlu yeşil çay da zayıflamak için kullanılmaktadır.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Limonun içerdiği bol C vitamini sayesinde özellikle kışın karşılaşılan soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevini üstlenir. Bu hastalıklara yakalanmış dahi olunsa içine birkaç damla limon eklenen çay, kısa sürede iyileşmeye yardımcı olur.
Limonlu çay vücutta pek çok faydası olan bir çaydır. Kilo verdirmeye yardımcı olur. Vücuttaki tüm toksinleri atar. Metabolizmayı da hızlandırır böylece daha hızlı kilo verdirmeye yardımcı olur.
Limonlu Yeşil Çay Ne Zaman İçilmeli? Limonlu yeşil çayı gün içerisinde 2 ya da 3 kez tüketebilirsiniz. Uzmanlar, limonlu yeşil çayın yemeklerden yaklaşık 20 dakika sonra içilmesi gerektiğini söylüyor.
Günlük 2 defa içeceğiniz karışım bağırsakları hızlandırır. 1 ay boyunca tüketeceğiniz limon çayı bedeninizde rahatlık sağlayacak ve ödemden kurtulmanıza yarayacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
Ödemi vücuttan atmak için ilk olarak beslenme düzeninin değiştirilmesi gerekmektedir. Özellikle tuz tüketiminin artması ödemin de artmasını tetikler. Bu yüzden ödem meydana gelen kişiler gün içinde hareketlerini arttırmalı, masaj uygulamalı ve tuz tüketiminden uzak durmalıdır.
Çayınızı limonlu içtiğinizde limonun içerisindeki antioksidanlardan ve vitaminlerden de faydalanırsınız. Vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Limonlu çay, ölü deri hücrelerini yok etmeye ve yüzünüzü gençleştirmeye yarayan büzücü özelliklerle doludur.
Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Beynin susama sinyallerini başka bir içecekle tatmin etmeden önce su içilmesi gerekir. Çay, kahve, bitki çayları gibi içecekler vücuttan su attığı için suyun yerine tüketilmemelidir.
1 çay bardağı (70 gr) az şekerli limonlu çay 8 kcal. 1 büyük çay bardağı (120 gr) az şekerli limonlu çay 13 kcal. 1 fincan (150 gr) az şekerli limonlu çay 17 kcal. 1 büyük fincan (200 gr) az şekerli limonlu çay 22 kcal.
C vitamini açısından oldukça faydalı olan limon özellikle çaya eklendiği zaman demir emiliminin negatif etkilenmesini önlemektedir. C vitamini demir emilimi için gereken ortamı hazırlamakta ve emilimi daha hızlı hale getirerek artmasını sağlamaktadır.
Günlük hayatta sıklıkla kullanılan limonun faydaları cilt sağlığından böbrek sağlığına kadar oldukça fazladır. Düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.
Limonlu su metabolizmayı harekete geçiren en sağlıklı içecek seçeneğidir. Diyet döneminde kilo vermek isteyenlerin şişelerinden eksik olmaz. Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
Limonun içindeki C vitamini özellikle soğuk havalarda yaşadığımız grip, öksürük, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu bağışıklık sistemimizi koruyor ve güçlendiriyor. Hasta olunduğu zaman dahi çaya damlatılan birkaç damla limon ya da koyulan limon dilimi, kısa sürede iyileşmekte yardımcı oluyor.
Brokoli, soğan, karnabahar, lahana, greyfurt, portakal, limon gibi sebze ve meyveler gaz oluşumuna neden olur. Kahve, kola, çay gibi kafeinli içecekler de gaz oluşumunda etkilidir.
Çay Türklerin özellikle sabah kahvaltılarında vazgeçilmezdir. Çay içerken aşırıya kaçılmaması gerekiyor. Günde 3 veya 4 bardak idealdir.
Böbrekler vücudumuzda her gün oluşan zararlı atık maddeleri (üre, kreatinin, ürik asit gibi) su ile seyreltip atıyorlar. Günlük ihtiyacından daha az sıvı alan insanlarda idrar akımı yavaşlayacağı için kolayca idrar yolu iltihapları ve taşları oluşabiliyor.
Vücutta her gün 2 ton sıvı işleniyor
Günde böbreklere gelen 1800 litre sıvının % 10`u süzülür ve 180 litre olarak böbrek tüplerini geçer. Böbrekler bunu % 99.3`ünü geri emerek (Alınan sıvıya göre ihtiyacı belirleyerek) 1-1,5 lt. idrarı oluşturup dışarı atarlar.
Doktorlar sıtma hastalarının tedavi süresince ve iyileşme döneminde limon suyu tüketmemelerini önermektedir. Turunçgiller bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Reaksiyonlar migren ve cilt alerjisini içerebilir.
Kaynayan suya limon suyu ve yıkanmış kabuğunu ekleyin.20 dk kaynatıp süzün.Bal ile tatlandırıp servis edin. Not:Bir çok faydası olan limon kabuğu çayı özellikle soğuk kış aylarında soğuk algınlığı ve grip için tüketilmesinde fayda vardır.
Yemekten sonra çay ve içine de bir dilim limon belki sevdiğiniz bir seçenektir. Ama bu da uyumayı engelleyebilir. Çünkü limon diğer birçok meyve gibi enerjinizi yükseltir ve sizin uyanık kalmanıza neden olur. Bu nedenle limonlu çayınızı sabah saatlerine alın.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
“Kilo ile ödem karıştırılır mı?” sorusunu Diyetisyen Gürhan şöyle yanıtlıyor: “Aşırı kiloluysanız, beden kitle indeksiniz 30'u geçtiyse zaten ödemsiz bir anınız olmuyor. Örneğin 20-30 kilo fazlası olan bir kişinin 4-5 kilo ödemi oluyor ve bunun atılması zaman alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri