Lahana suyu; yemeklerden önce tüketilirse, hızlıca sonuç vermektedir. Lahana suyu kaynatılarak, yemekten önce bir bardak tüketmek, haftalık kürler olarak devam etmek önemlidir. Lahana suyu tarifine, sürekli şekilde uymak ve tüketmek kısa bir süre içerisinde kilo vermek mümkün olacaktır.
İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir. Çünkü lahana suyu kısa sürede vücutta oluşan iltihapları temizleyecektir. Eğer kan değerleriniz düşükse lahana suyu içebilirsiniz.
Lahana suyu günümüzde daha çok lahana kürü olarak hazırlamak suretiyle kullanılır. Yemeklerden 1 saat önce ya da yemeklerden 2 saat sonra aç veya tok karnına tüketilebilir. Ayrıca sabah 1 su bardağı ve akşam 1 su bardağı olmak üzere toplamda 3 gün boyunca aralıksız kullanmak etkilidir.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Bir haftada 4,5 kilograma kadar kilo verdirdiği iddia edilen Lahana çorbası diyeti, diyetin yapıldığı süre boyunca sadece lahana çorbasının ve yağsız süt, meyve ve sebzenin tüketildiği hızlı kilo verdiren bir diyettir.
İlgili 25 soru bulundu
Kaynayan suyun içine 10 adet lahana yaprağı atılır ve bu şekilde yapraklar tencerenin kapağı kapatılarak 5-7 dk. daha kaynatılır. Hazırlanan bitkinin suyu ocaktan alınır, hafif soğuduktan sonra lahanalar tencereden çıkarılır. Ilındıktan sonra sabah ve akşam aç veya tok karnına tüketilir.
Lahana yapraklarının her zaman canlı yeşil rengini koruması için düzenli sulama yapmalısınız. Ayrıca lahanalarınız göbeklenmeye başladıktan sonra püskürtme yöntemi ile göbek kısmını da sulamanız daha iyi gelişmelerine yardımcı olur.
Hazırladığınız lahana suyu kürünü yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra olarak aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz. Sabah 1 su bardağı, akşam 1 su bardağı olarak lahana suyunu 3 gün boyunca için. 3 günün sonunda 3 gün ara verin ve tekrar 3 gün uygulayın. Bu şekilde toplam 21 günü tamamlayın.
Tok tutma ve toksinleri arındırma özellikleriyle beyaz lahana diyet listelerinde yer almalı. 100 gramında 25 kalori bulunan beyaz lahana, salata, zeytinyağlı sebze yemeği ve çorba olarak tüketilebilir. Özellikle lahana çorbası tüketimi hem sıvı atımını sağlar hem de tok tutar.
Göbek eriten bitki çayı için!
Hepsinden birer tatlı kaşığı olmak üzere kekik, tane karabiber, rezene, anason, biberiye, karanfil ve beyaz çayı derin bir kaba alın. İçerisine dilimlenmiş bir adet limon ve bir adet kırmızı elma ekleyin. Üzerine bir litre kaynamış su ekleyip karıştırın ve sabaha kadar bekletin.
İdrar yolunda oluşan enfeksiyonunda ve türlü iltihaplarda lahana suyu içimi faydalıdır. Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler. - Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Beş gün boyunca günlük iki su bardağı lahana suyu içilir. Üç gün ara verilir.
Kaynayan lahanalar süzülerek lahana suyu elde edilir. Kokusundan dolayı içmekte zorlanılıyorsa içerisine limon suyu eklemek mümkündür. Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir.
İlaçlarını aldıkları halde, kan şekerini düşürmekte zorlanan şeker hastalarının kan şekerini düşürmelerinde büyük yardımcıdır. Selülitleri önler ve yok eder.
İçerisinde bulunan A vitamini sayesinde iltihaplanmayı tedavi ediyor. Tüketildiği ya da maskesi yapılan lahana kısa bir süre içerisinde cildin rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda cildin alt tabakasında bulunan yağ üretimini kontrol ederek kırışıklıkları gidermeye yardımcı oluyor.
Kıyılmış lahanayı bir karıştırıcıya koyun ve içine su dökün. Blender yaklaşık dörtte üçü dolu olmalıdır. 1-2 dakika boyunca düşük hızda karıştırın. Karışımı yüksek hızda 10 saniye boyunca karıştırın.
Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Lahananın içerisinde bulunan mineraller eklemlerde oluşan ağrıları engellediği gibi vücudunuzda veya herhangi bir yerinizde oluşan ödemin de giderilmesine yardımcı olur.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
•
Zengin lif kaynağı olması sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor, hem tok kalmayı hem de bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor.
İbrahim Saraçoğlu 'ndan Lahana kürü: * 3-4 adet beyaz lahana yaprağı, kaynamakta olan yarım litre suya atılır ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirilir. * Aç veya tok karnına Sabah bir su bardağı ve akşam bir su bardağı olmak üzere için. Bu işleme toplam 3 gün devam edin.
Antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan beyaz lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kansere karşı korur. Bağışıklığı baskılayan hastalıklar, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Tencereye 2-3 yaprak lahana koyulur üzerine su ilave edilir ve 15 dk kaynatılır. Rengi iyice suya çıkan lahanalar çıkarılır ve suyu ılımaya bırakılır. Günde 2 kez sabah ve akşam lahananın suyu içilir. Hergün günlük yapılması gerekmektedir.
Yaygın olarak özellikle çiğ ve pişmiş şekilde salatalarda kullanılır. Antioksidan açısından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görür. Aynı zamanda kalori bakımından diyetlere de eklenebilen sebzeler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri