Liposuction ameliyatında özellikle vücut ağırlığının %5 ini aşan liposuction işlemi uygulanmadığı takdirde ameliyat sonrasında ölüm gibi ciddi yan etkilerin ortaya çıkmadığını izliyoruz.
Liposuction, kişiler için zararlı bir işlem değildir aksine onların adına fazla yağlarından kurtulmaları için bir faydadır. Liposuction işlemi sonrası nadir de olsa bazı komplikasyonlar görülebilir ve bunlar da kanama, enfeksiyon, sinir yaralanmaları ve cilt ülserleridir.
Yağ Aldırma Zararlı mı? Yağ aldırma zaman zaman tehlikeli gibi lanse edilse de esasen uzman doktorlar tarafından doğru bir şekilde yapıldığında son derece güvenli bir operasyon olması ile öne çıkmaktadır. Ancak elbette her operasyonda olduğu gibi yağ aldırma ile ilişkili potansiyel riskler ve komplikasyonlar vardır.
Sağlık sorunları olan kişiler: Kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer sorunları, diyabet gibi kronik rahatsızlığı olanlar bu işlemi yaptıramaz. Obezite: Obezitesi olan ve ciddi kilo fazlalığı ile savaşan kişilerin yaptırması uygun değildir.
Ameliyat süresi öncelikle liposuction yapılacak bölge veya bölgelerin büyüklüğüne bağlıdır. Ortalama 1 – 1,5 saat sürer. Lokal anestezi altında yapılan liposuction sonrası 1-2 saat içinde eve gidebilirsiniz. Eğer genel anestezi altında ameliyat olursanız, bir gün hastanede kalmanız gerekebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Ameliyattan önce anestezi yaptığımız için liposuction işlemi sırasında hasta ağrı veya acı hissetmez. Operasyondan sonra 2 veya 3 gün batma şeklinde çok hafif sızılar olabilir.
Liposuction Sonrası Ağrı Olur mu? Liposuction, iyileşmesi oldukça kolay bir işlemdir, ancak ameliyattan sonraki ilk 48 saat boyunca hafif ila orta şiddette ağrı hissedeceksiniz.
Vücuttan ani olarak ciddi miktarda dokunun uzaklaşmasıyla birlikte damar içindeki sıvının damar dışına çıkması ve hastalarda hipotansiyon şoka kadar gidebilecek yan etkiler ortaya çıkabilir.
gibi birçok faktör etkiler. Liposuction ameliyatında alınması gereken yağ miktarı maksimum 5-6 kilodur. Çünkü liposuction ameliyatlarını kilo verme aracı olarak kullanıp çok fazla yağ alınırsa bu ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
Liposuction için en ideal adaylar sağlıklı, aktif, ideal kilolarından %12-15 fazlalıkları olan ve cilt gerginliği iyi durumda olan kişilerdir. Liposuction mevcut selüliti tam olarak ortadan kaldıran bir yöntem değildir.
Lazer liposuction yaptırmanın en avantajlı yanı operasyon sırasında kanama görülmemesidir. Yağ hücreleri lazer ısısı ile sıvılaşma sağladığından damar ve sinirlere zarar vermemektedir.
Liposuction estetik amaçlı yapılan bir operasyon olduğu için SGK bu işlemi karşılamamaktadır. Bu işlem daha çok özel hastane ve estetik kliniklerinde yapılıyor. Devlet hastanelerinde de yaptırabileceğiniz liposuction daha uygun fiyatlı olsa da SGK tarafından karşılanmıyor.
Liposuction yağ aldırma ameliyatı, genellikle plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir, bu yüzden, genellikle plastik cerrahi kliniklerinde veya cerrahi merkezlerinde yapılmaktadır. Ayrıca, estetik cerrahi merkezleri veya estetik cerrahi klinikleri de liposuction işlemlerini gerçekleştirmektedir.
Operasyon sonrasında vücuttaki yağ hücreleri parçalanıp çoğalamadıkları için bir sarkma ya da yağlanma görülmez.
“Göbek yağı aldırma işlemi zararlı mı?” göbek yağlarından kurtulmak isteyenlerin en büyük endişesidir. Göbek yağı aldırmak, uygulanan işlem ve sonrasındaki iyileşme süreci doğru tamamlanırsa tamamen zararsız bir işlemdir.
Liposuction beden gelişimini tamamlamış herkese yapılabilmekle beraber 18 yaşından küçükler için yasal zorunluluk gereği ailelerinin onayı gerekmektedir. Ayrıca kişinin her hangi bir sağlık problemi olmadığı ve ya operasyona engel bir durum söz konusu olmadığı sürece üst yaş sınırı yoktur.
Liposuction en basit haliyle yağ alınması gereken bölgelere ince bir kanül yardımıyla girip, katı formdaki yağlarınızı sıvı halinde dışarı çeker. Fakat liposuction bir kilo verme yöntemi değildir ve sık sık uygulanmamalıdır. Bir seferde maksimum 5 litre yağı dışarı çekebiliyoruz, bu da yaklaşık 3-4 kiloya denk geliyor.
Ancak sıvı yağın yoğunluğu santimetreküpte yaklaşık 0,9 gram olduğu için, 5 litre sıvı yağ (5x0,9'dan) yaklaşık 4,5 kilogram ağırlığındadır. Tabii kap ağırlığını da unutmamak gerekir. 1 ltr. 0,9 gram olduğu için, 5 litre sıvı yağ (5x0,9'dan) yaklaşık 4,5 kilogram ağırlığındadır.
Sık Sorulan Sorular. 1 haftada en fazla ne kadar yağ yakılır? Yağ yakımı için beslenme ve egzersiz rutini oldukça önemlidir. Bu süreçte haftada 1 – 2 kilogram yağ yakımı gözlemlenir.
Liposuction; halk arasında bilinen adıyla “yağ aldırma” işlemi, yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı olarak ortaya çıkan bölgesel vücut yağlanmalarına, kalıcı ve kesin bir çözüm olarak çare olmasa da bir çeşit vücut şekillendirme operasyonudur.
Hastanın aşırı obez olmadığı, aynı gün içerisinde birden fazla kez liposuction ameliyatı veya ilgisiz başka bir cerrahi işlem (meme cerrahisi, yüz germe vb.) yaptırmadığı durumlarda liposuction ameliyatı son derece güvenli bir ameliyattır.
Liposuction en yaygın olarak plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Bir plastik cerrah estetik ve rekonstrüktif cerrahi konusunda uzmanlaşırken bir dermatolog ise cilt, saç ve tırnakların tedavisiyle ilgilenir. Ancak, neredeyse her doktor liposuction tedavisi sunabilir.
Liposuction ameliyatlarında her hastaya diren takılmaz. Bunun kararını estetik cerrahınız verecektir. Karın liposuction ameliyatlarında son zamanlarda diren takılması tercihi artış göstermektedir. Bunun sebebi vücuttaki kanama kontrolünün daha kolay yapılması ve atıkların vücuttan daha kolay atılmasının istenmesidir.
Liposuction Ameliyatı Sonrası
Bu iyileşme sürecidir. Şişlikler 15-20 gün içerisinde azalmaya başlar ve gerçek vücut hatları yavaş yavaş belirginleşmeye başlar. Bu süreç de sabırlı olmak çok önemlidir. Korse ya da çorap kullanımı, deri yapısının sıkılaşması ve şekillenmesi için oldukça önemlidir.
Liposuction sonrasında genellikle hastanede yatmak gerekmez. Liposuction operasyonun zorluk derecesine göre 1 gece hastanede kalınması gerekebilir. Ameliyattan sonra 3-4 gün dikiş bölgelerinde ağrı ve sızı olabilir. Ameliyattan sonra ilk hafta morluk ve şişlik olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri