Hiçbir şey olmaz. Edebiyattan kalmadığın sürece sorun yok. Edebiyattan kalırsan da, mezun olana kadar girebileceğin sorumluluk sınavlarının herhangi birisinden 50 puan ve üstü alman yeterli olur. Matematik dersinden kalmanın, karne puanını düşürmesi haricinde bir zararı yok.
Cevap. Cevap: Anadolu liselerinde matematik dersinden kalınca sorumluluk sınavına girilir .
Matematik dersinin bir sorumluluğu yok, Edebiyat dersinden de geçmişsin.
Yottapat! Fizik ve matematik için sorumluluğa girmezsin ancak yıl sonu edebiyat ortalaman 50 altındaysa sorumluluk sınavına girersin. Genel ortalaman da 50 üstündeyse sınıfı sorunsuz şekilde geçersin de dediğim gibi edebiyat için sorumluluk sınavına girersin. öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
İlgili 21 soru bulundu
puanının en az 70, olması gerekir. 10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Ortalaması 50 nin altında, 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmesi gerekir. Ortalaması 50 nin altında, 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapar. Bir öğrenci her sene 3 zayıfla sınıfı geçebilir fakat, toplamda en fazla 6 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
Hayır, matematik dersinin bir sorumluluğu yok hocam.
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Fizik, matematik ve kimyanın herhangi bir sorumluluğu yok. Sorumluluk sınavı için 2 dönemin ortalaması alınır ilgili dersin. Ona göre sorumluluk sınavına girilip girilmeyeceğine karar verilir.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Önceden sınıf tekrarı 9 ve 10.sınıflarda başarısız ders sayısı 3'ten fazla öğrencilerin sınıf tekrarı oluyordu. Lisede sınıf tekrarının nasıl işleyeceği ile ilgili yeni detaylar açıklandığı zaman habere eklenecek.
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Şurada Paylaş! TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için öğrencilerin herhangi bir dersten zayıfı olmaması gerekiyor. Teşekkür belgesi almak için öğrencinin dönem sonu not ortalamasının 70,00 - 84,99 arasında olması gerekiyor.
Başarısız olduğu dersi olan öğrenciler: Öğrenciler, bir veya daha fazla dersi başarısız olduğu için sorumluluk sınavına katılabilirler. Bu sınavlar, öğrencilere başarısız oldukları dersleri tamamlama veya notlarını yükseltme fırsatı verir.
Ortalaman 50 ve üzeri olduğu için bir sorun oluşturmaz, sınıfını geçersin ancak o 7 zayıfının içerisinde meslek ya da imam hatip lise türlerinden birinde okuyorsan ve 7 zayıfının içerisinde o lise türünün zorunlu bölüm derslerinden birisi varsa belki sorumlu olarak geçebilirsin.
Ortalaması 50'nin altında olan öğrencilerin 3 zayıfı varsa derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer. Ancak yıl sonu ortalaması 50'nin altındaysa ve 3 dersten fazla yani 4 dersten fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapar.
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri