Disiplin cezasına itiraz nereye yapılır? Uyarma Disiplin Cezası, Kınama Disiplin Cezası, Aylıktan kesme Disiplin Cezasına karşı Disiplin kuruluna yedi gün içerisinde itiraz edilmelidir. Yedi günlük süre içerisinde itiraz edilmeyen disiplin cezaları kesinleşir.
Disiplin amirleri ve kurullarınca verilen öğrenciye verilen disiplin cezalarına karşı onbeş gün içinde üniversite yönetim kuruluna itiraz edilebilir. İtiraz halinde, itiraz mercii olan üniversite yönetim kurulu, itirazı onbeş gün içinde kesin olarak karara bağlar.
Uyarma, kınama aylıktan kesme cezalarına karşı ilgili disiplin kuruluna, kademe ilerleyişinin durdurulması cezasına karşı Yüksek disiplin kuruluna 7 gün içinde idari açıdan itiraz edilebilir. Eğer bu süre içerisinde itiraz yapılmaz ise ceza kesinleşir.
Disiplin cezalarına karşı cezaların tebliğini izleyen günden itibaren 60 gün içinde disiplin cezasının iptali davası açılabilir. Disiplin cezaları için idari itiraz yoluna başvurulmuş ve itiraz merciince itiraz reddedilmiş olsa bile yargı yoluna müracaat edilebilmesi mümkündür.
Okuldan atılma disiplin cezasının son adımıdır ve öğrencinin örgün eğitim hayatı, okul ve kurallarına uyum göstermediğinden dolayı tamamen sona erdirilmektedir. Öğrenci okuldan atıldığında resmi sicil kaydı bundan etkilenmemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Bu cezayı alan öğrenciler yatılılık ve bursluluktan çıkarılarak öğrenimlerine gündüzlü olarak devam ettirilirler. Ancak, bu öğrencilerin zorunlu hizmet yükümlüğü saklı kalır. Öğrenimini sürdüremeyenlerden ise, tazminat alınır.
Hayır, değil. Lise disiplin kayıtlarınızın resmi sicil kaydınızla bir alakası yok. Üniversitedeki sicilinizin de üniversite öncesi eğitimle bir alakası yok. Hatta, genel olarak lisede (yani o eğitim kurumu bünyesinde) yaptığınız şeyler üniversitede ciddiye alınmaz diyebilirim, olumlu veya olumsuz :).
Cezayı Sicilden Sildirebilir miyim? Uyarma ve kınama cezalarında 5 sene, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında ise cezanın uygulandığı tarihten itibaren 10 sene geçmesiyle birlikte atamaya yetkili amire başvurularak disiplin cezasının sicilden silinmesi talep edilebilir.
Buna uygulamada memur disiplin cezası iptali davası denir. 7 günlük itiraz süresi, ardından 30 gün içinde karar verilir, sonrasında 60 günlük idari yargıda iptal davası açma süresi vardır. 60 günlük idari yargıda iptal davası açma süresi vardır.
Lisede alınan disiplin cezaları üniversite okumaya engel değil, genel olarak lisede alınan herhangi bir cezanın üniversitede karşınıza çıkma ihtimali çok düşük.
İtiraz Etme Usulü Nedir? Trafik cezasının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde cezanın kesildiği yerde bulunan Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etmelisiniz. Bu itiraz, bir dilekçe ile yapılmalıdır. Özellikle bu itirazın bir avukat vasıtasıyla yapılması, hak kaybına uğramamak adına önem arz etmektedir..
Disiplin belgesi sorgulamak için öğrencilerin e-okul üzerinden hesaplarına giriş yapmaları gerekir. Giriş gerçekleştirdikten sonra disiplin işlemleri sayfasına girerek disiplin cezası bilgileri butonuna tıklamak gerekmektedir.
Disiplin Kurulunca itirazın kabulü hâlinde, disiplin amirleri kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilir.
Öğrencilerin aldıkları disiplin cezalarının öğrencilerin dosyalarında ne kadar süre ile saklı tutulacağı belirlenmediğinden bu sicillerin, üniversite idaresi takdir yetkisi kullanarak bir düzenleme yapmadığı takdirde, hiçbir zaman silinmeyeceği sonucuna ulaşmak mümkündür.
Öğrenci kınama cezası ne zaman silinir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Öğretmenler kurulu kararına bağlı şekilde cezalar, öğrencinin mezun olacağı ders senesi sonunda öğrenci dosyasından silinmektedir ve sonuçlar da yazılı şekilde velilere bildirilmektedir.
Öğrenci ceza almaya devam eder ve kuralları çiğnerse kısa süreli uzaklaştırma cezası verilir. 3. kere ceza kuralı aşıldığında öğrencinin başka okula nakli gerçekleştirilir. Nakil olunan okulda da ceza alan öğrenci örgün eğitimin dışına çıkartılarak okuldan süresiz olarak uzaklaştırılır.
Kural olarak itiraz kanun yoluna başvurulması, kararın infazını engellemez (CMK md.269). Ancak, kararına itiraz edilen makam veya kararı inceleyecek mahkeme, kararın yerine getirilmesinin, yani infazın geri bırakılmasına karar verebilir.
Disiplin cezasının sicilden silinmesi talebi ilgili kuruma dilekçe ile bildirilir. Disiplin cezasının sicilden silinmesi talebi atamaya yetkili amir tarafından belirtilen süreler içerisindeki davranışları da göz önüne alınarak isteğinin yerine getirilmesine karar verilerek özlük dosyasından silinir.
-Disiplin cezaları, bir yargılama sonucu verilen yargı kararları olmayıp, idari işlemlerdir. -Disiplin cezalarında, cezanın verilmesinden sonra ceza kararı ile birlikte veya başka bir şekilde erteleme kararı verme ve erteleme söz konusu değildir.
İdare, hukuka aykırı olarak vermiş olduğu bir disiplin cezasını her zaman geri alabilmelidir. Maddede ifade edilen kesinliği, disiplin cezasının geri alınıp yerine daha ağır bir ceza verilmesini engelleyen bir hüküm olarak kabul etmek gerekir.
Adli sicil kaydına işlenen suçlar infaz tamamlandıktan sonra adli sicil arşiv kaydına alınır. Adli sicil arşiv kaydından kayıtların silinmesinde ise suçun ve cezanın niteliğine göre 5-15 ve 30 yıllık sürelerde silinir.
1-Kınama: Genelde öğrenci uyarılır. Aynı hatanın tekrarında bir üst ceza verilir. 2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir.
MADDE 171- (1) Öğrencilerin aldıkları cezalar, e-Okul sistemine işlenir.
6) ALINMIŞ OLAN HER DİSİPLİN CEZASI SİLİNEBİLİR. UZAKLAŞTIRMA DA OLSA KINAMA DA OLSA. 7) Cezanın silinmesi için cezanın alındığı yıl silinmesine gerek yoktur örneğin 10. sınıfta alınmış ceza 12. sınıfın sonunda da silinebilir.
normalde boş kağıt vermek disiplin suçu . isminizi yazsanız da boştur .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri