Soru: 2. Dönem Sınavlarına girmezsem karnemde 2.dönem notlarım olmayacak mı? Cevap: 2. Dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır.
Eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile başvuran ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilerin birinci dönemde aldıkları notlara göre yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri tamamlanacaktır.
Merhaba, geçmiş olsun. Sınava girmezseniz, o sınavdan herhangi bir şekilde kredi alamazsınız. Bir dahaki sınav döneminde telafi edebilirsiniz.
Bakanlığın son olarak açıkladığı kararlara göre lise 9-10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrenciler eğer velileri talep ederse ikinci dönem yapılması planlanan sınavlara girmek zorunda değil. Sınavlara girmeyen öğrenciler ise ilk dönem oluşan notlarına göre bir üst sınıfa geçebilecek.
Sorumluluk sınavı, MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre lisede öğrenim gören 9, 10, 11, 12. sınıf ortaöğretim öğrencilerine birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde olmak üzere yılda üç defa yapılmakta olan sınava denir.
İlgili 44 soru bulundu
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
Bir şey olmaz ancak mezuniyette sorun yaratır, mezun olamazsın. Dersten geçene kadar girersin.
Cevap: Okul müdürlüğüne dilekçe ile başvuran ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilerimizin birinci dönemde aldıkları notlara göre yıl sonuna ilişkin iş ve işlemleri tamamlanacaktır.
Tüm derslerden geçtiği halde, mezuniyet için gereken 2.00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere daha önce aldıkları dersler arasından seçecekleri en çok iki dersten ek sınav hakkı verilir. Ek sınav hakkı bir öğrenciye bir kez tanınır.
Sınava girmeyecek öğrenciler için tercih edebilecekleri liseler bulunuyor. Sınava girmese bile lise okumak zorunlu olduğu için sınava girmeyen öğrenciler yerleşmek zorunda kalacak. LGS'ye giremeyen öğrenciler sadece okul puanıyla da liselere girebilecek.
Yüz yüze eğitim kısmen başlamış olsa da okula gitmeyen bu yıl devamsız sayılmayacak, devamsızlık yüzünden sınıfta kalmayacak. Ancak sınavlar yüz yüze yapılacak ve bu sınavlara girmeyenler ne yazık ki başarısız sayılarak sınıfta kalacak.
REKOR BAŞVURU, DÜŞÜK KATILIM
Başvuru yapan 531 bin 805 aday ise sınava girmedi.
Sınava mazeretsiz katılmayanlara mazeret sınavı yapılmayacaktır.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı televizyon programında depremzede öğrencilerle ilgili olarak "2. dönem notları düşükse 1. dönem notları geçerli olacak" ifadelerini kullandı.
Bu bağlamda 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınavları 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, 1. dönem 2. sınavları ise 25 Aralık 2023-5 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır." bilgisi verildi.
Bu sebeple 8 ve 12. sınıflarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin, 2023/2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavları 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGS, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.
2024 LGS kalktı mı? LGS sınavının tamamen rafa kaldırılıp yerine başka bir sistem getirilmesi şu an gündemde olmasa bile bu, ilerleyen süreçte böyle bir karar verilmeyeceği anlamına gelmiyor. Hâlihazırda bu konuyla ilgili resmi mercilerden herhangi bir açıklama yok.
Sınavın adı da liselere geçiş sınavı (LGS) olarak değiştirildi. * 2004 yılına gelindiğinde ise LGS olarak devam eden sistem, Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) olarak değiştirildi. * OKS ise 2008 yılında kaldırıldı.
sadece sınav soruları önceden çalındı şartıyla aynı sınavı tekrar edebilir. bunu da okul idaresi ile beraber karar verebilir. Sınavı tekrar yapma hakkı yok.
Sorumluluk Sınavına Girmezsek Ne Olur? Sorumluluk sınavına girmemek, başarısız olduğunuz bir dersi tamamlama veya notunuzu yükseltme fırsatını kaçırmak anlamına gelir. Bu durumda, genellikle dersin başarısız kabul edildiği ve notunun geçme notunu karşılamadığı varsayılır.
Laboratuvar, uygulama, stüdyo, staj ve atölye derslerinden tek ders sınav hakkı verilmez. Tek ders sınavında ara sınav notu aranmaz, başarılı olmak için, en az C notu alınması gerekir. Tek ders sınavında alınan harf notu dersin yarıyıl başarı notudur. Tek ders sınavına girmeyen öğrenciye mazeret sınavı hakkı verilmez.
Sorumluluk sınavı bir öğretim yılında 2 kere ortalama yükseltme ve ikinci dönem başında sınavları olarak yapılır. Bu sınavlar MEB tarafından yapılmaktadır. 12. sınıf yani lise son sınıf okuyan öğrenciler başarısız olduğu dersler için ayrı bir sorumluluk sınavına alınmaktadırlar.
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI SORUMLULUK SINAV TARİHLERİ Eylül Ayı sorumluluk sınavları 12-21 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. E Okuldan sorumlu olduğunuz dersleri kontrol ederek ,hata olması durumunda okul idaresine başvurunuz. NOT:SINAVLAR 3. KAT DERSLİKLERİNDE YAPILACAKTIR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri