Ancak her blok ders, iki ders saati süresiyle sınırlıdır." hüküm halen yürürlükte durduğu için Liselerde hafta içi ve hafta sonu DYK kurslarında 2 ders saatini geçmemek üzere dersler blok halinde yapılabilir. Yani yönetmeliğe göre DYK kursları liselerde 2'şer ders saatleri halinde blok halinde yapılabilir.
Artık blok ders uygulaması mevzuata aykırıdır. Okul yönetimlerinin bu hususa dikkat etmesi gerekir.
Eğer iki ders saati üst üste aynı eğitim durumunu gösteriyorsa blok ders olarak kullanılır. Böylece arka arkaya gelen iki ders saati birleşerek bir bütün olarak ders yapılır. Bazen iki farklı öğretmenin tek bir blok halinde dersi göstermesi şeklinde değerlendirilir.
Blok ders uygulaması hakkındaki önerileriniz nelerdir? “Blok dersler 80 değil de 70 dakika olmalıdır.
MADDE 12- (1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Haftalık ders programı, öğretmenler kurulunda görüşülür ve okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulamaya konulur. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre dağılımı yapılır ve ilgililere yazılı olarak imza karşılığı duyurulur.
İlgili 18 soru bulundu
iki ya da daha fazla ders saati birleştirilir ve teneffüse çıkılmaz. öğrencinin bir dersteki konsantrasyonunun 35 dakika bile sürmediğini akıl edemeyen eğitimciler tarafından uygulanır.
Yani okul idaresi kurulda herhangi bir açıklama ve konuşma yapmadan istediği gibi ders programı yapamaz.. MADDE 12- (1) Okul yönetimince hazırlanan haftalık ders programı, öğretim yılı başında veya ders yılı içinde öğretmenler kurulunda görüşülür. Okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulamaya konulur.
a) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince teneffüsler için en az 10 dakika ayrılır. ç) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında dersler, öğretmenler kurulu kararı ile blok olarak da yapılabilir. Ancak her blok ders, iki ders saati süresini aşamaz.
Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı. Şu an teneffüsler 10 ila 15 dakika arasında değişiyor.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
Dersin yoksa nöbet dışında okulda olmak zorunda değilsiniz. İdari görevlendirmede olmaz.
az, 8 saatten çok olmamak üzere planlanır. Derslerin 40'ar dakika olarak ayrı ayrı işlenmesi esastır. Ancak ulaşım, güvenlik, hava koşulları gibi durumlarda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle kurs merkezi müdürlüğünün planlaması dâhilinde dersler blok şeklinde de yapılabilir.
(5) (Ek:RG-14/2/2018-30332) Ortaöğretim kurumlarında, destekleme ve yetiştirme kursları açılabilir. Bu kurslarla ilgili usul ve esaslar, Bakanlıkça belirlenir. MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir. EX (muaf) notu, müfredatlarda yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir.
Evde özel ders vermek yasaldır. Türkiye'de özel ders vermeyi düzenleyen özel bir yasa bulunmamaktadır. Bu nedenle, serbest meslek kapsamında evde özel ders verebilirsiniz. Ancak, evde özel ders vermenin bazı vergisel ve yasal yükümlülükleri vardır.
Okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika olmak üzere diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılır.
Yapılan değişikliklere göre tekli eğitimde teneffüs süreleri uzatılırken önümüzdeki yıldan itibaren, okula kaydolan öğrencilerin öğrenim görecekleri şube ve öğretmen kura ile belirlenecek. Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.
Yani tüm teneffüsler değil ancak en az 1 teneffüs 20 dakika olacak. TENEFFÜS SÜRELERİ KAÇ DAKİKA? Teneffüs süresi MEB tarafından belirlendi.
Temmuz ayında yapılan ara zamla birlikte, kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL olmuştu.
Sayın Velimiz; 2023-2024 eğitim öğretim yılında derslerimiz sabah saat 08:40'ta başalyacak ve öğleden sonra 14:30'da bitecektir. Saat 12:15 ile 12:55 arasında 40 dakikalık "Öğle Tatili" uygulaması yapılmaktadır.
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir.
Sınıf, öğretmen ve öğrencilere ait özel bir alandır. Veli, hatta okul yöneticileri bile, sınıfa izinsiz giremez.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okul Yöneticilerinin Görev ve Yetkileri Yönetmeliği"nde, müdürlerin ders denetimi yapabileceklerine dair bir madde yer alıyor. Yönetmelikte, müdürlerin derse girişleri ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri