Bir öğretmenin başkanlığında, kötü davranış ve uyarma gibi cezaları gerektiren küçük disiplin olaylarını incelemek, sonuçlandırmak ve bu konu ile ilgili okul idaresine bilgi vermek, okul düzenine aykırı hareketler olup olmadığını denetlemek amacı ile bir öğretmenin başkanlığında çalışan kurula onur kurulu denir.
h) Öğrencilerin sorumluluk yüklenmelerine, dürüst, güvenilir, saygılı ve başarılı olmalarına katkıda bulunmak, sağlığa zararlı alışkanlıklar edinmelerini ve uygun olmayan yerlere gitmelerini önlemek için tedbirler alarak, anne ve babalarla iş birliği yapar.
Bir öğretim yılı içinde iki ve daha fazla onur belgesi alan öğrencilere okulun onur listesinde yer verilir. (2) Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler.
(2) Onur genel kurulu her dönem en az iki kez toplanır. Onur kurulu MADDE 13 – (1) Onur genel kurulu her sınıftan bir öğrenci/kursiyeri onur kurulu üyeliğine seçer. Onur genel kurulu, son sınıf temsilcileri arasından birini onur kurulu ikinci başkanlığına, birini de yedek üye olarak seçer.
Onur Kurulu Kelimesinin Güncel Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Bir kuruluş veya derneğin üyeleri arasında çıkan onur davalarını gören veya bu kuruluş veya derneğin ilkelerine aykırı davranan üyelerin bu davranışlarını inceleyip karara bağlayan kurul, haysiyet divanı.
İlgili 29 soru bulundu
Arkadaşlarına örnek alacak erdemli davranışlarda bulunan öğrencilere, öğretmenler ve onur kurulunun tavsiyesi dikkate alınarak onur belgesi verilir. Onur belgesi almak için Takdir veya Teşekkür Belgesi alma şartı bulunmamaktadır.
Onur Belgesi, kişinin başarılarını tanımak, teşvik etmek ve ödüllendirmek için verilir. Bu belge, kişinin akademik veya mesleki geçmişinde değerli bir referans olabilir. Aynı zamanda, iş başvurularında veya eğitim başvurularında kişinin üstün başarısını vurgulamak için kullanılabilir.
h) Öğrencilerin sorumluluk yüklenmelerine, dürüst, güvenilir, saygılı ve başarılı olmalarına katkıda bulunmak, sağlığa zararlı alışkanlıklar edinmelerini ve uygun olmayan yerlere gitmelerini önlemek için tedbirler alarak, anne ve babalarla iş birliği yapar.
Onur belgesini almaya hak kazanan öğrenciler, yılsonunda onur belgelerini alabilir. Onur belgesi, başarılı olan öğrencilere takdir veya teşekkür belgeleriyle birlikte verilebilen önemli bir belgedir. Onur belgesi, öğrencilerin örnek davranışları nedeniyle verilen bir belgedir.
a) Uyarma: Öğrenciye, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir. b) Kınama: Öğrenciye, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında kusurlu sayıldığının ve tekrarından kaçınması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir.
İlkokul, ortaokul ve liselerde başarı belgelerinin yanı sıra arkadaşlarına örnek davranışlarda bulunan öğrencilere onur belgesi veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül Yönetmeliğinde yer alan şartları sağlayan öğrencilere Onur Belgesi verilmektedir.
Onur yada yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum? Diplomam da bu durum belirtilir mi? Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO'su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler, onur öğrencisi; GANO'su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.
MADDE 39 – (1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, kurul başkanının yazılı çağrısı ile toplanır. Kurul başkanı, gerektiğinde görüşüne başvurulmak üzere sınıf rehber öğretmeni ile okul rehberlik ve psikolojik danışmanını da toplantıya çağırabilir.
Başarı kriterlerini sağlayan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Takdir Belgesi ,Teşekkür Belgesi ve Onur Belgesi verilecek. Yıl sonu dönem ortalaması 70 ila 84.99 arasında olanlar Teşekkür Belgesi, 85 ve üzeri alanlar ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacak.
(Değişik üçüncü fıkra:26.2.2002/24679 RG) Disiplin Kurulu, olayı kurula gelişinden en geç on gün içinde karara bağlar.
Madde 20- Disiplin kurulu, okulların açılıp kapandığı tarih esas alınarak her öğretim yılı başında o kurumda görevli öğretmen, uzman ve usta öğreticiler arasından gizli oyla seçilecek iki öğretmen, uzman veya usta öğretici ile müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı tarafından kurulur.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir. Onur belgesinin üniversite sınavında herhangi bir katkısı bulunmamaktadır.
Onur belgesini alabilmek taktir ve teşekkür belgelerini almaktan daha zor olabiliyor. Onur belgesini almak isteyen öğrenciler, okulunda başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmesi gerekiyor. Hem başarılı hem de örnek olacak davranışlar yapması, onur belgesi alınması konusunda etkilidir.
Arkadaşlarına örnek alacak erdemli davranışlarda bulunan öğrencilere, öğretmenler ve onur kurulunun tavsiyesi dikkate alınarak onur belgesi verilir. Onur belgesi almak için Takdir veya Teşekkür Belgesi alma şartı bulunmamaktadır.
İlk % 10'a giren Öğrenciler; Hazırlık sınıfı hariç, bulundukları bölümde/programda her bir yarıyı/yıl için belirlenen asgari derslerden başarılı olan ve genel not ortalamasına göre dönem sonu itibarıyla yapılacak sıralamada ilk % 10'a giren öğrenciler liste halinde ilan edilir.
Onur Belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarında başarılı ve örnek davranışlar sergileyen öğrencilere verilen bir ödüldür. Onur Belgesi, öğrencilerin hem okul içinde hem de okul dışında gösterdikleri davranışları dikkate alarak verilir.
Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer. Alınacak olan diplomada "Bu diploma alan belirtmemekte sadece Ön Lisans derecesini belgelemektedir." ibaresi yer almaktadır.
(2) Normal öğrenim süresi içinde bir yarıyılda en az on beş kredilik ders alıp ilgili yarıyılda bütün derslerinden başarılı olan, yarıyıl akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 olanlar yarıyıl şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yarıyıl yüksek şeref öğrencisi sayılırlar.
ONUR – YÜKSEKONUR BELGESİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
➢ NOT ORTALAMASI EN AZ 3.00 EN ÇOK 3.49 OLANLAR ONUR, ➢ NOT ORTALAMASI EN AZ 3.50 ve DAHA YÜKSEK OLANLAR YÜKSEK ONUR ÖĞRENCİSİ OLARAK MEZUN OLURLAR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri