Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı. Okul bahçelerinde, teneffüslerde geleneksel oyunların oynatılması gerektiğini ve bunun için önlemler alındığını dile getiren
Telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıtması ve öğrenme becerilerini zayıflatması gerekçesiyle kararın alındığı ifade edilen açıklamada, akıllı saat ve tabletlerin de yasak kapsamına dahil edildiği aktarıldı.
Okul yönetim kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı okula cep telefonu getirilmesini yasaklıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “bilişim araçları” olarak adlandırılan cihazların okullarda kullanılması yasaktır. Telefon sesi alır ve görüntü çeker, bilgisayar, internet, mp3 cihazı ve türevleri okullarda kesinlikle yasaktır.
Lisede cep teoefonuna karşı tutum okuldan okula değişiyor. Ancak sınıfta cep telefonu kullanımı tüm okullarda kesinlikle yasaktır. Bazı okullarda bazı okullarda cep telefonu ile okula girmek bile yasakken bazı okullar ise sınıfta ve derslerde kullanılmaması kaydıyla cep telefonuna izin veriliyor.
Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.
İlgili 19 soru bulundu
Gelelim, Fen Liselerine:
💭 LGS Tayfa son zamanlarda, “Fen lisesinde hangi bölümler var?” diye soruyor. Hemen söyleyelim; fen ve matematik alanında yeteneklerini geliştirebileceğin alanlar var. Tıp ve mühendislik dallarında eğitim almayı hedefliyorsan fen liseleri tam sana göre.
Fen liseleri, öğrencilerin fen ve matematik alanlarında ileri seviyede eğitim almalarına ve bu alanlarda kariyer yapmalarına olanak tanır. Ayrıca, fen liselerinde öğrencilerin problem çözme becerileri, yaratıcı düşünme yetenekleri ve bilimsel araştırma yapma becerileri gelişir.
Ebeveynler çocuklarına telefon alma ihtiyacı oluştuğuna karar verdikten sonra nasıl bir telefon alacaklarını da belirlemeleri gerekir. Uzmanlara göre akıllı telefon alma yaşı ise en az 12 olmalıdır.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
"Öğrencilerin dersliklere cep telefonu sokmamalarını sağlayacak tedbirler almayı arzu ediyoruz," dedi. Ancak bu kararın zorunlu olmadığını, yalnızca bir öneri olduğunu vurguladı. Bakan Tekin ayrıca, sosyal medya uygulamaları üzerinden ödev verilmesinin de yasaklandığını söyledi.
Çocuklara ne zaman telefon alınmalı? 9 yaş ve üzeri çocuklarda telefon kullanımı için interneti olmayan bir cep telefonu en idealdir. Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. 2. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar. 3. Öğrenciler beden eğitimi derslerine spor kıyafeti ile katılırlar.
Çocuk akıllı saatleri, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan, çocuklarını kontrol edebilmek adına kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. Markalar incelendiğinde, 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunur.
Akıllı saat için kaç yaş uygun? Akıllı çocuk saati seçerken, çocuğunuzun yaşına da dikkat etmeniz gerekir. Akıllı saatlere başlama yaşı için 6-7 yaş grubunun uygun olacağını düşünüyorum.
lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
19.01.2007 tarihli resmi gazetede yayınlanan "millî eğitim bakanlığı ortaöğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliği" yle artık öğrencilerin okulda cep telefonu kullanmasına disiplin cezası verilebilecek.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
Telefona ihtiyaç; çocuğun sağlığını merak etmek, uzakta yaşayan ebeveynlerle iletişimi sağlıklı şekilde sağlayabilmek gibi nedenlerle olabilir. Ekstrem durumlar yaşanmıyorsa ve çocukla haberleşme sıkıntısı yoksa telefona gerek yoktur. Çok gerekmedikçe çocuklara 12 yaşından önce telefon verilmemelidir.
18 yaş altı kullanıcılar faturasız hat almak için aynı şekilde velilerinin ya da yasal vasilerinin kimlikleri ve onlardan aldıkları muvafakatname ile başvuruda . Ancak 11 yaş altında olan kişilere velilerinin muvafakatnamesi olsa dahi hat satışı yapılmamaktadır.
Telefonunuzun yaşını öğrenmenin en basit yollarından biri, kutusuna bakmaktır. Bütün üreticiler olmasa da bazı üreticiler, telefon kutusuna üretim tarihini yazarlar. Telefon kutunuzu atmadıysanız, genellikle kutunun arka yüzünde yer alan bilgiler arasında üretim tarihinin yazıp yazmadığını kontrol edin.
"MADDE 5 – Fen liseleri; eğitim-öğretim süresi 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır.
Türkiye'nin en iyi lisesi Galatasaray Lisesi olarak açıklandı. Listenin ilk sırasında yer alan okul tam puan olan 500 puan ile 2019 yılında öğrenci aldı. Listenin ikinci sırasında İstanbul Erkek Lisesi 0,06 yüzdelik dilim ile yer alırken listenin üçüncü sırada Ankara Fen Lisesi 0,09 yüzdelik dilim ile öğrenci aldı.
Fen lisesi, üstün yetenekli öğrencilerin nitelikli eğitim almaları için açılan ve fen programlarıyla desteklenen liseler. Türkiye'de ilk olarak Ford Vakfı'nın destekleriyle 1962'de Ankara'da açıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri