LGS sınavlarında artık yeni nesil sorular sorulmaktadır. Yeni nesil soruların en bariz farkları ise öğrencilerde mantık yürütme ve yorumlama becerilerini ölçmek istemesidir. Modern bir eğitimin gerekliliklerinden olan anlamaya ve çözümlemeye yönelik sorulara çalışmak öğrencilerin faydasına olacaktır.
Yeni nesil matematik soruları oldukça uzun ve karmaşık olabilmektedir. Soruyu anlamak, sorunun yarısıdır. Soruyu anlayamadan çözmeye çalışmak, zaman kaybına sebep olabilir. Soruyu dikkatli bir şekilde okuyun ve anlamaya çalışın.
Yeni Nesil Sorular Ne Demek
2018 yılından itibaren MEB tarafından beceri temelli olarak adlandırılarak hayatın içinden şekillerle ve hikayelerle oluşturulan soru tiplerine yeni nesil soru denir.
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
2024 LGS de açık uçlu soru olmayacak.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında toplamda 90 soru bulunmaktadır. Birinci oturumda 50 soru sözel bölümde, ikinci oturumda ise 40 soru sayısal bölümde yer almaktadır.
Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGS, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.
Yeni nesil sorular geçtiğimiz yıllarda LGS ve YKS'de uygulanmaya başlanan, önceki yıllara göre yalnızca bilgiyi değil, onu yorumlamayı öncelik edinen bir soru tipidir. Yeni nesil sorular daha evvel uygulanan sınavlardaki sorulara göre daha karmaşık görünebilir. Daha uzundur, görsellerle desteklenir.
05 Kasım 2017 tarihinde 2018 yılından itibaren uygulanacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sistemini resmi olarak açıkladı. Burada sorulması gereken temel soru şu: Ne oldu da TEOG sistemi bir anda kaldırıldı, yerine LGS sistemine geçildi ve yeni nesil olarak ifade edilen “beceri temelli” sorular sorulmaya başlandı?
Yeni nesil matematik soruları, öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme, modelleme, veri analizi, ilişkileri ve bağlantıları anlama gibi becerilerini ölçer. Bu sorular, öğrencilere somut gerçek dünya problemlerini çözme becerisi kazandırmayı hedefler.
Geleneksel sınav sorularından farklı olarak, bu sorular yalnızca öğrencinin hafızasındaki bilgilere değil, aynı zamanda bu bilgileri yorumlama ve uygulama yeteneğine de odaklanır. İlk bakışta, bu tür sorular, içerdikleri detaylar ve görsel unsurlarla geleneksel sorulara göre daha karmaşık bir yapıya sahip olabilir.
Sınıf Tüm Dersler Yeni Nesil Soru Bankası KitapDünyası satıcısından aldı.
2024 LGS Kaç Kişi Girecek? 2023 LGS'ye 1 milyon 246 bin 465 öğrenci başvururken, sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girdi. 2024'te LGS'ye kaç kişinin gireceği başvurulardan sonra netleşecek. Fakat sınava 1 milyonun üzerinde öğrencinin gireceği ön görülmektedir.
Liselere girişte uygulanan sınavlar değişiklik üstüne değişikliğe tabi tutuluyor. 2004 yılına kadar Lise Giriş Sınavı (LGS), 2005-2008 yılları arasında Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), 2009-2013 yılları arasında Seviye Belirleme Sınavı (SBS) adını alan sistemin yeni adı TEOG; tam adıyla Temel ...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı tarihi geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Buna göre; 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır. Fakat her öğrencinin genel kapasitesi aynı olmadığı gibi bir öğrencinin her dersteki kapasitesi de aynı değildir.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
2024 LGS'de 40 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplamda 90 soru sınav adaylarına sorulacak.
Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri