Lohusa külotu karnı ve göbeği rahatsız etmeyecek şekilde olmalıdır ve hassas cildi tahriş etmemelidir. Hemen doğum operasyonunu takip eden lohusalık dönemi boyunca tek kullanımlık lohusa külotları kadınlara oldukça kolaylık sağlar.
Doğumdan sonraki 40 günü kapsayan döneme lohusa denir; fakat lohusa külodu yalnızca bu dönemde kullanılmak üzere tasarlanmış bir çamaşır türü değildir. Doğumdan yaklaşık 2 ay önceden itibaren kullanılmaya başlanabilir. Lohusa külodu normal külotlara göre çok daha esnek ve pamukludur.
Çoklu paketler halinde satılan kullan at lohusa külotları sayesinde hem konforlu hem de hijyenik bir lohusalık dönemi geçirebilirsiniz. Yıkama derdi olmayan lohusa külodu her annenin çantasında bulunması gereken basit ama hayat kurtaran bir icat.
Hamile külodunun esnek ve rahat bir yapıya sahip olması önemlidir. Gebelik dönemindeki vücut değişikliklerine uyum sağlamalı ve rahat bir giyim deneyimi sunmalıdır. Hamile külodunun bel bandı geniş ve elastik olmalıdır. Bu, büyüyen karın bölgesine uygun bir şekilde oturmasını ve destek sağlamasını sağlar.
Hamilelik boyunca, idrar yolları enfeksiyonu ve benzeri enfeksiyonları kapma ihtimalin oldukça yüksek. Hamilelikte vajinal ya da idrar yolu enfeksiyonları oldukça tehlikeli. Bu nedenle, hava alan bir hamile külodu giymen, sağlığın açısından muhakkak gerekli.
İlgili 32 soru bulundu
Baby Mom Tek Kullanımlık Lohusa Külodu, lohusa dönemindeki annelerin konfor ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış bir üründür. Özel olarak seçilmiş kaliteli malzemelerden üretilen bu lohusa külodu, yumuşak dokusuyla hassas cildinizi tahriş etmez ve rahat bir kullanım sağlar.
Hamilelik döneminde külot seçimi, oldukça önemli bir konudur. Bu tarz iç çamaşırları seçilirken mutlaka pamuklu kumaştan üretilmiş olanlar tercih edilmelidir. Bunun yanında diğer dikkat edilmesi gerekenler ise şunlardır: Sentetik ve naylon kumaşlı dar külotlardan uzak durulmalıdır.
Alıştırma külodu bebeğin kaslarının gelişimi için bebeğinizin kullanması oldukça faydalıdır. Alıştırma külodunu kullanmadan once bir hafta boyunca tuvalet ve külot kullanımı bebeğinize anlatılarak,bebeğiniz psikolojik olarak hazırlanır. Bir hafta sonra alıştırma külodunu tören havasında giydirilir.
Pamuklu yapıdaki alıştırma külotları bebeğinizin hassas cildine herhangi bir yan etki yapmaz ya da genital bölgesinde kızarıklıklar oluşturmaz. Alıştırma külodunun terletmeyen ve nefes alabilen malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz zira bebeğiniz tüm gün üzerinde bu külodu taşıyacak.
Regl destek külodu ve pedi birlikte kullanırken, külodu öncelikli olarak giyin ve ardından pedi yerleştirin. Regl destek külodu sızıntıları önlemeye yardımcı olurken, ped ekstra emici bir katman sağlar. Bu kombinasyon, güvende hissetmenizi ve regl dönemi boyunca daha fazla koruma sağlamanızı sağlar.
Doğumu takip eden üçüncü günde anne banyo yapılabilir. Lohusalık dönemi boyunca ayakta duş alınmalıdır. Oturarak ve küvete girerek banyo yapmak enfeksiyon riski açısından sakıncalıdır. Sezaryen doğum yapanlar doğumun ikinci gününde banyo yapabilir ve banyo sırasında ameliyat bölgesini kapatmasına gerek yoktur.
Çoğu zaman bu olağandışı anı paylaşan bebeğin babası olur ama en yakın arkadaşınızı, annenizi veya kız kardeşinizi de tercih edebilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz kişinin tamamıyla güvendiğiniz, kolay anlaştığınız ve zor durumda tereddütsüz destek verebilecek bir kişi olmasıdır.
Dikiş hattında tam iyileşme olana kadar (tahminen 10 gün) iç çamaşırınızın dikiş hattının üstünde kalmasına özen gösterin. İç çamaşırınız bol ve pamuklu olsun ve gün içerisinde sık sık değiştirin.
Doğum sonrası hijyen
Kullanılan pedler emici, yumuşak, temiz, renksiz ve kokusuz olmalıdır. Pedler sık sık değiştirilmeli, pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir.
Tıpkı bir yenilenme yaşayan annenin bu süreci destekleyici rahat kıyafetler giymesi önerilir. Normal veya sezaryen doğum yapan anne, dikiş yerlerini sıkmayacak lohusa dönemi rahat giyim kıyafetlerinden tercih etmelidir. Özellikle alt beden kıyafetlerin esneyen kumaştan olması gerekir.
Bebek alıştırma külotları tuvalet eğitiminde mutlaka kullanılması gereken ürünlerdir. Bu külotlar yıkanabilir özelliklere sahip olduğundan normal bezlere göre daha ekonomiktir. Aynı zamanda giydirilmesi ve çıkarılması da son derece pratik olduğundan bebeğin tuvalet eğitimin hızlı almasını sağlar.
Bez yerine pantolon ya da külot giydirebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz altına yaptığında ıslaklığı daha çok hisseder ve bu duruma çözüm aramaya başlar.
Yıkanıp tekrar kullanılabilir seçenekler dışında kullan at alıştırma külodu gibi seçenekleriniz de bulunur. Kendi kullanım sıklığınız ve tercihinize göre size uygun olan modeli seçebilirsiniz. Ayrıca bu ürünü sadece tuvalet eğitimi sürecinde değil, sonrasında da kullanabilirsiniz.
Yeni Kotex Regl Gece Külodu, reglinin çok yoğun dönemlerinde kesintisiz bir gece uykusu için her uyku pozisyonunda %0'a varan sızdırma sağlar.
Bu nedenle tuvalet eğitiminin başlarında gece belirli aralıklarla çocuğunu tuvalete kaldırman faydalı olabilir. Bu nedenle özellikle ilk günlerde “Çocuğu gece çişe kaldırmak doğru mu?” sorusuna evet cevabı verebiliriz.
Tuvalet Eğitimine Ne Zaman Başlanmalıdır? Çoğu zaman tuvalet eğitimine 18. aydan sonra başlamak uygundur.
Bebeğinizin kıyafetlerinin en iç kısmına giydirdiğimiz, farklı seçeneklerdeki atlet, külot ve boxer gibi giysiler bebek iç giyim ürünleridir. Bu ürünleri dilerseniz bebeğinizin doğduğu ilk günden itibaren kullanabilirsiniz.
Hamile Pantolonu Kaçıncı Ayda Giyilir? Hamile pantolonu, genel olarak gebeliğin üçüncü ayından itibaren giyilmeye başlanır.
Hormonların etkisi, kilo alımı ve süt üretiminin başlamasıyla gitgide şişen göğüslerini rahata erdirmek için anne adaylarının hamilelik sütyeni kullanması tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri