Bölüm Mezunu Ne İş Yapar? Bölümden mezun olan öğrenciler, lojistik hizmet satışı ve pazarlaması, depo yönetimi, stok ve envanter yönetimi, satınalma ve tedarik planlaması, gümrükleme, dağıtım planlaması, tedarik zinciri planlaması ve yönetimi işlerini yaparak verimliliği ve etkinliği arttırmayı amaçlarlar.
İşletmelerin, depolama, gümrükleme, paketleme, operasyon, pazarlama, lojistik planlama, stok yönetimi ithalat-ihracat birimlerinde ve ayrıca dış ticaret firmaları, gümrük işletmeleri, hava ve deniz limanlarında iş olanaklarına sahiptirler.
İlgili 23 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Lojistik Elemanı 2023 yılında ortalama 20.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Lojistik Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 16.060 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.900 TL maaş alıyordu.
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.
01.08.2023Türk taşımacılık ve lojistik sektörü son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti. Türkiye uluslararası lojistik üs olma yolunda hızla ilerliyor ve buna bağlı olarak sektörün iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne ihtiyacı artıyor.
Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye'den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.
Üniversite Sayısı: Lojistik bölümü toplam 71 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Lojistik uzmanı; görev aldığı firmanın gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçiler ile iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliği yapan ve iyileştirme önerileri sunan kişidir.
Doğru ürünü, doğru teknolojiyle, doğru koşulda, doğru yerde, doğru zamanda, doğru müşteriye ve doğru fiyatla ulaştırmak lojistiğin güncellenen 7 doğrusunu oluşturuyor.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Uluslararası Ticaret ve Lojistik, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Bir ürünün üretimdeki ilk basamaktan, nihai tüketiciye ulaştırıldığı son ana kadar gerçekleştirilen tüm işlemlerin geneline lojistik adı verilir. Depolama, nakliye, paketleme, gümrükleme ve dağıtım gibi işlemlerin tamamı lojistik kavramının içinde yer alır.
Önlisans lojistik mezunları için her sene PTT tarafından dağıtıcı pozisyonuna hatırı sayılır miktarda kişi alındığını da ayrıca belirtmeliyim. Ayrıca lisans mezunlarının da yine PTT'lerde gişe memuru olarak atamaları yapılabiliyor.
Ulaştırma ve Lojistik, üniversitelerde “Uygulamalı Bilimler” ve “Ulaştırma ve Lojistik” fakültelerinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Lojistik üzerine eğitim almak istiyorsanız 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere birçok program söz konusudur. 2 yıllık önlisans programı olarak lojistik bölümünü tercih edebileceğiniz gibi; uluslararası lojistik yönetimi, lojistik ve ulaştırma, uluslararası lojistik ve ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi ya ...
2012 yılında Yükseköğretim Yürütme Kurulunda alınan karar ile Lojistik Yönetimi veya lojistik ile ilgili bölüm mezunlarına “Lojistisyen” ve Lojistik Yönetimi Uzmanı unvanı verilir.
Lojistik yönetiminin ana fonksiyonları, satınalma, taşıma, depolama, envanter girişi, doğru bilgi akışının sağlanması ve bu aktivitelerin organize edilmesi ve planlanmasıdır. Lojistik yöneticileri, bir organizasyon içinde kaynakların koordinasyonunu sağlayarak bu fonksiyonların her birinden gelen bilgileri birleştirir.
Lojistik sektörü, taşımacılık, depolama ve dağıtım dahil olmak üzere çeşitli endüstrileri kapsar. Bu endüstriler, malların ve malzemelerin küresel hareketi için çok önemlidir. Nakliye, otomobil ve kamyonlardan, tren ve uçaklara kadar tüm taşıma türlerini içerir.
Lojistik uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Ancak devlette lojistik uzmanı olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek gerekir. KPSS'ye hazırlık ve atanma süreci ise ortalama 1-2 yıl sürer.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün eğitim-öğretim dili %30 İngilizce'dir ve bir yıl İngilizce hazırlık sınıfı zorunludur.
Lojistik Yönetimi Bölümünün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise karmadır (%30 İngilizce, %70 Türkçe) İngilizce Hazırlık eğitimi zorunludur.
Lojistiğin kadınlar için daha uygun bir meslek olduğuna dikkat çeken Alışan 'Kadınlar planlama konusunda daha iyiler ve lojistikte de en önemli konu planlamadır, kadınların risk algısı daha yüksektir, kadınlar daha duyarlıdır, daha yaratıcıdır, organizasyon yetenekleri güçlüdür, bu nedenle bu mesleğe erkeklerden daha ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri