Evet, işletme açmanız için ustalık belgesi gerekiyor. Ustalık belgenizi Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş yeri açma belgenizi vermek için talep edebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Bunun nedeni, bir kişinin kendini aynadan gördüğü zaman yeme kontrolünü daha fazla sağlayabilmesidir.
Kelime anlamı olarak restoran da, lokanta da yemek pişirilip satılan yer anlamına gelmektedir. Restoran kelimesi dilimize Fransızcadan, lokanta kelimesi ise, İtalyancadan geçmiştir. Günümüzde lokantalar, genellikle restoranlardan daha uzun süre açık olan ve fiyatları restoranlara nazaran daha ekonomik olan yerlerdir.
Turizm ve otelcilik eğitimi veren meslek liselerinden mezun kişiler, tecrübe kazanarak restoran şefi olabilir. Fakat bu alanda çalışmak için bu tür bir lise eğitimi alınması şart değildir. Herhangi bir lise eğitimi alındıktan sonra üniversitelerin Turizm İşletmeciliği Bölümü tamamlanabilir.
KURUM MUTFAKLARI PLANLANMASI
Otellerde ise herbir müş teri için gerekli mutfak alanı; lokanta mutfağında 0.6m2, kahvaltı mutfağında o.4m2 olmak üzere toplam 1.00 m2 dir. Toplam yiyecek hazırlama alanının çeşitli iş alanlarına ayrılma oranı da farklı kurumlarda kurumun özelliğine bağlı olarak farklılık gösterir.
Lokanta açmak isteyenlere için 'ustalık belgesi' şartı geliyor. Yeni uygulamaya göre, çalışanlardan en az bir kişinin ustalık belgesine sahip olması gerekecek.
Tapuda mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölümde; sinema, tiyatro, kahvehane, gazino vb. eğlence ve toplantı yerleriyle, fırın, lokanta, pastane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, çarşı gibi yerler ancak kat maliklerinin oy birliğiyle verecekleri kararla açılabilir.
1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi .(muhtarlık tasdikli) 2-2 adet fotoğraf 3-Tapu fotokopisi. 4-Yapı kullanma izni kağıdı. 5-Kiralıksa Kira mukavelesi aslı veya Noter tasdikli sureti. 6-Vergi levhası fotokopisi. 7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi.
Gastronom: Gastronomiyi uygulayan kişiye gastronom denir.
Gastronomlar sadece şeflerden oluşmaz. Restoran sahibi, servis sanatları uzmanı ya da bu konuda eğitim görmüş bir mutfak uzmanı da gastronom olabilir.
doğru söylenişi restoran olan kelime. dilimize fransızcadan geçmiş bir kelime olup, orijinal hali "restaurant"dır.
Ayrıca özellikle büyük ve köklü restoranlarda şef olmak gibi hayallerin varsa akademik eğitim geçmişi çok önemli. Bunun için izleyebileceğin 2 yol bulunuyor: 2 yıllık eğitim veren aşçılık ön lisans programlarına girmek. 4 yıllık gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden mezun olmak.
Lokanta, kafeterya ve seyyar yemek hizmeti sektöründeki iş yerleri, İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik uyarınca “sıhhi müessese” tanımı içerisinde yer almaktadır.
Lokanta veya restoran, ücret karşılığında müşterilere yemek ve içecek hazırlanıp servis edilen yer. Çoğunlukla büyük bir yemek salonu ve mutfaktan meydana gelir. Sözcük, Fransızca restaurer ('restore etmek', 'canlandırmak') kelimesinden türemiştir.
İtalyanca locanda "konaklama odaları da bulunan aşçı dükkânı, han" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük İtalyanca locare "(ev veya yatak) kiralamak" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Latince locare "yerleştirmek, para yatırmak, kiraya vermek" fiilinden evrilmiştir.
Kuver ücreti ne demek pek çok kişi tarafından merak edilir. Kuver ücreti, masaya getirilen örtüyle birlikte bıçak, çatal, kaşık, şamdan ve tuzluk gibi şeylerin servise konulmasından dolayı alınan ücrettir.
Hostess.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri