Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
Fabrikasyonlu LPG li araçlar motora pek zarar vermez. (Örn; Honda) Ayrıca aracınıza sonrdan LPG takılacaksa, uygun LPG kiti (Örn; Prins), iyi bir LPG ustası ve subaplar çeliğe dönüştürülürse pek sorun çıkarmaz. Bir miktar motorun ömrünü kısaltsa da uzun vadede avantajlı.
LPG'li aracın avantajlarından bir diğeri de benzinli araca göre daha fazla yükü daha verimli taşıması. Ayrıca benzin ve dizele göre LPG'nin motora zararı daha az, çünkü motorda daha temiz bir yanma gerçekleşiyor. Bu sayede LPG'yi yakıt olarak kullanan aracın motor yağı ömrü daha uzun oluyor.
Çünkü LPG yakıtı, yanıcı bir gazdır ve yanıcı maddelerin olduğu kapalı alanlarda tehlikeli olabilir. Bazı otoparklarda LPG'li araçların girişi yasaklanmıştır. Bu tür otoparklarda genellikle "LPG yasaktır" işaretleri bulunur ve güvenlik görevlileri, LPG'li araçların girişine izin vermez.
LPG mi benzin mi tercih edilmeli? Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
İlgili 27 soru bulundu
LPG, araçların bagaj ya da bagaj altı kısımlarına takıldığı için büyük bir yer kaplayabilir. Ayrıca bu bölgede yer alan aksesuarların da başka bir bölgeye taşınması gerekebiliyor. Benzin ve dizele göre hava ile daha kolay karışabilen gaz fazındaki LPG, daha zararlı bir hale gelebiliyor.
-1 litre benzinle 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir. Bu hesaba göre 1 litre benzinle, LPG'ye oranla 3.34 kilometre daha fazla yol almak mümkün olabilmektedir. (Hesaplamalarda, benzin için 6.8 lt/100 km, LPG otogaz için 8.8 lt/100 km tüketim kabul edilmiştir.
LPG, daha çevreci bir yakıt.
Bunun dışında LPG'li araçlar diğer yakıtlara göre çok daha çevreciler. Ayrıca karbon emisyonu daha az olan LPG'nin dolaylı olarak aracınızın menzilini artırdığını da söyleyebiliriz.
LPG MOTORA ZARAR VERİR Mİ? LPG sistemlerinin en çok korkulan noktası “Motora zarar verir mi?” bölümü oluyor. Bu soruya da cevap veren Örücü, “LPG motora zarar vermez, aracın çalışma prensibini değiştirmez.
LPG birçok alanda kullanılan ve oldukça ucuz bir yakıt türü olarak bilinmektedir. Ayrıca LPG hiçbir şekilde doğaya zarar da vermemektedir. Bu nedenle daha çok evlerde ve araçlarda kullanımı mevcuttur.
LPG dönüşümü motor ömrünü kısaltır.
Misal vermek gerekirse 200 bin kilometrede kapak açtıran bir motor için bu rakam 20 bin kilometredir. Yılda ortalama 20 bin kilometre yapan bir sürücüye göre ise motor ömrü 10 yerine 9 yıl olacaktır denebilir.
Genel olarak, LPG ile çalışan bir araç 100 km yol yaptığında yaklaşık 5-8 litre LPG tüketebilir.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Lpg bitince erke dönergeci devreye giriyor ve sonsuz enerjiye ulaşılıyor. belimize ip bağlayıp arabayı çekiyoruz. dandik araçlarda yakıt bitince otomatik duran motor sistemi olmadığı için kontağı kapatmadığın sürece araç gider.
Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir. Ancak çok güçlü motorlara sahip yarış arabaları ya da arazi gibi özel amaçlar için üretilmiş araçlara LPG kitlerinin takılması bir hayli pahalı olduğu ve aracın performansını düşürdüğü için pek tercih edilmemektedir.
Genellikle, LPG takıldığı günden itibaren 30 gün içinde bu işlemin arabanın ruhsatına işlenmesi gerekmektedir. Aksi halde ceza yazılma ihtimali olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmanız için ruhsata LPG tanımlaması şarttır.
araçınızın otomatik şanzumana sahip olması lpg sistemine engel değildir. aynı sürüş konforunu sıralı sistemdede yaşarsınız. tabiki bunun için iyi marka ve iyi usta gereklidir.
Doğru yapılmış olan dönüşümde, LPG'li kullanımda benzinli kullanıma göre maksimum % 4 civarında performans kaybı söz konusudur. Benzinli motorlarda maksimum güç 6000 d/d civarında elde edilmesi nedeniyle normal kullanım şartlarında bu kayıp hissedilmez.
Yani lpg li araç değer düşürmüyor aksine yükseltiyor. Ancak tankın değiştirme zamanı gelmiş ise çok yükseltmez aracın değerini.
Yakıt tasarrufu edilmesi adına LPG, araç sahipleri tarafından tercih ediliyor. LPG sistemlerine bazı araç sahipleri ise ön yargılı yaklaşıyor. Fakat yapılan araştırmalarda LPG sistemlerinin son derece güvenli olduğu kanıtlanmıştır.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor. Şehir dışı 90la 420, 115le 370, 129la 340 km gidiyor.
Günde ortalama 20 kilometre yol yapan 1.6 litre atmosferik lpg'li bir aracın ortalama lpg yakıt tüketimi 10 litre/100KM'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri