LPG Ruhsata İşleme İşlemleri Araç kullanıcısı bu evraklar ile birlikte TüvTürk'e randevu alarak müracaat eder. Gittiğinde LPG'yi ruhsata işleteceğini söylemelidir. TüvTürk'den çıkınca Noter'e gidilerek LPG ruhsata işlenir.
LPG/CNG tadilatlarında ek olarak, sistemin montajını yapan firma tarafından düzenlenmiş Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (Ruhsat/TrafikTescil Belgesi, vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek TÜVTÜRK Muayene İstasyonları'na gelmelidir.
Emniyetten LPG'yi ruhsata işlemek için iki yaprak ruhsat alınıp bu alınan iki yaprak ruhsatı sigortacıya gidilerek sigortacıya verilecek. Bu iki yaprak ruhsatı sigortacı dolduracak. Daha sonra bu yapılan işlemleri bir dosya içinde muhafaza etmeniz size daha kolaylık sağlayacaktır.
2020 yılında 30 gün içerisinde lpg ruhsata işletmeme cezası 132 Türk Lirasıdır.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
İlgili 31 soru bulundu
LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır.
Bu nedenle AB üyesi ülkelerde LPG'li araçların 'LPG yakıtını kullandıklarını belirten' etiket taşıma zorunluluğu yok."
LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir. Verilen evraklarla birlikte muayene istasyonunda gerekli işlemleri yaparak; aracınızın muayeneden geçmesini sağlayabilirsiniz.
Rapor için artık süre şartı aranmıyor. 1 Ocak 2018 tarihine kadar sızdırmazlık raporu süresi özel araçları için 2 yıl ticari araçlar için de 1 yıl geçerliydi. 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte sızdırmazlık raporu için süre şartı aranmıyor.
LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde "Montaj Tespit Raporu" ve "Gaz Sızdırmazlık Raporu" zorunlu evraktır.
Aracına LPG Taktıran Kişi Kaç Gün İçerisinde Bildirmesi Gerekir? Tüp taktırma işleminden sonra 1 ay içerisinde bildiriminin yapılması gerekmektedir. Bunun içinde egzos emisyon ölçümleri ve araç muayenesinin yaptırılarak ruhsata işlenmesi gerekmektedir.
1- Araca ilk defa yani yeni LPG sistemi takılmış ise montajı yapan firma tarafından düzenlenen fatura ve evraklarla sızdırmazlık raporu alınıp ruhsata işlenmesi gerekir.
TÜVTÜRK muayene işlemlerinin gerçekleşmesi için öncelikli olarak araca ait hiçbir şekilde borç kaydı bulunmamalıdır. Aracın sahibi tarafından işlemler yapılabileceği gibi farklı bir kişide LPG'li araçların muayene işlemlerini yürütülebilir.
TÜVTÜRK, bizim tüp yanlış değilsem 9 yıllık.
İlk kez LPG/CNG takılmış ya da yakıt tankı kullanım süresi dolmuş ve değişmiş araçlardan tadilat muayenesi için gerekli belgelerden başka Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ve LPG'li araç kontrol formu istenir.
Depoda ve enjektörlerin yanındaki o düzeneğin üzerinde üretim tarihleri yazıyor. Belirteyim deponun ömrü 10 yıldır 10 yaşından eski depolara sızdırmazlık raporu verilmez ve güvenli olmaz.
LPG Tank Fiyatları 2023 yılında çeşidine göre; 1670 TL'den başlayıp 2800 TL ye çıkıyor. LPG Tankı değişim esnasında sizlere sunulan seçeneklerden birini tercih ederek işe başlayabilirsiniz. BU, fiyatlarında netleşmesine neden olacak önemli bir etkendir.
Geçmez, muayenenin geçerlilik süresi içinde dolmayacak olması lazım tankın son kullanma tarihinin. 1 temmuz olduğu zaman o tank muayeneden geçmez değiştirmek zorunda kalırsın.
Nihayetinde LPG'li araçlarda uygulanan sistem iyileştirildiğinde ve kapalı otoparklarda yeterli havalandırma sistemi uygulandığında, LPG'li araçların kapalı otoparklara park etmelerinin bir sakıncası da olmayacaktır.
LGP'li Araçlar ve Kapalı Otopark
Bundan dolayı yani gaz havaya göre daha ağır bir durumda olduğundan ötürü havada kalmak yerine aşağıya doğru iner ve oluşabilecek herhangi bir ateş türü hareketle beraber gaz alevlenir sonuç olarak çevrede oldukça ciddi durumlara ve ölümlere sebebiyet verebilir.
Günümüz araçları, lpg ile kullanılsa dahi ilk çalıştırma benzinde gerçekleştiği için aracı devamlı benzinde kullanmak bir sorun oluşturmayacaktır.
Ayrıca, 'simit tank' olarak adlandırılan, stepnenin yerine konan tanklaryasak olmasına rağmen halen kullanılmakta. Stepne arabada bulunması gerekenzorunlu teçhizattan birisi. LPG tankı konunca, stepne çıkarılıp araçtankaldırılıyor. Bu nedenle yasaklandı."
Çevre ve Şehircilik Bakanı Açıkladı : LPG'li Araçlar AVM ve Kapalı Otoparklara Girebilecek. Lpg'li araçlar yakıt ekonomisi sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak LPG 'li araçların kapalı otoparkları kullanması yasaktı.
Muayne istasyonlarında daha kayıt açarken uyarıyorlar, aracınız benzin ve lpg de çalışmalı diye. Kanun değişmediyse geçmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri