Lustral yetişkinlerde aşağıdakilerin tedavisinde kullnılır: Depresyon. Anksiyete bozukluğu (kaygı bozukluğu) Travma sonrası stres bozuklukları
LUSTRAL tedavisinin aniden kesilmesi halinde sersemlik, titreme, uyku bozukluğu, huzursuzluk, kaygı, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma ve uyuşma görülebilir. Eğer LUSTRAL almayı kestiğiniz sırada sizde bu yan etkilerden herhangi biri ya da başka yan etkiler gelişirse lütfen doktorunuzla konuşunuz.
LUSTRAL, obsesif kompulsif bozukluğu olan 6 yaşından büyük pediyatrik hastaların tedavisinde de endikedir. LUSTRAL, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir.
Bu amaçla kullanılan; benzodiyazepin'lerden Alprazolam (Xanax 0.5 ve 1 mg), SSRI'lardan Paroksetin (Seroxat veya Paxil 20 mg), Sertralin (Lustral 50 mg) geniş vaka serili araştırmalarda etkinliği kanıtlanmış olan ilaçlardır.
Antidepresan etkinin ortaya çıkabilmesi 4-6 haftalık kullanım süresi gerektirir. Eğer şikayetlerin arasında intihar fikri varsa, bu fikir de ilaç kullanımı sırasında ilaç etkisini gösterene kadar devam eder.
İlgili 16 soru bulundu
Sertralin (Türkiye'deki ticari adı Lustral), seçici serotonin gerialım inhibitörü (SSRI) grubundan bir antidepresandır. 1991 yılında Pfizer tarafından piyasaya sunulmuştur.
Lustral antidepresanının çözüm bulduğu bir çok ruh hali şikâyeti vardır. En yaygın kullanılan ve en zararsız olan antidepresan olarak bilinir.
Fluoksetin (Prozac), Paroxetin (Paxil), Sertralin (Lustral), Fluvoxamine (Faverin), Citalopram (Citol), Essitalopram (Cipralex) gibi ilaçlar psikiyatristlerin en tercih ettiği selektif serotonin geri alım inhibitörleridir.
Uygulama yolu ve metodu: LUSTRAL SPECIAL'i sabah veya akşam günde tek doz alabilirsiniz.
LUSTRAL SPECIAL, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir. LUSTRAL SPECIAL, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde endikedir. fobinin başlangıç epizodunun nüksünün engellenmesinde etkilidir.
Sakinleştirici Etki Gösteren İlaç Grubu
Üç temel grup olan benzodiazepinler, barbitüratlar,aldehitler en çok kullanılan ilaç grubundandır. Fakat bunlar arasında faydasına en çok başvurulan ilaç grubu ise benzodiazepinlerdir.
Psikiyatride kullanılan antidepresanlar (Cipram, cipralex, efexor, lustral, paxil, prozac, anafranil vb..), antipsikotikler (risperdal, zyprexa, zeldox, seroquel vb..), duygudurum düzenleyiciler (lityum, depakin, convulex, tegretol vb..) bağımlılık yapmazlar.
Yaygın anksiyete bozukluğu, ilaç tedavisi, psikoterapi, gevşeme terapisi gibi pek çok farklı yöntem ile tedavi edilebilmektedir. Bu rahatsızlığın tedavisinde en sık kullanılan yöntem ise psikoterapidir. Özellikle bilişsel davranışçı terapi, yaygın kaygı bozukluğu tedavisinde en etkili yöntemlerden biridir.
Egzersiz ve spor yapmak ruh halini düzeltmek ve psikolojik zindelik için birebirdir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme, anksiyete ile başa çıkmanızda en büyük desteklerdendir. Alkolden uzak durun. Alkol anksiyete sorunlarında yatıştırıcı etki gösterse de depresyona eğilimi arttırır.
Yeni Kuşak Antidepresanlar: Prozac (deprex,zedprex,fulsac da prozac la aynı içeriğe sahiptir daha ucuzdurlar) ,Lustral(seralin,serdep) Cipram(citol,Relaxol,citara) , Cipralex, Citoless Efexor, Remeron, ixel,Desyrel , Faverin Seroxat, Paxil, gibi ilaçlardır.
LUSTRAL SPECIAL, sabah veya akşam günde tek doz halinde verilmelidir. Tedavinin Başlangıcı: Depresyon ve Obsesif Kompulsif Bozukluk LUSTRAL SPECIAL tedavisine günde 50 mg dozla başlanmalıdır.
Cinsel uyarı sonrası penisteki düz kasları gevşetip penise kan akımını artırarak etki eden Sildenafil cinsel ilişkiden 1 saat önce alınmalıdır.
Antidepresanlar içinde uykuya neden olan ilaç grubu bulunmaktadır. Özellikle depresyon söz konusu olduğunda uykusuzluk daha büyük sorunlara neden olacağından kullanıldığında uykuya neden olan antidepresanlar verilmektedir.
PANİK ATAK İLAÇSIZ GEÇER Mİ ? Evet. Panik Atak, kaygılı kişinin bilinçdışında bastırdığı duygu ve dürtülerin yarattığı çatışmaları psikanalitik psikoterapi de çözmekle geçer. Bastırma kaygı doğurmaz, kaygı bastırmaya neden olur ve sonucunda panik atak yaşanmaktadır.
Reboksetin ve MAO inhibitörleri son tercih olarak kullanılırlar. Psikotik özelliği olan ağır depresyon tedavisinde ise altın tedavi antidepresan ilaçların olanzapin, aripiprazol, ketiyapin ve risperidon gibi bir antipsikotik ilaç ile birlikte kullanılmasıdır.
Antidepresanlar başlangıçta hastanın mevcut kaygısını arttırabilir. Hastalar tedavinin ilk bir haftasında sıklıkla bu durumu yaşarlar ve tedaviyi başlangıçta bırakabilirler. Ancak bu etki beklenen bir durumdur ve genellikle on gün içerisinde azalarak kaybolur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri