Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) OKB, tekrarlayan düşünceler ve davranışlarla karakterize edilen bir rahatsızlıktır. Lustral, obsesif düşünceleri ve kompulsif davranışları azaltarak hastaların OKB belirtileriyle başa çıkmasına destek olur.
LUSTRAL SPECIAL, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir. LUSTRAL SPECIAL, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde endikedir. fobinin başlangıç epizodunun nüksünün engellenmesinde etkilidir.
LUSTRAL obsesif kompulsif bozukluğu olan 6 yaşından büyük çocukların tedavisinde kullanılır. Bunun dışında çocukların tedavisinde kullanımı onaylanmamıştır.
Sertralin (Türkiye'deki ticari adı Lustral), seçici serotonin gerialım inhibitörü (SSRI) grubundan bir antidepresandır.
Psikiyatride kullanılan antidepresanlar (Cipram, cipralex, efexor, lustral, paxil, prozac, anafranil vb..), antipsikotikler (risperdal, zyprexa, zeldox, seroquel vb..), duygudurum düzenleyiciler (lityum, depakin, convulex, tegretol vb..) bağımlılık yapmazlar.
İlgili 38 soru bulundu
Uzmanların bildirdiğine göre, antidepresan kullananların, özellikle de "SSRI" (seçici seretonin gerialım engelleyicileri) grubunda yer alan "fluoxetine HCl (Prozac), "escitalopram" (Cipralex), "paroxetine HCl" (Paxil), "sertraline HCl" (Lustral) kullanıcılarının yüzde 25'inde beden ağırlığında 5 kg veya daha fazla ...
Lustral yan etkileri nelerdir? Lustral'in yan etkileri arasında bulantı, baş dönmesi, uyku hali, uykusuzluk, baş ağrısı ve cinsel isteksizlik bulunur.
İlacın olumlu etkilerinin izlenmesi 3-4 hafta kadar zaman gerektirebilir.Dozaj sizin yaş, cinsiyet, tıbbi durumunuz, tedaviye yanıtınız ve bazı etkileşen ilaçların kullanımına dayanmaktadır.
LUSTRAL SPECIAL'i sabah veya akşam günde tek doz alabilirsiniz. Günün aynı saatinde alınması tercih edilir. • LUSTRAL SPECIAL'i aç veya tok karnına alabilirsiniz. LUSTRAL SPECIAL'i bütün olarak bir bardak su ile yutunuz. Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz.
DİDERAL gibi ilaçlar bittiğinde "aile hekimi" reçete edebilirmi? Neden reçete edemez? cünkü bunlar brans gerektiren ilaçlar. sadece kendi doktorunuz yazabilir.
Lustral yetişkinlerde aşağıdakilerin tedavisinde kullnılır: Depresyon. Anksiyete bozukluğu (kaygı bozukluğu) Travma sonrası stres bozuklukları
Selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) depresyon başta olmak üzere, anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, dürtü denetim bozuklukları gibi çeşitli ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçlardır.
Serotonin sendromu, genelde ilaç veya takviyelerle vücutta çok fazla serotonin birikmesiyle ortaya çıkan ciddi bir reaksiyondur. Serotonin sendromu serotonin toksisitesi olarak da bilinir.
LUSTRAL, sabah veya akşam günde tek doz halinde verilmelidir.
Diğer ilaçlar gibi antideprasanlar aniden bırakılırsa yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. En sık görülen belirtiler baş dönmesi, dengesiz yürüme, yorgunluk ve baş ağrısıdır. Ayrıca hastalık kısa bir süre tekrar nüksedebilir. Depresyon ve aşırı sinirlilik görülebilir.
Bu süreç genelde bir hafta on gün sürer.
Yaklaşık ilişkiden 10 ila 20 dakika ben genellikle yarım saatte olmasını öneriyorum kullanılır.1-2 saat kadar etkili olur. Tek başına sadece bu tedavi kullandığımız zaman boşalma süresini ortalama 2 3 kat arttırdığı tespit edilmiştir.
Antidepresan grubu ilaçların etkisi, bir iki gün içinde değil ilaç kullanılmaya başladıktan iki hafta sonra hissedilir ve 8'inci haftaya kadar aşamalı olarak devam eder. Örneğin kaygı bozukluğu ortaya çıktığı andan itibaren başlayan ve en az 6 ay süren ilaç tedavisi önerilir.
Antidepresanların çoğu monoamin oksidaz inhibitörü oldukları için, alkolle karıştırıldıklarında kan basıncında aşırı yükselmeye neden olurlar ve bu durum felçle sonuçlanabilir.
Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı- zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.
Depresyon tedavisinde yaygın olarak kullanılan ve oldukça etkili olan bu ilaç, eski antidepresanlara göre daha az yan etkiye sahiptir. Prozac, Zedprex, Deprex, Florak, Fulsac, Depset, Target gibi ilaçların içinde antidepresan madde olarak bulunur.
Son yıllarda fluoksetin, sertralin, klomipramin, moclobemide gibi diğer antidepresanlar da cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde sıklıkla önerilmektedir.
Kadınlarda cinsel istek artırıcı ilaç tedavileri mevcuttur. Özellikle menopoz döneminde lokal vajinal öströjen tedavileri, vajinal nemlendirici krem ve fitiller çok etkindir.
Bupropion, mirtazapin, moklobemid, reboksetin ve tianeptin görece az ya da hemen hiç cinsel yan etki yapmayan antidepresanlar olarak ilk akla gelenlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri