Anakartın hem M.2 SATA hem M.2 NVMe desteği veriyorsa takabilirsin.
Bir Kingston M.2 SSD (Katı Hal Sürücüsü) kolayca takılır ve bilgisayarınızın performansını önemli ölçüde artırır.
Aynı şekilde, yalnızca PCIe M.2 SSD'leri destekleyen bir yuvaya SATA M.2 SSD takılırsa, SATA M.2 SSD kullanılamayacaktır.
Bir NVMe SSD ile müthiş hız artışları göreceksiniz. Veri Saklama Alanını Önceliklendirin – Bir NVMe SSD'yi başka bir SATA SSD ile birlikte kullanabilirsiniz.
Anakart üzerindeki m.2 slotlarını kullanacaksanız herhangi bir etkilenme olmaz. Ekran kartı / ssdler tam bant genişliğinden faydalanır. Ama kutudan çıkan Rog Hyper M.2 kartını (bir m.2 ssd ile) 2. 16x slota takarsanız ekran kartı x8 olarak çalışır.
İlgili 27 soru bulundu
Günümüzde yeni nesil anakartların hemen hemen tamamı Nvme SSD desteği sağlıyor ve bu sayede yüksek hızlarda çalışan Nvme SSD disklerin nimetlerinden faydalanabiliyoruz.
Anakart M.2 M-key destekliyor mu emin olmak için anakartın kitapçığından kontrol edebilirsiniz. Bazı M.2 NVME ssd'ler B+M key'li olur bazıları sadece M key'li. M.2 slotlarının üzerinde veya yanında ne tür soket olduğu yazar. Veya içerisindeki çentiklere bakıp anlayabilirsin.
M.2 sürücüsü SATA'yı veya PCIe/NVMe'yi destekleyebilir fakat ikisini birden destekleyemez.
NVMe yani Non-Volatile Memory Express, SSD depolama ürünleri yerine tasarlanmış, PCI Express arayüzünü kullanan yüksek hızlı bir depolama teknolojisidir.
NVMe (Non-Volatile Memory Express), PCIe'nin sunduğu yüksek bant genişliğinden yararlanan bir iletişim arayüzü ve sürücüdür. Performansı ve verimliliği artırırken çok çeşitli kurumsal ve istemci sistemlerinin karşılıklı çalışmasına olanak sağlamak için tasarlanmıştır.
Bu yuvalara takılan M2 SATA SSD modelleri, bu slot yuvalarına sahip olan tüm dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlara takılabiliyor. Klasik bir bilgisayara yüklenen işletim sistemini, yüklenen programları, kurulan uygulamaları ve oyunları klasik HDD'lere göre daha çok okuma ve yazma hızları sunuyor.
M2 SSD vs SATA SSD Performans Karşılaştırması
M2 SSD'lerin SATA SSD'lere göre daha yüksek performans sunduğu söylenebilir. M2 SSD'ler, SATA SSD'lerden çok daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bunun nedeni, M2 SSD'lerin PCI Express veya NVMe gibi daha hızlı veri yolları kullanmasıdır.
M2 konektör anahtarlama çentikleri, hem M2 ana bilgisayarlarının hem de cihazların çeşitli amaçlarını ve yeteneklerini gösterir. M2 modüllerinin benzersiz anahtar çentikleri, uyumsuz ana bilgisayar konektörlerine takılmalarını da önler.
NVMe, SSD depolama ürünleri yerine tasarlanmış PCI Express arayüzünü kullanan yüksek hızlı bir depolama teknolojisidir. NVMe adını verdiğimiz teknoloji PCIe veri yolu üzerinden yüksek hızlarda veri aktarımı yapmayı sağlayan bir iletişim arabirimi ve sürücüsüdür.
Hem tek taraflı hem de çift taraflı M.2 SSD cihazları desteklenir.
Ekran Kartım: M2 ssd ler üzeri açık bir şekilde kullanılıyorsa yani soğutucusuz olarak ısınırlar. Isındıkça da performansları bir miktar düşer. M2 nin üstünde soğutucu varsa çok sorun olmaz.
Bu SSD NVMe ve diğer SATA SSD'ler gibi 550/520 gibi sınırlı hızlara sahip değil. Dolayısıyla da klasik bir SSD'ye nazaran daha fazla ısınması normal ve bunu bilerek kullanın. Bu sebeple kasanızın hava sirkülasyonu iyi olmalı. Havasız bir kasada, yük altında 75-105 derece civarına kadar çıkacaktır.
NVMe, SSD depolama birimlerin yerine tasarlanmış olan PCI Express arayüzünü kullanan, yüksek hız sağlayan depolama teknolojisidir. NVMe adı verilen bu teknoloji, PCIe veri yolu üzerinden yüksek hızlarda veri aktarımı sağlayan bir iletişim arabirimi ve sürücüsüdür. NVMe teknolojisi SSD için tasarlanmıştır.
NVME teknolojisi ile geliştirilen M.2 SSD depolama aygıtları PCIe ara birimini kullanırlar. İlk SSD'ler SATA ara yüzünün 600 Mbps kısıtlaması ile 500 ila 550 Mbps okuma yazma yapabilirler. NVME teknolojisi ile tasarlanan M.2 SSD'ler ise PCIe ara yüzünü kullanarak 32 Gbps değerine kadar çıkabilirler.
M2 SSD'ler, diğer depolama aygıtlarından daha küçük ve daha incedirler. Ayrıca, M2 SSD'ler, yalnızca birkaç vida ile takılabilen bir PCIe yuvasına sahiptirler, böylece daha az yer kaplarlar ve daha kolay takılıp çıkarılabilirler. M2 SSD'lerin bir diğer avantajı, yüksek veri aktarım hızlarıdır.
Hayır bir sıkıntı olmaz.
Yine de, SSD'nizin kaç yılı kaldığını merak ediyorsanız, bunu öğrenmenin çeşitli yolları bulunuyor. Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır.
SATA, dönen disk teknolojisini temel alan sabit disk sürücüler (HDD) için tasarlanan AHCI sürücüleri kullanırken NVMe sürücüsü, özel olarak flash teknolojili SSD'ler için tasarlanmıştır Ayrıca NVMe, veri saklama arayüzü ile sistemin CPU'su arasında iletişim kurmak için PCIe yuvalarını kullandığından ekstra avantaj ...
NVMe, sunucular ve depolama sistemleri arasında daha hızlı ve daha verimli veri aktarımını kolaylaştıran bir iletişim protokolü olan geçici olmayan bellek express anlamına gelir. NVMe ile veriler en yüksek aktarım hızında ve en hızlı yanıt süreleriyle aktarılabilir.
mSATA ya da mini-SATA, temelde tam boyutlu SATA SSD'nin daha küçük bir sürümüdür. M.2 benzeri kompakt form faktörüne sahiptir ancak her iki sistem birbiriyle uyumlu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri