Amerika Birleşik Devletleri'nde bir eğitim kurumuna kaydolup da F1 veya M1 öğrenci vizesi ile ABD'de eğitimlerine başlayan öğrencilerin eş ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları F2 veya M2 vizesine başvurmalıdır.
Eğer Amerika'ya yapacağınız kısa ziyaret bir iş yürütmek üzerineyse ya da işiniz ile ilgiliyse B1 İş Vizesi kullanmalısınız. Öte yandan aile ziyareti, akraba ziyareti ya da sadece gezip görme amaçlı turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz B2 Turist Vizesi almanız gerekmektedir.
F1 Öğrenci Vizesi ABD'de uzun dönemli dil kursu, lise, lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvurduğu vize türüdür.
Amerika Turistik Vize Tipi B1/B2 Vize kategorisindedir.
Fakat Amerika Vizesi ile seyahat eden kişi senede maksimumn 6 ay(180 gün) Amerika'da konaklayabilmektedir.
B2 turist vizesi ile ABD'de maksimum 6 ay kadar kalabilme hakkınız bulunmaktadır. Ancak şunu unutmamalısınız, Bazı durumlarda ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlisi size 6 aydan daha kısa bir ülkede kalış süresi verebilir.
İlgili 17 soru bulundu
B1 ve B2 vizeleri, Amerika vizeleri arasında en yaygın vize türleridir. Göçmen olmayan Türkler tarafından da en çok tercih edilen vize türüdür. B1 ve B2 vizeleri, iş gezisi, eğlence veya gezi amaçlı turistik vize olarak alınabilmektedir. Bu iki vize türü uygulamada genellikle B1/B2 vizesi şeklinde verilmektedir.
Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
Vize ücretleri başvuru öncesinde kredi kartı ile online olarak ödenmekte ve B1/B2 vize kategorisi için 2022 yılı vize ücreti 160 USD'dir, nakit ödeme kabul edilmemektedir.
E-2 vizelerinde Amerika'da belli süre ikamet şartı yoktur. Yatırımcının ABD'de az veya daha fazla kalınması çok önemli değil, ama yatırım yapılan işin devam ediyor ve faal olarak yürütülüyor olması önem araz etmektedir. 5. yıl sonunda E-2 vizenizin yenilenmesi gerekmektedir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
C1 Vizesi: ABD üzerinden farklı ülkelere geçmek isteyen yolcular için düzenlenen vizedir. Bu vizeyi alan kişilerin başvuruları genellikle sınır kapılarında ya da havalimanı ilgili veznelerinde alınır.
EB3 izni alan şirketler, yurtdışından işçi getirmeye hak kazanırlar. Bu çalışanlar Amerika Birleşik Devletleri'ne İŞ GARANTİLİ olarak gelirler, BiR YIL BOYUNCA bu şirketlerde ücretli olarak çalışırlar ve YEŞİL KART almaya hak kazanırlar.
J-1 vizesi Amerikan Hükümetinin Kültürel Değişim Programlarına (Cultural Exchange Programs) katılan kişilere uyguladığı ve Amerika'da kaldığınız sürece yasal çalışma izni sağlayan vizedir. J1 vizesi veren diğer programlar Amerika'da Work and Travel ve Amerika'da AuPair programlarıdır.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
G-2 – A.B.D. tarafından tanınan hükümetlerin, belli uluslararası organizasyonların toplantılarına katılmak için A.B.D. 'ye geçici olarak giden temsilcileri.
E2 vizesi, Türkiye ile Amerika'nın 15 Şubat 1993'te imzaladığı ticaret anlaşması gereği Amerika'da bir iş yatırımında bulunacak, ticaret ile uğraşan Türk vatandaşlarına verilen vize türü olarak tanımlanıyor.
Kısaca ABD EB5 Yatırımcı Vizesi
ABD'deki bir ticari işletmeye en az 800.000 dolar yatırım yapılmasını gerektiren bir yatırımcı vizesidir. Yatırım yoluyla ABD vatandaşlarına en az 10 farklı istihdam yaratılması gerekmektedir. EB5 vizesi size Green Card alma imkanı sağlar.
EB-3 vizesine başvurabilmek için bir ABD işvereninin başvuru sahibini işe alma niyetini kanıtlaması gerekmektedir. Bu nedenle EB-3 Vizesi genellikle bir işvereninin sponsorluğu ya da işveren ile başvuran arasında köprü kuracak bir aracı kurumun yardımıyla elde edilir.
EB-2 Vizesinde Sponsorlu İstihdam
Size sponsor olacak işvereninizin ABD Çalışma Bakanlığı'nda sizin adınıza Çalışma Sertifikası çıkarması ile vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Vize mülakatına katılıp onayınızı aldığınızda, Amerika yolculuğunuza başlayabilirsiniz.
H1B Çalışma Vizesi Ücreti
H1B Çalışma Vizesi başvuru ücreti 1250 Dolar hizmet bedeli dahil olup dosyaya göre değişkenlik göstermektedir. Dosyadaki evraklar eksiksiz olarak tamamlanıp başvuruya hazır hale getirilmesine yardımcı olunur.
Amerika mürettebat vizesi yani Mürettebat vizesi C1/D gemilerde (yolcu gemisi, yat veya balıkçı teknesi vb), ya da Amerika'daki uluslararası havayollarında çalışan kişilere yönelik vizedir.
J1 Vizesi nedir, nasıl alınır? Programa katılabilmek için her öğrenci İstanbul'daki Amerika Başkonsolosluğu ya da Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nden J1 vize başvurusu yapmak ve onay almak durumundadır. Vize görüşmeleri yüz yüze gerçekleşmektedir.
Hollanda'da 90 günden fazla kalmak istiyorsanız, oturma iznine ihtiyacınız olabilir. Çoğu durumda, Hollanda'ya seyahat etmeden önce uzun süreli vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Bu vizeye geçici kalış izni (MVV) denir.
Portekiz D-7 (Pasif Gelir/Emeklilik) İkamet İzni Programı, Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelerin vatandaşları ve bağlı aile üyelerinin, Portekiz'de ikamet iznine sahip olabilmeleri ve Schengen Bölgesinde vizeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla seyahat edebilmeleri amacıyla oluşturulmuştur.
Almanya ikamet yasasının Madde 81a'sı uyarınca hızlandırılmış bir vize prosedürü mümkündür. Hızlandırılmış prosedür, yabancı niteliklerin tanınmasını, çalışma koşullarının incelenmesini, yani Federal İş Bulma Kurumu'nun onayını içerir ve üçüncü ülkelerden gelen vasıflı işçi ve kursiyerlere hitap etmeyi amaçlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri