Maca Kökü Tozu Nasıl Kullanılır? Popülaritesini asla kaybetmeyen maca kökü tozunu smoothie, kahve, taze sıkılmış meyve sebzeler, yoğurt ve süt çeşitlerinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda dondurma, ev yapımı hamur işleri, çiğ ve pişirilerek hazırlanmış özel atıştırmalık tariflerinde de değerlendirebilirsiniz.
Maca kökü tozunu smoothie, kahve, taze sıkılan meyve ve sebzeler, yoğurt ve süt çeşitlerinde değerlendirebilirsiniz. Ayrıca ev yapımı hamur işleri, çiğ ve pişirilmiş özel atıştırmalıklar ve dondurma gibi gıdaların tariflerinde de maca kökü tozunu deneyebilirsiniz.
Maca kökü, potasyum, kalsiyum, iyot, magnezyum, lif ve protein sağlar. Ayrıca B1, B12 gibi vitaminler ve yararlı yağ asitlerini de içermektedir. Tüm bu besin ögeleri sinir sisteminin ideal bir şekilde çalışmasını sağlayarak sakinlik verir. Beyin fonksiyonlarını iyileştirerek Alzheimer riskini azaltır.
Bunun için bir tatlı kaşığı maca tozunu bir su bardağı kaynamış suda 10 dakika demledikten sonra süzerek içmek gerekir. Maca tozu pişirildiğinde besin değerini kaybediyor. Bu nedenle en sağlıklı şekilde tüketmek için pişmiş yemeklere, salatalara, içeceklere, yoğurdun içine vs. ilave edilerek kullanılabilir.
KULLANIM TAVSİYESİ : 1 ölçek MaCafe 85 derecedeki bir fincan suya eklenir ve karıştırılır. İsteğe bağlı olarak süt ilave edilebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Maca toz, kapsül, bitkinin suyu veya ekstrat halde bulunur. Toprağımsı, çiğ yemişimsi tadından dolayı smoothielere tat vermek için sıklıkla kullanılır.
Maça tozu kişilerin tokluk hissini artırarak uzun süre açlık hissetmemelerini sağlar. Bunun yanı sıra içeriğindeki kafein sayesinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Maça çayının rağbet görmesine neden olan en önemli özelliği de vücutta yağların depolanmasına engel olmasıdır.
Günde maksimum 3 tatlı kaşığı tozu şeklinde kullanılabilir.
Hangi hastalıklara şifa olur? Maca kökü veya maca tozu adlarıyla karşımıza çıkan maca bitkisi demir, potasyum, kalsiyum, iyot, magnezyum, lifler, proteinler, doğal şeker, çinko, B1, B12 gibi vitaminler ve yağ asitleri içerir.
Dökümden sonra parçaların içi boş çıkabilmesi için bu boş kısmın şeklini oluşturan kum parçalara Maça denir. Bu kumlar kalıp kumundan farklıdır. Kumlar arasındaki en önemli fark, kalıp kumundaki kil yerine bağlayıcıların kullanılmasıdır.
Maca, aktarlarda ve eczanelerde satılıyor. Toz, kapsül veya tablet formunda bulunuyor.
Kimler maca kökü kullanamaz; Tiroit rahatsızlığı ve meme CA hastası olanlar hekimlerine danışmadan maca kökü kullanmamalıdır. Maca kökünün besin değerleri ve bileşimi; %60-70 karbonhidrat, % 10-15 protein, % 8-9 diyet lifi ve % 2-2,5 yağdan oluşmaktadır.
Maca turpu genellikle aktarlarda veya doğal ürünler satan eczanelerde maca turpu tozu olarak satılmaktadır. Ayrıca kapsül şeklinde ek gıda takviyesi olan çeşitleri de bulunmaktadır.
Maca kökleri altın veya krem, kırmızı, mor, mavi, siyah veya yeşil renkte olabilir.
Maca nerelerde kullanılmalıdır ? Maca kökü toz haline getirilip kullanılmalıdır. Maca kökü veya tozunu kahve, süt tatlılara, yulaf ezmesine, yoğurt, ve smoothie'lere ekleyerek de kullanabilirsiniz.
Organik Maca Tozu sadece Peru'nun And Dağları'nda yetişebilen maca bitkisi, eşsiz özellikleriyle dünyanın en değerli süper gıdaları arasında gösteriliyor. Kök bitki olması dolayısıyla Peru'nun ginsengi olarak anılan bu bitki, içerdiği zengin bileşenlerle çok güçlü bir multifonksiyonel besin olma özelliği taşıyor.
Jelatinize (önden pişirilmiş) Maka kökü tozu; Kullanım Şekli: 1 bardak suya veya doğal bir içecek içerisine 1 tatlı kaşığı ekleyip, sabah aç karnına tüketebilirsiniz. Maka, 4 farklı renk çeşidi olan adaptojenik etkide bir köktür.
Maca Kökü (Lepidium Meyenii) Güney Amerika kıtasında Peru'nun Ant dağlarında bulunan platolarda doğal olarak yetişmektedir.
Lepidium meyenii (maca, maca turpu, maka turpu), Brassicaceae (turpgiller) familyasındandır, turplarla akrabadır. Yıllık veya iki yıllık otsu bir bitkidir.
Turpgiller ailesinden bir bitki olan maca, Güney Amerika'da, yoğunlukla da Peru'daki And dağlarının 2 bin 200 – 4 bin metre rakımında yetişiyor. Yüksek rakımlarda yetişmesinin sonucu olarak, fakir topraklarda çıkıp çetin şartlara dayanabiliyor.
Maça tozu, maça turpu ismiyle de bilinen turpgiller ailesinden bir bitkiden elde edilir. Maça, yıllık veya iki yıllık otsu bir bitkidir. Soğuk ve fakir tarım topraklarında rahatça yetiştirilebilmektedir.
Bir nevi latteye benzeyen bu lezzetli kahve çeşidinin latteden farkı ise içerisinde çikolata şurubu da barındırmasıdır. Bilindiği üzere espresso İtalyan kökenli bir kahve çeşididir. İçimi oldukça zor olan bu lezzet zamanla espressonun daha hafif versiyonlarının ortaya çıkmasına sebep olmuştur.
Halk arasında kullanılan " Peru ginsengi " adıyla bilinen Maca, dünyada sadece Peru'nun And dağlarında yetişen özel bir bitkidir. Kurutulan doğal maca köklerinin toz haline getirilmesi ile elde edilen Wefood Maca Tozu, glutensiz, vegan ve şeker ilavesizdir.
Günde maksimum iki kez maça çayı içilebiliyor. Matcha çayı nasıl kullanılır sorusunun spesifik bir yanıtı yok, yalnızca fazla tüketim önerilmiyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez matcha çayı içebilirsiniz.
Matcha (maça) çayı, esasen özel bir tür yeşil çaydır. Yeşil çay hazırlayıp içtiğimizde, yapraklarını atarız. Matcha çayında ise toz haline getirilmiş olan yeşil çay yaprakları suda çözünür ve solüsyon haline gelir ve bu sölüsyonu içeriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri