Çok az araştırma, sade maden suyu içmenin herhangi bir ani olumsuz sağlık etkisine işaret ediyor. Karbonatlı maden suyu, hıçkırıklara veya şişkinliğe neden olabilen karbonik asit içerebilir. Bu nadiren kalıcı bir gaz nedeni olur.
2- Çok yemek yedikten sonra mideyi rahatlatması ile bildiğimiz maden suyu, aynı zamanda karın şişliğinin de sebeplerinden. Maden suyunun içindeki mineraller, karında balon etkisi yaratıyor ve şişiyor.
Soda da mide şişkinliğini ve mide gazını ortadan kaldıran en doğal etmenlerden biridir. Soda tedavisi özellikle mide şişkinliği geçirilmesi açısından bilinen en bilindik tedavi seçenekleri arasındadır.
Ayrıca gazlı ve fermente içecekler de (asitli içecekler, maden suyu gibi) fazladan hava yutulmasına neden olduğu için gaz sıkışmasına yol açar. Besinlerin bağırsaklarda işlenme sürecinde gaz ortaya çıkmakta ve sıkışabilmektedir.
Her gün maden suyu içmek kemik ve diş gelişimini destekler. Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayarak kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Kalorisi olmayan sağlıklı bir içecektir. Büyüme dönemindeki çocukların ve hamilelerin artan mineral ihtiyacını karşılar.
İlgili 38 soru bulundu
“Soda işlenmiş bir üründür. Maden suyu da işlem görmemiş doğal bir ürün olup, her ikisi de “mineral tuzlar, sülfat, bikarbonat” şeklindeki bileşikleri içerir diyen Işın Sayın, “Bu bileşikler, hücreler arası boşlukta su tutulmasına yol açarak ödeme neden olur ve tansiyonu yükseltebilir.
Elbette ki maden suyunu aşırı tüketmek de sorun yaratabilir. Örnek olarak çok fazla tüketim yapıldığında hipodermi yani vücut ısısının anormal şekilde düşmesine yol açabilir. Günde bir litre maden suyu normalken fazlasını tüketmek böbreklere de zarar verebilir. Mide hastaları için de aynı şey geçerli.
Karbonatlı maden suyu, hıçkırıklara veya şişkinliğe neden olabilen karbonik asit içerebilir. Bu nadiren kalıcı bir gaz nedeni olur. Maden suyunun kapağını açtığımızda içerisinde bulunan Co2 gazının bir bölümü dışarı çıkar. Bir kısmında maden suyunu içerken tuttuğumuz havaya karışır.
Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan mentol sayesinde de sindirim sistemini rahatlatır. Kimyonun tohumunu çiğnendiğinde vücutta biriken gaz daha kolay atılabilir. Bal kabağını tüketmek, gaz birikmesine engel olabilir ve sindirimi rahatlatabilir.
Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.
Karın şişliğinde en büyük yardımcı rezene çayıdır. Bir şişlik hissediyorsanız rezene çayı demleyerek günlük 1 defa içmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca zencefil çayı da şişliği azaltmak için içilmesi gereken bitkisel çaylar arasındadır. Ayrıca sindirim sistemine yardımcı olan maden suyu içerek şişkinliği azaltabilirsiniz.
Birlikte tüketeceğiniz maden suyu ve yeşil çay yağların yanmasına yardımcı olurken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlayarak güçlü bir antioksidan etkisi oluşturur. Siz de gün içerisinde ya da gece yatmadan önce aşırıya kaçmamak şartı ile bu karışımı rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Diyet Esnasında Soda Nasıl Kullanılmalıdır? Özellikle diyet sırasında sodanın gün içerisinde 2 defa kullanılması önerilir. Günün farklı öğünlerinden herhangi ikisi tercih edilerek, yemeklerden sonra tüketilebilir.
Bunun nedeni maden suyunda ki Co2 nin çoğunu sindirim sistemine karışmadan dışarıya atmamızdır. Maden suyunun kapağını açtığımızda içerisinde bulunan Co2 gazının bir bölümü dışarı çıkar.
Listemizin ilk sırasında Beypazarı doğal maden suyu yer alıyor. Maden suları doğanın insanoğluna sağladığı doğal mucizelerden biri. Beypazarı da bu mucizeyi en doğal şekilde sunmayı hedefliyor. Öte yandan en iyi maden suları arasındaki yerini de yıllardır korumaya devam ediyor.
Yutulan hava, sindirim sistemindeki gazın en önemli sebeplerinden birisi. Hızlı yemek yemek, yemek yerken konuşmak, sakız çiğnemek, sigara, puro ya da pipo kullanmak, içecekleri pipetle içmek, derin iç çekmek daha fazla hava yutulmasına neden olurken gaz ve şişkinliğe yol açıyor.
Ayrıca gazlı içeceklerin, içerdikleri asit nedeniyle de midenize zarar verebilecekleri bilinmektedir. Dolayısıyla gazlı ve tatlandırılmış içecekler suyun yerini tutmaz. Ayrıca su yerine midenizi bu içeceklerle doldurduğunuz için günlük sıvı alımınız düşebilir.
Maden suyu mideyi genişletir mi? Maden suyu ilk içildiğinde gazların açığa çıkmasıyla kısa bir süre midede genişleme yaratır ancak gaz çıkarılmasıyla bu genişleme de ortadan kalkar. Kalıcı bir etkisi söz konusu değildir.
Kabızlığa iyi gelir
Kabızlık beraberinde gaz, şişkinlik ve ağrı gibi şikayetleri de getirir. Maden suyu ise kabızlığın azaltılmasına yardımcı olur.
Sürekli mineralli su içmek de vücuda zarar verebilir. Bizim tavsiyemiz vücudun mineral dengesini korumak için günde 2-3 şişe maden suyu içmeleridir. Fakat yine de maden suyunun içinde var olan kalsiyum nedeniyle kemikler güçlenebildiği gibi, vücudun böbrek taşı yapma potansiyeli varsa bunu artırabilir.
Maden suyu sindirim sistemi dostudur.
Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir.
Kabızlık problemi yaşamanıza engel olur
Magnezyum minerali bağırsaktaki su miktarının artmasını ve bağırsak hareketlerinin kolaylaşmasını sağlar. Bugüne kadar yapılan çalışmalar mineralli suyun kabızlık için doğal bir magnezyum takviyesi olarak tüketilebileceğini göstermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri