Spor öncesi kas gücünü arttırmak için ya da Fibromiyalji, kas ağrıları, kronik yorgunluk, omuz-boyun gerginliği, hassas noktaları hafifletmek, migren ve depresyon tedavilerinde iyi bir yardımcıdır. Ayrıca sindirim sisteminde emilimi iyidir.
Magnezyum taurat:
Taurin beyin yüzeyini sakinleştirir, bağışıklık sistemi hücreleri ve şeker metabolizmasında görev alır. Ağır stresi, kronik hastalığı ve ağır enfeksiyonu olan hastalarda, fibromiyalji, beyin sisi ve kronik yorgunlukta iyi bir seçimdir.
Uyku sorunları, bacak krampları, stres, kaygı, anksiyete, migren, yüksek tansiyon, osteoporoz, kabızlık, huzursuz bacak sendromu, fibromiyalji, kronik yorgunluk, diyabet, düzensiz kalp atışları, ellerde titreme, astım atakları yaşıyorsanız magnezyumunuz eksik olabilir.
✔️Fibromiyalji hastalarında Magnezyum, B12 vitamini ve iyot eksikliği sıktır. Varsa eksikliği mutlaka tamamlanmalı. ✔️D vitamini eksik ise 60-80 Mg/mL arasına getirilmeli. ✔️Ağır metal birikimi olduğu düşünülüyorsa kişniş, chlorella, spiruluna gibi takviyeler kullanılabilir.
BİR/MAGNEZYUM MALAT: Fibromiyalji ağrılarında kas tutulmalarına bağlı spazm ağrılarında daha etkilidir.
İlgili 37 soru bulundu
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
1- Magnezyum içeren destekleri doktor tavsiyesi olmadan yutmayın. Aşırı magnezyum huzursuzluk, kas krampları, bulantı, ishal yapabiliyor. 2- Kullandığınız magnezyum haplarının dozları ve yapısının seçimini de doktorunuza bırakın.
Fibromiyalji hastalarının özellikle aerobik, duruş, germe, pilates, yoga ve yüzme egzersizleri yapmaları çok önemlidir. Bunun yanı sıra, sıcak tedaviler, elektrik simülasyonları, kaplıca ve masaj gibi fizik tedavi uygulamaları oldukça etkilidir.
Magnezyum sitrat: Kaslarla ilgili şikayetler de tercih edilir. Kas ağrıları, bacaklardaki kramplar için faydalı olabilir. Kabızlıkta da kullanılabilir. Magnezyum malat: Özellikle enerji üretimine destek istendiğinde, ağrı ve hassasiyet, kronik yorgunluk ve kramp durumlarında, insülin direncinde etkili olmaktadır.
Uyku bozuklukları, düşme ya da motorlu araç kazası gibi büyük fiziksel travmalar, ruhsal travmalar, bazı viral hastalıklar, romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi bazı romatizmal hastalıkların fibromiyaljiyi tetikleyen faktörler olduğu bilinmektedir.
Anti-epileptik gruptan gabapentin molekülü içeren ilaçlar bazen tercih edilebilir. Antidepresan grubundan ise amitriptilin, fluoksetin, paroksetin, sertralin molekülleri kullanılabilmektedir.
Stresi azaltmak ve gevşemeye çalışmak en önemli adımlardır. Uyku düzenini sağlamak da bir diğer etkili yoldur. Uyumadan önce kola, kahve ve çay tüketmek gibi uykuyu kaçıran alışkanlıkları bırakmak gerekir. Her gün aynı saatte kalkmak ve yatmak fibromiyalji ataklarının önüne geçmek için fayda sağlar.
Magnezyum klorür; kas sorunlarını tedavi etmek, vücudun magnezyum seviyesini yükseltmek için kullanılır. Magnezyum laktak diyetlerde kullanılan ve diğerlerine oranla daha yüksek miktarda alınan grubu oluşturur.
Ağrıları rahatlatır ve sinir ağrılarında etkili olabilir. Kasları gevşetir, kas performansını arttırır. Astım tedavisinde faydalı olabilir. Spor performansını arttırabilir ve spor sonrası vücudun iyileşme süresini kısaltabilir.
Magnezyum Sitrat
Dışkı gevşetici etkiye sahip olduğu da bilinen bir gerçektir.
Vücudumuzda bulunan magnezyum rezervinin sürekli doldurulması gerekmektedir. Bir başka deyişle, bu mineralin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, vücuda sürekli olarak verilmesi gerekir.
Kas Ağrıları ve Kramplar
Ağrı, titreme veya kas krampları magnezyum eksikliğinin önemli belirtilerinden bazılarıdır. En kötü senaryoda eksiklik, nöbetlere veya konvülsiyonlara neden olabilir.
Fibromiyalji tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaçlar; Ağrı kesiciler: Doktorunuz tarafından ibuprofen veya asetaminofen gibi ağrı kesiciler önerilebilir. Aşırı ağrı durumlarında özel reçeteye tabi bazı ilaçlar da kullanılabilir.
Fibromiyalji için henüz kesin bir tedavi yoktur. Tedavi süreci bunun yerine semptomları azaltmaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanır. Bunun için ilaçlar, kendi kendine bakım yöntemleri ve yaşam tarzı değişiklikleri kullanılır.
Egzersiz yapın ve hareket edin
Büyük kas gruplarını kullanarak kalp hızını biraz artıran tüm aerobik aktiviteler fibromiyalji ağrılarını azaltırlar. Yapılması en kolay ve insan doğasına en uygun olan aktivite yürüyüştür.
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.
Magnezyum sağlık için kesinlikle gereklidir. Önerilen günlük alım miktarı, erkekler için günde 400-420 mg, kadınlar için günde 310-320 mg'dır. İhtiyacınız olan miktarı hem gıdalardan hem de takviyelerden alabilirsiniz.
K vitamini, kandan kemiklere kalsiyum geçişini sağlarken, D vitamini de kemiklerden kana kalsiyum geçişini sağlar. Bu işbirliği kan ve kemiklerdeki kalsiyum dengesini korur. Özellikle D2 ve K3 vitaminleri birlikte kullanılmalıdır. Metabolizma için gerekli olan magnezyum da D vitamini ile birlikte kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri