BİR HADİSEYİ BİR KİMSEYİ VEYA BİR ŞEYİ RÜYADA GÖRMEK İÇİN ( Bismillâ hirrahmâ nirrahîm) Bir kimse bir hadiseyi, bir kimseyi veya bir şeyi rüyada görmek için Besmeleyi ( 786 ) defa okuyup abdestli olarak yatarsa, rüyasında her şey kendisine açık bir şekilde gösterilir.
Bu rüyayı gören kişi eğer bekar ise oldukça mutlu bir birlikteliğe delalet eder. Yani rüyasında sevdiğini gören kişi bekar bir kişiyse hayırlı bir evlilik yapacağına, mutlu tesadüflerle karşılaşacağına yorumlanır. Rüyayı gören kişi eğer evli ise aile içerisinde gerçekleşecek mutsuz bir olaya yorumlanır.
Güzel rüya görmek amacı ile Fatiha Suresi, İhlas Suresi, Ayete-l Kürsi okunması gerekmektedir.
Okunuşu: "Euzü bi-kelimâti'l-lâhi't-tâmmeti min ğadabihî ve 'ıkâbihî ve şerri 'ıbâdihî ve min hemezâti'ş- şeyâtîni ve en yehdurûn."
Sual: İstihare nedir ve istihare namazı nasıl kılınır? İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.
İlgili 41 soru bulundu
İSTİHARE DUASI TÜRKÇE
Allahumme innî estehîru-ke bi-ilmike ve estakdiruke bi-kudratike ve es'eluke min-fadlike'l-azîm. Fe-inneke takdiru velâ akdiru ve ta'lemu velâ a'lemu ve ente al-lâmu'l-ğuyub.
İstihâre, yapılmasının doğru olup-olmadığında tereddüt edilen şeylerde yapılır ve yedi kere tekrarlanabilir. İstihâreden sonra, insanın gönlüne bir açıklık gelir ve ilk defa kalbe doğan şeyin hayırlı olduğu kabul edilerek ona göre hareket edilir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 2/26-27).
BİR HADİSEYİ BİR KİMSEYİ VEYA BİR ŞEYİ RÜYADA GÖRMEK İÇİN ( Bismillâ hirrahmâ nirrahîm) Bir kimse bir hadiseyi, bir kimseyi veya bir şeyi rüyada görmek için Besmeleyi ( 786 ) defa okuyup abdestli olarak yatarsa, rüyasında her şey kendisine açık bir şekilde gösterilir.
İyi rüya gören bir kimsenin bu rüyasını sâlih kimselere anlatmasında bir sakınca yoktur. Kötü rüya gören kimse, bu rüyasını hiç kimseye anlatmamalıdır. Kötü rüya gören kimsenin uykusundan uyanınca sol tarafına üç defa üflemesi veya tü tü demesi sonra da istiâzede bulunması yani Allah'a sığınması müstehaptır.
Anksiyete rüyalarına çocukluk travması veya çatışma ile uğraşan bir yetişkin neden olabilir. Rüyayı gören kişide kaygı yaratsalar da, anksiyete rüyaları aynı zamanda bir kişinin egosunun yeniden kurulmasının bir yoludur.
Peki "Tanrı'nın rüya yoluyla insanlara mesaj göndermesi mümkün mü?" Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlyas Çelebi, "Peygamberler dışında hiçbir insan Tanrı'dan mesaj alamaz. Buna inanmak kişiyi dinin dışına götürür" diyor.
Peki kötü rüya görünce ne yapılır, hangi dualar okunur? Peygamber Efendimiz buyurdu; hoşuna gidecek bir rüya görürse bu rüya Allah'tandır. Bunun için Allah'a hamd etsin ve onu söylesin.
Haberci rüyalar ile alelade (psikofizyolojik kaynaklı) rüyalar arasındaki temel farklar şöyle açıklanır: Alelade rüyalarda hiçbir amaç yoktur; gelişigüzel veya birtakım parazit titreşimlerin ürünüdürler, saçma sapan öğeler içerirler. Haberci rüyalar ise bir amaca yöneliktir, amaçlı bir düzenlenme vardır.
Rüyada hoşlandığın kişiyi görmek rüya sahibi için mutluluk ve başarı anlamına gelmektedir. Özellikle bekar kişiler için evlenmeye, iş hayatında önemli başarılara ve maddi anlamda ciddi varlıklara rivayet edilir. Aydın ve parlak gelecek ile beraber uzun bir dönemdir arzu ettiği yükselişi işaret eder.
Rüyayı gören kişi gerçekten evlenmeyi düşündüğü bir dönemin içerisinde ise birlikte olduğu kişiyle en kısa zaman içinde evleneceğine dair yorumlanmaktadır. Rüya sahibi evleneceği kişiyi rüyasında görürse, yakın bir zaman içerisinde rüya sahibine bir kısmet çıkacağına dair yorumlanır.
Rüyada âşık olduğun kişiyi görmek, genel olarak duygusal ve olumlu gelişmelerin olacağı anlamına gelmektedir. Rüyada âşık olduğun kişiyi öpmek ise bir kişiden olumlu bir haber alınacağı anlamına geliyor. Rüyada âşık olduğun kişiyi görmek, rüya tabirlerinde huzurlu ve mutlu bir hayatın olacağına işaret edilir.
Uyarıcı rüyalar: Ruhçulara göre, bunlar kişiye önemli sonuçlar doğuracak hatalı bir davranışta bulunmasını, yanlış bir yola sapmasını vs.'yi önlemek üzere gösterilen rüyalardır. Uyarıcı rüyaların kaynağı, ruhçulara göre, genellikle kişinin hami varlığıdır.
Rüyada kabus görmek, rakiplerin var olduğunu ve bu kişilerin, rüya sahiplerinin işlerini ellerinden almaya çalıştıklarına ve bu sebepten dolayı dikkatli olunması gerektiğine işarettir. Rüyada kâbus görmek, rüya sahibini çekemeyen, sevmeyen, istemeyen ve kendisine kin besleyen insanların varlığıyla tabir edilmektedir.
Rüyada Gerçekmiş Gibi Hissetmek Nedir? Rüyada kişinin rüya esnasında gördüğü olayların etkisinde kalarak gerçekmiş gibi hissetmesi kişinin algılarının açık olmasına maneviyatının artmasına ve duru görü sahibi olmasına yorumlanmaktadır.
Zaman zaman insanlar rüyadayken, bir rüyanın içinde olduklarını fark edebiliyor. Bu duruma "lucid dreaming" adı veriliyor. Bilim insanları da işte bu noktada ilgili kişilerle iki yönlü iletişim kurmanın mümkün olduğundan bahsediyor.
Kendi Öldüğünü Görmek Bir kimsenin rüyada kendisini ölmüş görmesi, onun (rüyayı görenin-rüya sahibinin) ömrünün uzadığına, yani uzun ömürlü olduğuna işarettir şeklinde yorumlanmıştır. Kişinin rüyada kendisini ölmüş görüp halkın (insanların) omuzları üzerinde götürüldüğünü görmesi, iyi sayılır.
Herkes Lucid rüya görebilir ama Yaş ilerledikçe Lucid rüya görme olasılığı azalır. ''İstediğiniz Zaman Lucid Dream Görebilir misiniz?'' Aslında berrak rüya, uyku sırasında ortaya çıkabilecek birçok "anormal" deneyimden biridir.
Ancak istihareye yatmak için yapılması gereken belli başlı şeyler vardır. Öncelikle istihare namazı kılınmalı ardından istihare duası okunmalı ve abdest alınarak kıbleye yönelerek yatılmalıdır. Rüyada beyaz, yeşil gibi renkler görülürse olumlu; siyah, gri gibi renkler görülürse olumsuza yorulması gerektiği belirtilir.
İstihare için abdest alınır ve iki rekat namaz kılınır. İlk rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha'dan sonra, Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha'dan sonra İhlâs okunur. Daha sonra duası okunur ve rüyaya yatılır. İstihareyi üç veya yedi kere yapmak sünnet edilir.
Ben onu bir kâğıda yazıp bakarak okusam duam kabul olur mu? Evla olanın gözü bile meşgul etmeden dua etmek olduğunu kaydetmeye gerek yoktur. Ancak istihare namazı ve duası nafile bir ibadettir. Nafile namazlarda Kur'an'a bakarak okumak caiz olduğuna göre istihare duasını bakarak okumakta hiçbir sakınca olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri