Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Bacaklarını, koltuk altını ve bikini bölgesini tıraş etmek zaman alıcıdır ve sonuçları da bir iki gün içinde yok olur. Ağdanın etkisi daha uzun süreli olsa da birkaç haftada kıllar tekrar büyür. Ancak iyi haber şu ki, eğer yıllar boyunca ağda yapmaya devam ederseniz kalıcı olarak ağda ile kılları azaltmak mümkündür.
Epilasyon yöntemleri arasında sağlıklı ve en etkili yöntem olması nedeniyle ağdanın sıklıkla kullanılması zamanla kıl köklerinin azalmasını sağladığı için de tercih edilme nedenleri arasındadır.
Ağdayla alınan tüyler daha yumuşak çıkar
Jilet tüyleri kalınlaştırır mı, kullandıkça tüylerim sertleşir mi diye endişeleniyorsanız, ağda yapmak sizi bu dertlerden kurtarabilir. Tıraş bıçağı tüyleri yüzeyden keserek, kılların uçlarını kalınlaştırır ve sertleştirir.
İlgili 27 soru bulundu
Vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi, yüz de de ağda kullanımı tüyleri inceltir ve tüy alma sıklığınız zaman içinde azalır. Elbette yüz çok hassas ve göz önünde bir bölge olduğu için işlem sırasında nazik ve özenli olmalısınız.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar. Bu yüzden kadınların birçoğu ağdayı tercih etmektedir. Ağda yapan kişilerin tüylerin bulunduğu noktaya sıcak ağdayı yapıştırması gerekir.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Çünkü tüyler kökü ile birlikte alındıkça, zaman içerisinde o bölgede çıkan tüylerin sayısı azalıyor. Bununla birlikte uygulama esnasında cilt yüzeyindeki ölü derilerin de atılması söz konusu olabiliyor.
Tüylerin 0,65 cm ila 1,5 cm uzunluğunda olduğundan emin ol.
Ağda yapmadan önce, bikini bölgendeki tüylerin ideal uzunlukta olması önemlidir.
Güzellik değerlendirmesi: Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.
Aynı zamanda tüy alma rutininiz için ne kadar süre harcamanız gerektiğini dikkate almalısınız. Epilasyon tüyü kökten almaktır, böylece ağda gibi uzun süre dayanan sonuçlar sağlar. Her iki yöntem 4 haftaya kadar dayanır, fakat epilasyon daha uygun olabilir çünkü tüylerinizin yeniden büyümesini beklemenize gerek yoktur.
İstenmeyen Tüylerden Ağda İle Kurtulmak
Özellikle açık ten rengine ve hassas bir cilde sahip kadınlarda kızarıklık ve batık gibi sorunlara neden olabilen bu yöntem, istenmeyen tüyleri kıl kökleri de dahil olmak üzere tamamen ortadan kaldırır.
Manuel bir tıraş makinesiyle tıraş olmak; kolay, ekonomik ve hızlı olduğu için en etkili tüy alma yöntemi sayılan işlemlerden biridir. Birkaç dakika boyunca duş veya banyo yaparak vücudunuzu ılık suyla ıslatın, tıraş jeli sürün ve hafif ve düzenli hareketlerle keskin bir tıraş bıçağı kullanın.
Çok yaşlı ve derisi gevşek olan kişilere sir ağda uygulanmamalıdır. Ayrıca ağda uygulanacak bölgedeki deride güneş yanığı, kesik, çatlak veya deri hastalıkları varsa Sir Ağda Uygulanmamalıdır. Dermatolojik olarak tedavi görenler ve şeker hastalarının sir ağda kullanımı için doktoruna danışması gerekmektedir.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.
Ağda yaptırmak kıl dönmesini ve batık oluşumunu azalttığı için de yararlı bir işlemdir. Jilet ile alınan tüyler bir süre sonra batık oluşturabilir ve cilt yüzeyine çıkmayarak iltihap oluşturabilir. Bu nedenle ağda kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Boncuk ağda, ağda şeklinin adeta bir boncuğa benzemesinden dolayı bu ismi almıştır. Boncuk ağdalar diğer ağda türlerine göre daha az acı vermektedir. Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir.
“Lazer epilasyon acıtıyor mu?” diye sorduğunuzda cevap kişiden kişiye değişir. Hemen hemen herkes için ağda ve epilatörden daha acısız olsa da lazer uygulaması kimilerinin biraz canını yakar. Kimileri içinse oldukça rahat geçer.
Doğru ağda kullanımı uygulandığında cilt sarkması problemiyle karşılaşmak pek mümkün değildir. Vücudun hangi bölgesine ağda yapılacaksa, o bölgeye uygun biçimde dikkatli olmak çok önemlidir.
Tüyler yaklaşık olarak iki haftada uzar, bir ayda da alındıktan önceki haline döner. Dediğim gibi bu hız ve süre kişiye göre değişir. Ağda kaç günde çıkar sorusunun cevabı birkaç günden başlar ve birkaç haftaya kadar değişir. Yeniden ağda yaptırma süresi ortalama iki haftadır.
Kişiye göre değişen bu durum bir anormali olmadıkça 9 yaşından 12 yaşına kadar olabilir. Bu tüylerin alınmasında hiçbir sakınca yoktur. 10 yaşında ağda yapılır mi evet yapılır; ancak bu yaşta seçilen epilasyon yöntemi ne olursa olsun yanında bir yetişkinin yardımcı olması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri