Magnolia birçok meyveyle lezzetlendirilen harika bir tatlı.
Magnolia hangi ülkenin diye merak edenler için, New York pastanelerinden dünyaya yayıldığını söyleyebiliriz. Özellikle son yıllarda popülaritesi artan magnolia, ülkemizde de büyük bir ilgi görmektedir. Yapımında bebe bisküvisi, nişasta ve meyve kullanılır.
Yapımı oldukça kolay olan ve lezzeti de mükemmel denebilecek kıvamda. Sütlü tatlı sevenlerin bir kez tattıktan sonra asla vazgeçemeyecekleri magnolia tatlısı tarifi oldukça basit.
Sütlü tatlıların en güzeli ve en gösterişlisi şüphesiz magnoliadır.
Son dönemlerin trend tatlısı Magnolia, ilk olarak New York'taki Magnolia Bakery'de üretilen muzlu, kremalı ve pandispanyalı bir tatlı çeşidi iken, zaman içerisinde jenerik marka haline geldi ve üreticisinin ismi ile anılan bir tatlı oldu.
İlgili 23 soru bulundu
Üzerine muz dilimlerini yerinde tutacak kadar muhallebi ekleyin. Muz dilimlerini kavanozun iç yüzeyine yerleştirin. Üzerine yeniden muhallebi koyup üzerini bisküvi kırıntıları ve muz dilimleriyle süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip soğuttuğunuz magnolia'larınızı servis edebilirsiniz.
Malzemeler: 2 paket Oreo bisküvi. 1 paket toz Antep fıstığı 2 yumurtanın sarısı
Meyveyle yapılan magnolia tarifleri lezzet bakımından daha da hafifleştirdiği ve kaloriyi azalttığı için diyette çok dikkatli ve ölçülü şekilde tüketilebilir.
Buzdolabında birkaç saat bekletip servis edebiliriz. 1 gün beklerse daha lezzeti oturmuş olur.
Besinlerin kalori miktarı hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu doğrultuda, Çilekli Magnolia kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Çilekli Magnolia, ortalama 16,68 kaloriye, 2,76 karbonhidrata, 0,48 proteine ve 0,42 yağ değerine sahiptir.
Bu sütlü tatlıyı çok seviyor ancak daha hafif halini arıyorsanız kremasız magnolia tarifi tam size göre. Üstelik tatlımız lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor. Krema kullanmadan da ipeksi bir muhallebi hazırlayabilirsiniz.
Magnolia tatlısı son dönemlerin en sevilen tatlılarından biri haline geldi. New York'un popüler pastanelerinden birinde ortaya çıkan ve Türkiye'de tutkunu çok olan magnolia tatlısı, her yerde bulabileceğiniz malzemelerle yapılıyor.
1996 yılında kurulan ve kek, kurabiye, turta ve muzlu pudingleriyle ünlü olan Magnolia Bakery'yi Türkiye'ye, Gloria Jean's Coffee'yi de Türk tüketicileriyle buluşturan Hacı Sayid'in sahibi Dinçerler Ailesi getiriyor.
Tarifi küçük borcamda hazırlamak için ölçüleri yarı yarıya azaltabilirsiniz. Borcamda magnolia yapımı için dilediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz. Magnolia tariflerinde genellikle bebe bisküvisi kullanılmaktadır.
Pudingli magnolia hazırlaması açısından daha pratik lezzet olarak hafif ve enfes bir tatlı :) İlk önce fındıklı çikolatalı pudingi tarifine göre pişiriyoruz. Ardından kakaolu petibör bisküvimizi rondodan geçiriyoruz.
Portakallı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır? Muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısını ekleyerek karıştıralım. Ocağa alıp kısık ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirelim.
Sade magnolia tatlısının bir porsiyonunda 350 kalori vardır. İçerisine Oreo bisküvi parçaları eklendiğinde kalorisi artmaktadır. Magnolia tatlısına 2 tane Oreo bisküvisi eklediğimizde kalori değeri 440'a yükselecektir.
Muz dilimlerini servis edeceğiniz kupların iç yüzeyine yerleştirin. Üzerine yeniden muhallebi koyup üzerini bisküvi kırıntıları ve muz dilimleriyle süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip soğuttuğunuz orjinal magnolia'larınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muzlusuna göre avantajı ertesi güne de kalabiliyor oluşu. Kapların üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Çilekler tamamıyla muhallebinin altında kaldığı sürece bozulmadan duruyor. Ama üçüncü güne bırakmamakta fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri