Güçlü bir ağrı kesici olan Majezik uyutmayan diş ağrısı tedavisinde oldukça etkilidir. Ayrıca Majezik ağız sağlığı ve çeşitli diş rahatsızlıkları için de kullanılır.
Majezik Gargara, ağız ve diş sağlığında etkili bir yardımcıdır. Majezik gargara ürünleri, ağızda oluşan bakteri plağını azaltmak, kötü nefesi gidermek ve diş eti sağlığını desteklemek için kullanılır.
MAJEZİK PLUS nedir ve ne için kullanılır? MAJEZİK PLUS, steroid yapıda olmayan (non-steroidal), yangı önleyici ve ağrı kesici bir ilaç olan flurbiprofen ve antiseptik (mikrop öldürücü) etkiye sahip klorheksidin glukonat içermektedir.
MAJEZİK PLUS gargara aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır, • Ağız ve boğaz mukozasında inflamasyon ve ağrıyla seyreden gingivit, stomatit, farenjit, tonsillit ve aftöz lezyonlarda, • Ağız ve boğaz antisepsisi, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlaması ve diş eti rahatsızlıklarında semptom giderici olarak, • ...
- Diş tedavileri sonrasında da koruyucu olarak kullanılır. - İyi tolere edilir. Orofarenjiyal alana bağlı (Örneğin; dişeti iltihapları, ağız iltihapları, yutak iltihapları) ağrılarda ve ÜSYE'de rahatsızlığı giderici, antiinflamatuar olarak semptomatik tedavide kullanılır.
İlgili 28 soru bulundu
Diş apsesinde meydana gelen şişliği ve ağrıyı yok etmek için tuzlu suyla gargara yapılmalıdır.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
Ağrı kesiciler, diş ağrısını hafifletmek için sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Ağrı kesiciler, ağrıyı azaltarak rahatlama sağlarlar. En yaygın olarak kullanılan ağrı kesiciler arasında parasetamol, ibuprofen ve asetaminofen bulunur.
İştahsızlık, aşırı susama, kusma ile seyreden böbrek iltihabı (interstisyel nefrit) Böbrek yetmezliği Sersemlik, uyuklama hali Kaşıntı Tansiyon düşüklüğü, geçici olarak bilinçte bulanıklık, taşkınlık hali Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
- Diş tedavileri sonrasında da koruyucu olarak kullanılır.
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Diş eti iltihabından kaynaklı ağrılar için evde zerdeçal, aloe vera, karanfil gibi bitkiler kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem iltihaba hem de ağrılara iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, tuzlu su ile gargara da hem ağrıyan bölgenin rahatlamasını hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar.
Diş ağrısını hafifletmek için tuzlu su ile gargara yapmak, ağrıyan bölgeye buz koymak, ağrı kesici almak veya karanfil yağı sürmek gibi yöntemler kullanılabilir. Şiddetli diş ağrısı için diş hekimine gidilmelidir.
Florür içeren gargara, diş minesini güçlendirerek asitlerden korunmasını sağlar. Böylece çürümenin önüne geçilebilir. Kimi gargaraların ağrı kesici etkisi bulunur. Hafif anestezikler içeren ürünler, genellikle diş operasyonları sonrasında kullanılır.
Ağızdan alınan ağrı kesici ilaçlar, diş ağrısını tedavi etmeye yardımcı olabilir. Majezik veya Parol gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçları içmek , birçok insan için hafif-orta dereceli diş ağrılarını etkili bir şekilde azaltmanın hızlı ve basit bir yoludur.
Nedeni: Diş ağrısı, genellikle bir dişin çürümesi, enfeksiyonu, sinirin tahrişi veya diğer dental sorunlar nedeniyle meydana gelir. Diş zonklaması ise genellikle diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, dişeti hastalığı veya çene kaslarının gerilmesi sonucunda ortaya çıkar.
Şiddetli diş ağrısı özellikle geceleri başlar. Çünkü hormonal değişiklikler ile damar içi basıncın artması ve damarsal genişlemeler, geceleri ağrıyı daha şiddetli hissetmenize sebep olur. Gece başlayan diş ağrısı için yapılabilecek en doğru hamle, ağrı kesici bir ilaç alarak en yakın diş hekimine gitmektir.
Dişin içinde bulunan pulpa, sinirler, dokular ve kan damarlarıyla dolu yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu pulpa sinirleri insan vücudundaki en hassas sinirler arasında yer alır. Bu sinirler tahriş olduğunda veya bakteri ile enfekte olduğunda, apseye ve şiddetli ağrıya neden olabilirler.
Gargara diş fırçalamanın yerine geçemez. Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
Antiseptik özelliklere sahip ağız gargaralarını düzenli olarak kullanmak, bakteri oluşumunu azaltmaya ve diş eti iltihabını kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir.
Yoğun ağrının 48 saat içinde geçmesi, sızının ise ortalama 10 gün içinde kaybolması beklenir. Kimi vakalarda sızının tamamen geçmesi üç haftayı bulabilir.
Bu tür vakaların antibiyotikle tedavi edilmesi gerekir. Diş enfeksiyonlarının tedavi edilebilmesi için genellikle 7 ila 10 gün süreyle antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Diş hekimleri hasta özelinde; penisilin, klindamisin ya da metronidazol antibiyotikleri reçete etmeyi tercih edebilirler.
Sigara içmek diş ağrısına neden olmaktadır. Sigara içmekten kaçınmalısınız. Şekerli içecek ve yiyeceklerin tüketimini aza indirmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri