Kimler Akademik Makale Yayınlayabilir? Öncelikle şunu söylemekte fayda var: Teknik olarak, herhangi bir insan, herhangi bir akademik dergide yayın yapabilir. Bunun için bir unvan veya statü aranmamaktadır; bu da bilimin herkesin katkısına açık doğasının bir yansımasıdır.
Evet, bilimsel araştırma yapmak akademisyenliğin önemli bir parçası. Gözlemlemek, düşünmek, sormak, araştırmak, bulguları bilgiye çevirmek ve yayınlamak önemli. Yazmadan, düşünmeden, kafa yormadan akademisyen olunamaz.
Makale yazımı için herhangi bir konu sınırlaması yoktur, her konuda yazılabilir.
Lisans düzeyinde bir öğrencinin, ders kapsamında yapılan bir araştırması; gerekli yeterlilikleri sağlarsa çalışma akademik bir şekilde yayınlanabilir mi? Böyle bir durumda nasıl yol izlenmeli? Cevap: Evet yayınlayabilir.
Tezini başkasına yazdırmanın bahanesi yoktur. Herkes yüksek lisans veya doktora yapmak zorunda değildir. Bu diplomaları alma isteği kişinin kararına ve motivasyonuna bağlıdır. Bunun için tezini kendi yazamayacak bir kişinin lisansüstü eğitim yapması beklenemez.
İlgili 18 soru bulundu
Kimler Akademik Makale Yayınlayabilir? Öncelikle şunu söylemekte fayda var: Teknik olarak, herhangi bir insan, herhangi bir akademik dergide yayın yapabilir. Bunun için bir unvan veya statü aranmamaktadır; bu da bilimin herkesin katkısına açık doğasının bir yansımasıdır.
Sektör haline gelen parayla tez yazdırmak da artık disiplin suçu kapsamında olacak.
Türkiye'de ise birçok dergi (daha çok uluslararası prestijli dizinlerde henüz yer almayanlar) makaleleri ücretsiz olarak yayımlamaktadır. Bununla birlikte 200 TL ile 3000 TL arasında makale yayın ücreti alan dergiler de bulunmaktadır.
Hayır araştırmacılar makaleleri için ücret almazlar. Hatta makalenin yayınlanıp yayımlanmıyacağına karar veren komite de yaptığı yorumlar ve ayırdığı zaman için herhangi bir ücret almaz. Bilimsel çalışmalar kurumlara bağlı yapılır ve araştırmacı olan kişi çalıştığı kurumdan (üniversite, araştırma enstitüsü vs.)
Öğrenci olarak yaptığınız araştırmalar ile makale yazamazsınız.
1) Makalenin uzunluğu: Gönderilecek derginin yazım kurallarına göre değişmekle birlikte, 12 punto ve çift aralıklı yazımda olgu sunumları A4 sayfası olarak 7-8 sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir.
Abstract. Yazılı Anlatım Türleri: Eleştiri; Makale; Köşe Yazısı (Fıkra); Röportaj. Tanım ve örnek metinler.
Çok gerekmedikçe direkt atıftan kaçınılmalı ve makale çalışmasının tümü yazarın kendi cümleleriyle oluşturulan anlatım ile sağlanmalıdır. Yazar atıf verirken kullanacağı kaynağın yazarının ismiyle başlamalı ve bu yazarın belirttiklerini anlamsal olarak bozmadan kendi kelimeleri ile kurgulayıp öyle vermeli.
Temel neden para ve iş güvencesi. Akademisyenler kadro almak istiyorlar ve kadro almak da bir bakıma hakemli dergide yayımlanmış kaç tane makalenizin olduğuna bağlı. Kadro komisyonları, bir akademisyenin “olgun” araştırmalar yapıp yapmayacağını ölçerken, bu yayınları delil gösteriyorlar.
(3) (Değişik:RG-3/10/2019-30907) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
türk üniversitelerinin hemen hemen hepsinde doktora aşamasına gelmiş her akademisyen, pedagojik formasyon dersleri almak zorundadır.
eleman.net verilerine göre, Makale Yazarı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.600 TL maaş alıyor. Makale Yazarı, 2024 yılında en düşük 22.100 TL alırken, en yüksek 40.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Makale Yazarı, Temmuz 2023 yılında ortalama 20.100 TL maaş alıyordu.
Hakemlere makalenin değerlendirilmesi için 15 gün süre verilir. Bu süre editör tarafından uzatılabilir. Sürecin aksaması veya uzaması durumunda yeni hakemler atanabilir. 2 hakemden birinin olumlu diğerinin olumsuz karar vermesi durumunda makale 3. başka bir hakeme gönderilir.
Araştırma projeleri öğrencilerin yayınlanan bilimsel makaleleri daha iyi anlamasını, bireysel ve toplu çalışma arasındaki dengeyi bulmasını ve ilgi alanlarını keşfetmesini sağlar. Bunun sonunda kariyerlerine bir araştırmacı olarak da devam edebilirler.
Çoklu, gereksiz veya eşzamanlı yayın
Aynı makaleyi aynı anda birden fazla dergiye göndermek etik olmayan yayıncılık davranışını teşkil eder ve kabul edilemez. Genel olarak, bir yazar daha önce yayınlanmış bir makaleyi başka bir dergide değerlendirmek zorunda değildir.
Tez yazdırma ücretleri: Lisans Tezleri 9000 TL-13000 TL, Tezsiz Yüksek Lisans Projesi 11000 TL-17000 TL, Yüksek Lisans Tezi 24000 TL-37000 TL, Doktora Tezi 70.000 TL-130.000 TL arasında değişmektedir.
kişinin kendisinin yapmadığı işin referans verilmeden iç edilmesi kapsamında ele alınır ve intihal sınıfına girer. turnitin gibi uygulamalar ai writing detection'ı da kapsama almaya başlamışlardır. kısacası, akademik ahlaksızlıktır. yapmayın.
Tez ile ilgili intihal programı raporunun ortaya koyduğu “benzerlik oranı” nın %20 ve altı olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri