Su kaynatılır içine tuz ve iki üç damla ayçiçek yağı damlatılır makarnalar kaynayan suya eklenir haşlanır süzgeçte süzülür makarna tenceresine tereyağ ayçiçek yağ konur yağ eriyince iki yemek kaşığı salça eklenir kavrulur salçaya tuz eklenir karıştırılır makarna eklenir salça ve makarna iyice harmanlandıktan sonra pul ...
En sık uygulanan yöntemdir. Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Yarım fincandan biraz fazla sıvı yağ (En sağlıklısı zeytinyağıdır ama bazıları makarnada kokusunu sevmez, tadını sevdiğiniz başka bir sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle makarnayı haşlıyoruz, makarnayı süzüyoruz, tereyağ ile sıvıyağını eritelim, tuz atalım, tereyağımız yanmasın. Sonra makarnaları ekleyelim, karıştıralım.
İlgili 23 soru bulundu
1 paket makarna için 1 tatlı kaşığı dolusu tuz yeterli olacaktır. Tuz, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlar.Tuzsuz makarna haşlarsanız lezzeti yerinde olmayacaktır. Makarna suyuna yağ koymamanızı öneririz. Çünkü yağ ilave edilen durumlarda makarnaların yüzeyi yağlanıyor ve sosu içine tam olarak çekemiyor.
Makarna az suda haşlanmalı ve suyunu çektirerek pişirilmelidir. Makarna pişirilirken içerisinde B vitaminleri suya geçer. Bol suda haşlanan ve suyu süzülen makarnanın B vitamini kaybı oldukça fazladır. Makarna tamamen yumuşayıncaya kadar pişirilmemelidir.
Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız makarna soslarını makarna haşlanırken pişirip, makarna süzüldükten hemen sonra üzerine dökün ve karıştırın.
Makarnamızı haşlıyoruz. Suyunu süzdükten sonra tencerede yağla birlikte salçayı ve baharatı kavuruyoruz. Haşlanan makarnayı tencerenin içine koyup sosla iyice harmanlayıp ocağın altını kapatıyoruz. Çok basit afiyet olsun.
Suyunuz artık mümkün olduğunca sıcak. 4- Asla altını kısmayın: Suyun sıcaklığını kaynama noktasında tutmalısınız. Böylece makarna daha hızlı pişer ve al dente sonuç elde etmenin tek yolu budur. Ocağı kıstığınız anda makarnanızın hamur olmasına neden olursunuz.
- Salçalı makarna yapıyorsanız makarnanın haşlama suyuna yağ ilave etmeyin. Zaten salçalı sosa yağ ekleyeceksiniz. - Daha lezzetli bir sos elde etmek istiyorsanız hem domates hem de biber salçası kullanın.
Bol su içerisinde makarna daha rahat pişer. Su kalitesi de makarnanın lezzeti açısından önemli. Kaliteli bir içme suyu makarnaya daha iyi bir tat verir. Musluk suyunda bulunan klor gibi yabancı maddeler makarnanın tadını bozabilir.
Tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Yarım paket burgu makarnayı erittiğiniz tereyağının üzerine boşaltarak kavurun. Makarnalar kahverengi oluncaya kadar bu işleme devam edin. Sonra paketteki diğer makarnayı da üzerine ekleyerek sıcak su ilave edin.
Makarna içeriğindeki karbonhidratların oldukça fazla olması nedeni ile fazla tüketildiği takdirde vücutta yağlanmaya sebep olabilecek besinlerden bir tanesidir. Makarnadan alının karbonhidrat fazlalığı akciğerlerde yağlara dönüşerek depolandığı için fazla makarna yemek vücutta yağlanmaya sebep olabilir.
Makarnayı suya çok erken atıyorsunuz
Günün sonunda tabaklara koyduğunuz makarna eğer yapış yapış ve pişmemişse bunun tek bir sebebi var: Sabırsız olup makarnayı henüz tam olarak kaynamamış suya atmanız. Dolayısıyla makarnayı eklemeden önce suyun kaynama noktasına ulaştığından ve fokurdamaya başladığından emin olun.
Makarnanın kalori ve yağ oranı çok düşüktür. Genel kanının aksine, şişmanlatma riski yoktur. Makarna hem çok doyurucudur, hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir. Bir protein kaynağıdır.
5. Yanlış: Haşlama suyuna yağ koymak makarnanın birbirine yapışmasını engeller. Doğru: Makarnanın yapışmasını engellemenin tek yolu makarnayı pişerken karıştırmaktır. Çoğu İtalyan pişirme suyuna yağ koyulmasına karşıdır çünkü yağ sosun makarnaya tutunmasını engeller.
İrmik Unu İle Hazırlanan Hamurlar
İrmik unu ya da diğer ismiyle durum buğdayı unu, İtalyan mutfağının ve makarna imalatının çok önemli bir parçasıdır. Sarı renge sahip, çok daha yoğun ve çok daha zengin bir lezzettedir. Protein kalitesi yüksek olan bu un ile hazırlanan hamur sayesinde klasik makarna hamuru elde edilir.
Çünkü makarna suyundaki birçok vitamini de böylelikle ziyan ediyorsunuz. Şöyle açıklayalım; makarnanın içerdiği tiamin, riboflavin, niasin, pridoksin, folik asit gibi vitaminler suda çözülebiliyor ve makarnayı haşladığınız suyu döktüğünüz anda aslında bu sağlık deposunu da boşa harcamış olabiliyorsunuz.
Makarnayı soğuk suyla yıkamak, hızla soğumasını sağlamak dışında pek işe yaramaz. Üstelik yıkadığınızda yüzeyindeki nişastadan katman kaybolacak ve sosun makarnanıza yapışması zorlaşacak.
Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın. Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tencere uygun olmazsa ya da su az gelirse kurtarıcı olacaktır.
Makarnaların en sağlıklı çeşitlerinden biri olan tam buğday unlu makarna, beyaz undan yapılan makarnaya oranla glisemik indeksi açısından daha düşük bir besindir. Düşük glisemik indeksi sayesinde daha sağlıklı olan tam buğday makarnanın 200 gramlık bir porsiyonu 752 kaloridir.
Ancak içerisinde A, B1, B2 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, protein ve demir barındıran makarna, çok sık tüketildiğinde zayıflatmanın tersine aşırı kilo alımı, ve kalp hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. Ayrıca diyabet geliştirme riskinde vücutta artış yaşanırken yüksek tansiyon da yaratabiliyor.
Tam tahıllı ya da tam buğdaydan yapılan makarnayı, yemeklerle 'ölçülü' tüketmek kilo oranını artmaz. Tam tahıldan yapılmış makarnaların, beyaz makarnaya göre kalori değeri azdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri