Erişteleri kurutmak için asacak bir yeriniz yoksa sepete veya folluk şeklinde sarın ve kurutmak için bir soğutma rafına koyabilirsiniz. Bu şekilde aynı zamanda mükemmel eşit porsiyonlar elde edebilirsiniz. Yuva haline getirdiğiniz ev yapımı makarnaları hava almayan bir poşete ya da kaba aktarabilirsiniz.
Spagettiye 4 saat, makarnaya 8 saat ve diğer makarna türlerine 12 saat verin. Makarnanızı hava geçirmez bir kaba koyun. Makarna tamamen kuruduktan sonra, tüm parçaları kapaklı bir kaba veya tekrar kapatılabilir bir plastik torbaya yerleştirin. Makarnanızı 2-3 ay oda sıcaklığında saklayın.
Al dente (dişe gelir) kıvam en iyisidir. Bu kıvamda makarnanın dışı yumuşak için hafifçe dişe gelir. Makarnanızı servis etmeden hemen önce pişirirseniz daha lezzetli olacaktır. Makarnayı süzerken makarna suyundan bir miktar ayırırsanız hazırladığınız sosları lezzetlendirmek ve sulandırmak için kullanabilirsiniz.
Makarna hala sıcaksa, kabı kapatmadan önce tamamen soğuduğundan emin olun. Kabın veya torbanın çok iyi kapatılması çok önemlidir çünkü havaya maruz kaldığında pişmiş makarnadaki nem bakteri ve küf oluşumu için mükemmel bir ortam oluşturur. Saklama torbası kullanıyorsanız, kapatmadan önce havayı olabildiğince sıkın.
Makarnayı hava geçirmez kaplara veya fermuar kilitli plastik poşetlere yerleştirin. Yumuşak makarna buzdolabında saklanmalı ve birkaç gün içinde yenilmelidir. Sert, kurutulmuş makarna bir dolapta birkaç ay saklanabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Ara sıra zedelemeden alt üst ederek karıştırın. Eriştenin kuruması, ortama göre yaklaşık 1.5-2 gün sürebilir.
Makarna haşlarken yaşanan önemli bir sıkıntı da haşlama suyunun taşmasıdır. Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır. Tam aksine, suya atılan tuz kaynama noktasını yükselterek suyunuzun daha geç kaynamasına neden olur. Ancak tuzlu su kaynadığında sıcaklığı tuzsuz sudan daha yüksek olacağından makarnalarınız daha çabuk pişecektir.
Makarnayı tencereye koyduktan sonra, ilk birkaç dakika 3-5 sefer karıştırırsanız, makarnanın birbirine yapışmasını da önlersiniz, çubuk makarna yapıyorsanız 7-8 defa karıştırmanız daha uygun olur, böylece çubuklar pişerken birbirine dolanıp yapışmaz.
Makarnayı yapacağınız tencere uygun büyüklükte olmalıdır. Suyun yüksekliğinin tencerenin 3/4'ünü geçmemesine dikkat etmelisiniz. Makarnayı bol tuzlu suda haşlamalısınız. Kaynama noktasını yükselterek süreyi uzatmamak için tuzu, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak kadar ekleyebilirsiniz.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Makarna pişerken belirli aralıklarla karıştırmayı unutmayın. Eğer makarnaya sos yapacaksanız haşlama suyuna yağ eklemeyin çünkü yağlanan makarna hazırladığınız sosu tutmaz. Makarna suyu iyice kaynadıktan sonra tuzu eklenmelidir.
Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş.
Makarna : 1 yıl.
tadına bak, makarna bozulmaz küflenme yoksa yiyebilirsin.
Genellikle makarnalar 10-12 dk gibi sürede pişer. Bu sürede makarna çok pişmiş sekilde pişer. Eğer al dente yani dişe dokunur dirilikte pişirmek istiyorsanız; 8-10 dk gibi bir süre pişirmeniz gerekir. Bu süreler kaynayan suya makarnayı attığımız zamandan itibaren geçen sürelerdir.
Makarna kesinlikle ocağın altı hiç kısılmadan ve tencerenin kapağı kapatılmadan haşlanmalıdır. Lezzetli bir sos için makarnayı haşladığınız sudan, makarnayı süzmeden önce 1 bardak ayrılmalıdır.
Makarnayı suya çok erken atıyorsunuz
Günün sonunda tabaklara koyduğunuz makarna eğer yapış yapış ve pişmemişse bunun tek bir sebebi var: Sabırsız olup makarnayı henüz tam olarak kaynamamış suya atmanız. Dolayısıyla makarnayı eklemeden önce suyun kaynama noktasına ulaştığından ve fokurdamaya başladığından emin olun.
Doğru: Makarnanızın çabuk soğumasını istiyorsanız soğuk suyun altına tutmaktan vazgeçin. Soğuk su makarnanın nişastasını kaybetmesine ve makarnanın ipeksi dokusunun bozulmasına neden olur.
Sıcak su değil, oda sıcaklığında su ilave edip kaynamaya bırakın. Suyunuz o şekilde kaynamadan makarnalarınızı ilave etmeyin. Suyu ocağa aldığınızda hafif ısınmaya başladığında mutlaka tuzunu da ekleyin. 1 paket makarna için 1 tatlı kaşığı dolusu tuz yeterli olacaktır.
Şekerli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Küçük bir tencerede yağı eritiyoruz, üzerine haşlanmış makarnayı koyuyoruz en sonda şekerini ekliyoruz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz . Bunların hepsini şeker iyice eriyene biraz yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz veee hazır.
Noodle ve makarna iki özelliğiyle birbirinden ayrılır. Birincisi; noodle makarnadan daha ince kesilir ve ön pişirme işleminden geçirilir. Bu nedenle makarnaya göre daha kırılgan bir yapıdadır. İkinci ve belki de en önemli fark ise noodle'da kullanılan unun çeşididir.
Bu nedenle tavsiyemiz, en azından makarna yapmanın inceliklerini iyice öğrenene kadar yüksek kalite beyaz un kullanmanız olacak. Buna ek olarak irmik unu da kullanabilirsiniz. Durum buğdayından elde edilen irmik unu, İtalya'da profesyonel makarna üretiminde kullanılması yasayla kesinleştirilmiş bir ürün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri