Taşların altında, ağaç yarıklarında, toprak içerisinde ve yaprakların altında bulunabilirler. Genellikle nemli yerleri tercih ederler.
Bazıları karınlarındaki veya kafalarındaki iğneleriyle sizi sokabilir ve zehirleyebilir ama kulağakaçan böceklerinin böyle bir özellikleri bulunmaz. Yani kulağakaçan böcekleri ısırmaz veya asla insanlara zarar vermez.
Kulağakaçanlar evlere girmek için çatlakları, boşlukları ve delikleri kullanırlar. Özellikle eski pencere kenarları, yıpranmış kapılar gibi evinizle dış dünyayı bağlayan tüm girişlerden içeri girebilirler. Aynı zamanda eve almak için taşıdığınız eşyaları da kullanabilirler.
Halk arasında kulağakaçan böceği kulaktan girer beyine kadar ulaşır diye bir inanış vardır. Bu inanış tamamen yanlıştır. Kulağakaçan böceği insanların kulağından girerek hiçbir organa girmez ve ya ulaşmaz.
Böcek sokmalarında sokulan bölgede ağrı, şişme ve renk değişikliği oluşur. Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, dilde şişme olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Kulağakaçanları çabucak yok etmek için alkol bazlı böcek ilacı hazırla. Sprey şişesine eşit miktarda su ve izopropil alkol koy. Kulağakaçanları görür görmez üzerlerine sık. Alkol kulağakaçanın sert kabuğuna nüfuz ederek ve onu anında öldürür.
Ilık su ve sabun ile bu bölgeyi temizlemeniz yeterlidir. Böcek ısırığı olan bölgede şişlik oluştuysa soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Bu hem ağrıyı hem de kaşıntıyı geçici olarak dindirmeye yardımcı olur. Ancak kaşıntı geçene kadar ısırık olan bölgeyi kaşımamaya dikkat etmelisiniz.
Kulağakaçan böceği, insana dış fiziki yapısına zarar vermeyen, bir başka deyişle sokma veya ısırma huyu olmayan bir canlıdır. Ancak, kulağakaçan haşeresinin maalesef insan sağlığı açısından çok önemli zararları bulunmaktadır.
Bu böcekler salatalık kokusunu da sevmemektedir. Bu sebeple banyo böceğinin olabileceği yerlere salatalık kabukları koyarak bu böceklerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Karanfil, portakal ve limon kokusu ile yapılan temizlik de banyo böceklerinin yok olmasında etkili bilinen diğer bir yöntemdir.
Kulağa böcek kaçması durumunda genellikle varlığını hareket ve sesle hissettireceğini; ağrı, kızarıklık, akıntı, kanama, çınlama ya da işitme azlığı ortaya çıkabileceğini, işitme azlığının derecesinin, tıkanma oranına bağlı olarak değişeceğini belirten Tuhanioğlu, nadiren de hiç belirti görülmeyebileceğini ya da sadece ...
Oldukça hızlı hareket edebilen kulağakaçan böceği, en büyük zararı bitkilere verir. Kanat yapısı deri görünümünde ve kahverengidir. Kulağa kaçan dış ortamda her yerde görülebilir. Ev içlerine en çok açık kapı ve pencerelerin boşluklarından girer.
Bunlar kısa kanatları ve kıskaçları nedeniyle kolayca tanınırlar. Erkek bireylerde kıskaç kıvrık iken, dişilerde ise düz yapılıdır. Genellikle geceleri aktif olup, kemirici ağız yapısına sahiptirler. piresi vb.), böcek yumurtası ve larvaları ile beslenen genel bir predatör olarak bilinmektedir.
Hamam böcekleri ahşapların, kağıtların veya çöplerin altına da yuva yapmaktadır. Bu bölümleri kontrol ederek, hamam böceklerinin yuvasını keşfedebilirsiniz. Hamam böceklerinin hızlı bir şekilde yok olması için etrafta yiyecek bırakmamanız gerekmektedir.
En zehirli böcek isimleri arasında sivrisinek, Afrika katil böceği, tekerlek böceği, siyah korsan böceği, bot fly, kedi tırtılı ve çeçe sineği bulunmaktadır.
Kulağakaçan böceklerinin insanların kulağına girip, beynine doğru yolculuğa çıktığı büyük bir yalandır. Haşerelerle ilgili doğru bilinen yanlışların başında yer alan bu bilgi, eski ve asılsız bir inanıştan kaynaklanır.
İnsanlar böcek ısırması veya sokmasına karşı ciddi bir alerjik reaksiyon gösterebilir. Hayatı tehdit edici bir alerjik reaksiyon (anafilaksi), derhal tıbbi müdahale gerektiren belirtiler üretir. Acil tedavi olmadan, anafilaksi ölümle sonuçlanabilir.
Banyoda kullanılmayan yer süzgeci genel olarak susuz kalır ve bu kuru ve nemli boruların iç kısımları böceklerin çok sevdiği bir alandır. Hem su olmadığı için süzgecin açısından bulunan havuz sisteminde su olmuyor ve buradan böcek hem hava alıyor ve hem de evin içine çıkabiliyor.
Buraları mutlaka kapatın. Bulaşık makinesi giderinde oluşan çatlaklar, havalandırma girişleri, su boruları, banyo ve mutfak boruları yüzünden hamam böcekleri evinize kolaylıkla girebilirler. Evinizdeki beyaz eşyaların sıcak kısımları hamam böceklerinin yuva yapması için oldukça idealdir.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Kulağakaçan (Forficula auricularia), eklembacaklıların deri kanatlılar (Dermaptera) takımından hepçil (otçul ve etçil) bir haşere türüdür.Bir çift kısçaçlara sahip olan bu böcekler Kıskaç Böceği olarak ta bilinmektedir.Erkeklerinin kıskaçları birbirine paralel yay gibi, dişilerinin ise yine birbirine paralel düz ...
Gümüş böceğinin ortamda özellikle aradığı 2 unsur nem ve besindir. Besin hertürlü eşya, kağıt ve apışkan maddelerdir ve bu gibi ürünler evlerimizde ve işyerlerimizde bolca bulunmaktadır. Nem kaynakları ise banyo, tuvalet, mutfak yada su sızıntılarının olduğu evimizde yine çok fazla mevcut olan bir özelliktir.
Bu, zor bir durum gibi görünse de kulağa girebilecek çok sayıda böcek vardır. Bunlardan en yaygınları sivrisinek, tatarcık, kelebekler, pireler, böcekler ve sineklerdir. Böcekler kulakta sıkışabilir ve dışarı çıkamazlar. Büyük böceklerin kulaktaki durumu daha da zordur, geriye dönemezler.
Yatak böcekleri, bir pirinç tanesi büyüklüğünde küçük kırmızımsı kahverengi böceklerdir. Evde en sevdiği yer yatak ve çevresidir. Tahtakurusu insan kanıyla beslenir ve her 8 ila 9 günde bir beslenmesi gerekir.
Böcek ısırığı ve sokmalarının ardından söz konusu bölge sabun ve ılık su yardımıyla iyi bir şekilde yıkanmalıdır. Ardından kolonya veya antiseptik bir madde yardımıyla bölge dezenfekte edilmelidir. Bu uygulamalar enfeksiyonun önlenmesi açısından önem taşır.
Bu böceğin ısırması ile lokal alerjik reaksiyonlar; ortasında punktumu olan papül, vezikül yada nodül gelişmektedir. Kaşıntı ve şişme sonradan eklenmektedir. Alerjik reaksiyonlar dışında Trypanosoma cruzi taşıcılığı ile Chagas hastalığı yada Amerikan tripanosomiasis neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri