Birçok firma makat bölgesine lazer epilasyon yaptırmanın herhangi bir sakıncasının olmadığını belirtiyor.
Genellikle erkek lazer epilasyon uygulamalarında alexandrite lazer cihazı tercih edilir. Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Koltuk Altı Lazer Epilasyonu
Koltuk altı bölgesi, lazer epilasyona olumlu yanıt veren bir bölgedir. Yaklaşık 4 - 6 seansta kişinin sahip olduğu kıllar seyreltilir veya tamamen yok edilir. Bunun yanında bölgedeki kılların yok edilmesiyle kişinin koltuk altında kıl dönmesi oluşma riski de ortadan kalkar.
Evet uygulanabilir. Ancak; tüy rengi koyu, cilt rengi açık olan kişilerde daha başarılı sonuçlar alınmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
alın elinize sabunu köpürtün bi güzel makatla çevresini sabunla ovun sonra jileti alın önce üst tarafı gel gitle tertemiz yapın ardından başını yukarı kaldırıp aşağıdan yapın. sonra yıkayın kıllar dökülsün sonra gene elinizi sabunla köpürtetip ovun sonra da geri kalan kılları temizleyin.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
tıraş etmemekten dolayı herhangi bir günah söz konusu değildir. Ancak dübürün etrafındaki kılları almanın da bir günahı yoktur.
Ayrıca ağız, burun, kulak, göz ve anüs civarındaki kıllar da koruyucu görev üstlenirler çünkü bu yerlere her an toz, mikrop vesaire girebilir.
Özellikle kuyruk sokumu bölgesinde sıkça gözlemlenir. Kuyruk sokumu bölgesinde oluşmasının başlıca sebebi bu bölgenin kıllı bir yapıya sahip olmasıdır. Yine dar pantolonların giyilmesi de kıl dönmesinde oldukça büyük bir etkendir.
Kalın bağırsağın dışa açıldığı ağza anüs (makat) denir. Bu bölgede dışkı kontrolünü sağlayan kaslar vardır. Makat etrafındaki rahatsızlıklar toplumda sık gözlenir. Hassas bir bölge olması nedeniyle makat ve etrafındaki şikayetler ciddi sıkıntılar yaratabilir.
Cevap. Kasık kıllarını 15 günde bir temizlemek sünnet, kırk günden sonraya bırakmak tahrimen mekruhtur. Dübürdeki, yani makat etrafındaki kılları gidermek ise müstehabdır.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Özel bölge kıllarını almanın en hızlı ve basit yöntemi, elektrikli bir tıraş makinesi veya düzeltici kullanmaktır.
Nedenleri nelerdir? Kalça kıvrımı arasında bütünlüğü bozulmuş ya da tahriş olmuş deriden içeriye giren kılın (kılların) yabancı cisim reaksiyonuna neden olarak içi kıl veya iltihap dolu boşluklar oluşturması ile ortaya çıkar. Çoğu zaman deride sadece küçük bir veya birkaç delik görülür.
Kıl dönmesi, şikâyetinin en belirgin bulguları arasında kuyruk sokumunda delik yer alır. Bu deliklere sinüs ağzı denir. Sinüs ağzı, hastalığın seviyesiyle alakalı da bir nevi bilgi niteliği taşır. Tek bir delik olabileceği gibi ilerlemiş vakalarda sayı artabilir.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Kıl dönmesinin vücudumuzda en yoğun görüldüğü yer kuyruk sokumunda intergluteal oluk olarak adlandırılan iki kalça arasındaki oyuntudur. Vakaların neredeyse tamamına yakını kuyruk sokumunda görülür. Nadir olmakla birlikte belirli bir kısmına göbek deliğinde rastlanır.
Genelde erkeklerde gelişir, ara sıra kadınlarda da olabilir. Vellus kılı zaten çocuklukta bölgede mevcut olmasına rağmen, göğüs kılı terminal saçtır. Ergenliğe bağlı olarak yükselen androjen seviyelerinin bir etkisi olarak gelişir. Baş kıllarından farklı olarak, ikincil bir cinsel özelliktir.
Oldukça doğal olan ve zamanla gelişim ile beraber daha da güçlenen kıl köklerini zaman içerisinde vücuttan geçici veya kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırma işlemleri uygulanmaktadır. Bu işlemler arasında geçici olarak sağlanan çözümler arasında ağda, tıraş makinesi, jilet veya bu ve benzeri makineler bulunmaktadır.
Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri