Kendi kendine hareket edebilen ve bir operatör tarafından kullanılabilen makinelerin mekanik bozulma ve kırılmalarının yanında çarpma, çarpışma, raydan çıkma, devrilme, düşme, toprak çökmesi, kaya düşmesi, hırsızlık, doğal afetler risklerini yaşamanız durumunda zararlarınızı karşılıyoruz.
Makine kırılması sigortası, makinelerin kullanılamaz hale gelmesi veya arızalanması sonucu işlerin kesintiye uğramasını önlemek amacıyla yapılır ve maddi kayıpları garanti altına alarak hasarın gerektirdiği tamirat ve ikame masraflarını temin eder.
Makine Kırılması Sigortası'nda sigorta bedeli makinenin yeniye göre ikame, yani yenisinin bedeli olmalıdır. Yeni ikame bedeli ile kullanılmamış aynı cihazın veya aynı fonksiyonları yerine getiren muadil bir cihazın bedeline işaret edilmektedir. Bu sigortanın amacı, makinenin çalışır durumda olmasını korumaktır.
İşletme Personelinin veya Üçüncü şahısların İhmali veya Dikkatsizliğinden Kaynaklanan Hasarlar : Makine ve tesislerin işletilmesi sırasında meydana gelen ziya ve hasarların teminat altına alınmasıdır.
Makine Kırılması Sigortası Kapsamında Hırsızın Makinelere Vereceği Zarar Da Karşılanır Mı? Hırsızın makinelere vereceği zararlar, Makine Kırılması Sigortasının teminat kapsamı dışındadır.
İlgili 19 soru bulundu
Peki, çalınan motoru sigorta karşılar mı? Motosikletin veya anahtarının çalınması, poliçenin genel teminatlarına dahildir. Bununla beraber çalınma teşebbüsü sırasında aracın zarar görmesi halinde de söz konusu zarar, sigorta şirketin tarafından ödenir.
Trafik kazasında karşı taraf %100 kusurluysa hasarın tamamı sigorta poliçe limitleri dahilinde karşı tarafın trafik sigortası tarafından karşılanır. %75 kusurlu olunması durumunda karşı tarafın hasarı karşılama oranı %25'dir. %50 kusurlu olunması durumunda ise hasarın yarı yarıya karşılanması söz konusudur.
Cam Kırılması Sigortası Nedir? Cam kırılması sigortası, cam yüzeylerin hasar görmesine neden olabilecek hemen hemen tüm tehlikelere karşı güvence sağlayan özel bir teminattır. Sigorta ile hasar görmüş camın değiştirilmesi ve onarılması ile ortaya çıkan masrafların tazmin edilmesini sağlanır.
Kazaen Kırılma Masrafları
Taşınabilir bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonu, kamera, müzik seti gibi ürünler, kazaen kırılma sonucu meydana gelen hasarlara karşı teminat altına alınmıştır.
Makine Montaj Sigortası Nedir? Montaj sigortası; montaj faaliyetlerinin başlangıcından bitimine kadar geçen sürede ani ve beklenmedik bir olay sonucu meydana gelebilecek risklere karşı güvence sağlayan bir mühendislik sigortası türüdür.
Daha kısa bir anlatımla, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, KTK. m. 91'de belirtildiği üzere işletenin üçüncü kişilere verdiği zararları karşılamak amacıyla oluşturulmuş bir zarar sigortası türüdür.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Su çekiçlemesi, suda oluşan basıncın birden artmasına ve azalmasına bağlı olarak meydana gelen etkidir. Su çekiçlemesi dolayısıyla makina aksamında meydana gelen arızalar sigorta teminatı altındadır.
Madde 12- Sigorta edilen cam ve aynaların halinde sigortacı, sigorta bedelini geçmemek üzere hasar anındaki zararı tazmin eder. Sigortacı dilerse kırılan cam ve aynaları aynen ikame edebilir. Bu durumda kırılan cam ve aynalar sigortacının malı olur.
Çarpma, çarpılma, hırsızlık, yangın, sel, terör olayları, deprem, fırtına gibi nedenleri karşılayan kasko mekanik hasarları da karşılıyor. Mekanik hasarları kaskonun karşılaması için aracın maddi hasarlı bir kazaya karışması gerekiyor. Kaza sonrasında ortaya çıkan mekanik hasarlar kasko şirketi tarafından karşılanıyor.
Aracınızın mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza ve kırılmalar sigorta kapsamına giren bir olaydan (çarpma, çarpışma ve çalınma) kaynaklanmıyorsa sigorta tarafından karşılanmaz.
Elektrik hasarları kapsamına giren herhangi bir olay neticesinde söz konusu mahalde bulunan buzdolabı ve/veya derin dondurucuların hasarlanarak çalışmaması sebebiyle; buzdolabı ve/veya derin dondurucuların içerisindeki gıda maddelerinin bozulması konut sigortası teminatı altınadır.
Kazaya neden olan sürücü, karşı tarafın hasarını karşılamakla yükümlüdür. Zorunlu olarak her sürücü tarafından yaptırılması gereken trafik sigortası, kaza meydana geldiğinde karşı tarafın maruz kaldığı hasarı karşılar. Dolayısıyla hasar ödemeleri, sigortalı kişinin sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Eşya sigortası poliçeleri evinizdeki elektrik, su, gaz tesisatlarının bakım ve onarımı, çilingir gibi hizmetlerden de faydalanmanızı sağlar. Eşyalarınızı, konut ya da iş yeri sigortası gibi poliçeler kapsamında sunulan ek teminatlarla da güvence altına alabilirsiniz.
Bugün sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bütün sigorta şirketleri, iş makineleri için de zorunlu trafik sigortası yapmaktadır. Zorunlu trafik sigortası primlerinde başlanan serbest tarife uygulaması, iş makineleri için de geçerlidir.
Trafik sigortasının kazada ödeme başına limitleri şu şekildedir. Maddi hasarlarda araç başına 120.000 TL, kaza başına 240.000 TL, Sağlık giderleri kişi başına 1.200.000 TL, Sakatlanma ve ölümde kişi başına 1.200.000 TL, kaza başına 6.000.000 TL'dir.
Kaza neticesinde hasar gören üçüncü tarafların araçlarındaki ya da mülkündeki hasarları gidermek adına trafik sigortası devreye girer. Bu tür durumlarda, genellikle zarar gören kişinin aracının onarım giderleri veya hasarın doğrudan maddi değeri trafik sigortası tarafından karşılanır.
Sigorta poliçelerinin kapsamı Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen limitler dahilinde hazırlanır. Limitler araç başına 120 bin TL'ye kadar olan hasarı öder. Kaza başına ödeme miktarı ise 240 bin TL olarak belirlenmiştir.
Kazaların ardından trafik incelemeleri sonrasında kusur oranı %100 olan taraf için herhangi bir hasar karşılaması yapılmaz. Aynı zamanda %100 kusurlu tarafın sigortası ile karşı tarafın mali hasarı karşılanır.
Trafik Kazası Sonrası Sigortadan Para Alma
Trafik kazası sonrasında sigorta ödemesi alabilmek için gerekli tüm evrakları tamamlayarak sigorta şirketine iletmen gerekir. Eğer yaralanmalı bir kaza meydana geldiyse 1 yıllık iyileşme süresinden sonra sigortaya trafik kazasına ilişkin heyet raporu sunarak ödeme alabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri