Fondötenin üzerine uygulanabilen güneş koruyucuları sayesinde cildini güneş ışınlarından koruyabilirsin. Güneş kremini temiz ve hafif nemli bir makyaj süngeriniyle tüm cildine uygula. Makyajının bozulmaması için güneş kremini tampon hareketlerle dikkatlice uygulamalısın.
Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek. Güneş kreminizi evden çıkmadan en az 15-20 dk önce sürmüş olmaya çalışın ve üzerine makyaj yapacaksanız, filtrelerin oturup aktifleşmesi için sürdükten hemen sonra değil iyice emildikten sonra makyajınızı uygulayın.
Cildinizi temizledikten sonra önce güneş kreminizi uygulamalı, ardından ise makyaj rutininize devam etmelisiniz.
Bu bilgiye bağlı olarak, cildimizi güneşin zararlı etkilerinden korumak önemlidir. Güneş kremleri bu amaçla kullanılır ve cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Ancak makyaj altı güneş kremleri, cildi güneş ışınlarından korurken makyaj uygulamasına olanak sağlayan bir seçenektir.
Makyaj süngerinin gücünü es geçmeyin.
Hafif ıslatarak nemlendirdiğiniz sünger eşliğinde tampon hareketlerle kremi makyajınızı bozmadan cildinize yedirebilirsiniz. 3 tarafı olan, lateks içermeyen Fenty Beauty Precision makyaj süngeri tüm formülleri uygulamak için idealdir.
İlgili 37 soru bulundu
Güneş kremini temiz ve hafif nemli bir makyaj süngeriniyle tüm cildine uygula. Makyajının bozulmaması için güneş kremini tampon hareketlerle dikkatlice uygulamalısın. Makyaj üzerine güneş kremi sürerken kullandığın güneş kreminin beyaz iz bırakmamasına ve cildi yağlandırmamasına dikkat etmelisin.
Cilt tipi ne olursa olsun herkes fondöten altına nemlendirici kullanmalı. Bu hem fondötenin yapısını incelterek daha doğal bir görünüm oluşturur, hem de makyajınızın çizgilere dolmasını önler. Çünkü nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve makyajın doğallığını arttırır. Ayıca üzerine yapılan makyaj daha iyi gözükür.
Nemlendirici ve güneş koruyucu kullanımının ardından fondöten uygulamasına geçmeden önce uygulamanız gereken bir adım ve makyaj çantanıza mutlaka dahil etmeniz önerilen bir ürün daha var!
Öncelikle güneş kremi uygulamaları temiz bir cilde yapılmalıdır. Bunun için tonik ya da gül suyu ile yüzünüzü arındırmalısınız. Ardındansa güneş kreminizi yüzünüze dağıtmalısınız. Bu aşamada 15-20 dakika beklemek cildinizin güneş kremini emmesini böylece makyajınızın daha rahat yapılmasını sağlayabilir.
Güneşe karşı ciltte bariyer oluşturan kremlerin koruma süresini hesaplamak için dakika ve faktör değerinin çarpılması yeterlidir. Zararlı UV ışınlarına maruz kalan bir cildi daha fazla muhafaza eden 50 faktör güneş kremleri, 500 dakikaya kadar koruma sağlar.
Yüz bölgesine yarım çay kaşığı kadar uygulanmalı
Güneş koruyucu kremlerin çoğu suya dayanıklı olarak üretilse de suyla temas sonrasında koruyuculuğu azalmaktadır. Bu nedenle denize ve/veya havuza girip çıktıktan hemen sonra cilt yıkanıp kurulanmalı ve güneş kremi hemen tekrar sürülmelidir.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Fondötenden Önce Güneş Kremi Sürülür mü? Evet, güneş kremi tıpkı makyaj bazında olduğu gibi fondöten kullanımından önce geliyor. Güneş kremini sürdükten sonra yaklaşık 8 dakika bekledikten sonra fondöten adımına geçebilirsin.
Göz çevresine güneş kremi sürülür mü? Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Kuru ciltlilerin en sık sorduğu soruların başında ise “Güneş kremi cildi nemlendirir mi?” geliyor. Güneş kremini cilt bakım rutininin son adımında uygulamak gerektiği için kuru ciltlerin nemlendirme ihtiyacını gidermek zaman zaman zor olabiliyor. Bu yüzden de nemlendirme özelliği olan güneş kremleri kurtarıcı oluyor.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Güneş kremini iki parmak kuralı ile işaret ve orta parmağınıza uzunlamasına iki şerit halinde uygulamanız gerekiyor. Bu miktar ile yüz ve boyun bölgeniz için tam koruma sağlayacaktır. Yazın giydikleriniz güneşten korunmak için alabileceğiniz en basit ve öncelikli önlemlerden birisidir.
Pencerelerden içeriye giren ultraviyole ışınlarının yanı sıra kullandığınız tablet, bilgisayar, led lambalar ve telefonlar da ciltte lekelenmeye ve yaşlanmaya yol açabilmektedir. Bu nedenle evde de güneş koruyucu uygulanmalı ve güneş koruyucularda mavi ışık filtreli olanlar tercih edilmesi önerilmektedir.
Fondötenden sonra ne sürülür diye merak ediyorsanız hemen cevabını verelim. Fondötenden sonra sürülecek şey kapatıcıdır. Kapatıcıdan sonra da allık sürerek hem ten makyajınızı tamamlayabilir hem de bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
BB krem fondötenden önce baz olarak kullanıldığında üzerine fondöten sürülür. Yine bu durum sıklıkla tercih edilmez çünkü BB krem genellikle kapatıcı olarak kullanılır ve üzerine fondöten uygulanmasına gerek kalmaz.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Fondötenin pütür pütür olmaması için önceden peeling yapılması önerilir. Bazen peeling yapılmasından sonra fondöten ciltte tutunamayabilir. Riske atmamak için peeling bakımı düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez yapıldığında fondötenden önce uygulamaya gerek kalmaz.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri