Kredi notunuzu bilmiyorsanız İş Bankası İnternet Şubesi vey
Findeks'e ücretsiz üye olarak veya halihazırda Findeks üyesi iseniz üye hesabınıza giriş yapıp KOSGEB İDR sekmesini seçerek bu raporu temin edebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'na www.turkiye.gov.tr adresinden kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak giriş yapılır. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Rapor hizmeti seçilerek rapor talebinde bulunulur.
Raporlara en yakın TEB Şubesine kimliğinizle başvurarak ya da CEPTETEB İnternet Şubesi'nden ulaşabilirsiniz. Findeks Paket Ücretleri; Findeks Paket Ücretlerine ilişkin detaylı bilgiyi aşağıdaki linklerden görebilirsiniz.
Uzmandır. Türkiye'nin önde gelen dokuz bankasının ortaklığı ile kurulan KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. tarafından hayata geçirilen Findeks, bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmet platformudur.
İlgili 15 soru bulundu
e-Devlet Risk Merkezi Raporu'nda kredi notu yer almıyor. Kredi notu öğrenmek için Findeks ya da banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alınabilir.
Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından düzenlenen, bireysel ve ticari ilişkilerinizde güvenle kullanabileceğiniz Findeks Risk ve Çek raporlarını Garanti BBVA şubelerinden ve Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan kolaylıkla temin edebilirsiniz.
Kredi Alma Durumu
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Bu olumsuz duruma rağmen kısa süre içinde kredi kullanma ihtiyacınız varsa aşağıda bahsedeceğimiz yöntemleri kullanarak kredi notunuzu artırabilirsiniz. Kredi notunu ayda 100-150 puan artırmanız mümkündür.
İkinci yöntem: Findeks Mobil Uygulama veya internet şubesindeki ilgili alana, Findeks Kredi Notu alınmak istenen kişinin bilgileri girilerek bu kişiye sistem üzerinden talep gönderilmesi sağlanır ve Findeks Kredi Notu'nun paylaşımı için izin istenir. Talebe onay verildiğinde ilgili rapor görüntülenebilir hale gelir.
Onayı iki farklı şekilde alabilirsiniz: Birinci yöntem: Risk Raporu istenen taraf; Findeks Mobil Uygulama veya internet şubesi "Hesabım - İstisna Ayarları" menüsünden raporunu paylaşmak istediği kişi ya da kurumun TCKN veya VKN'sini tanımlayarak ön onay verebilir.
Finansal geleceğinizi güvence altına almanın ilk adımı için size özel bir hediye sunuyoruz: Ücretsiz Findeks Risk Raporu! Findeks Risk Raporu'nuzu almak için tek yapmanız gereken Findeks hesabınıza giriş yapmak!
Findeks Risk Raporu; tüm bankalardaki kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarınızın borç ve limit bilgilerini öğrenebileceğiniz, ödemelerinizi ve bu ürünlere dair daha pek çok detayı tek bir yerden takip edebileceğiniz rapordur. Findeks Kredi Notu'nu oluşturan faktörleri bu rapor üzerinde görebilirsiniz.
Kredi notu sorgulama puan düşürür mü? Kredi notu sorgulaması yapmanız puanınızı düşürmez.
Kredi almak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu'na e-Devlet üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilir.
Kredi çekmek için kredi notu kaç olmalı? Findeks Kredi Notu'nuz ne kadar yüksekse bankalardan kredi çekmeniz o kadar kolaylaşır. Bankaların kendi kredi tahsis süreçlerine göre değişmekle birlikte genellikle 1500 ve üzeri nota sahip olan kişiler kredi başvurularına kısa zamanda olumlu sonuçlar almaktadırlar.
Findeks, bireylere ve reel sektöre yönelik finansal hizmet platformudur. Kredi notunuzu Findeks'ten öğrenebileceğiniz gibi, çalıştığınız bankanın internet bankacılığı üzerinden de belirli bir ücret karşılığında öğrenebilirsiniz. Bankamız üzerinden öğrenmek isterseniz Yapı Kredi İnternet Şube'mizi ziyaret edebilirsiniz.
700-1099 puan arası: Orta riskli grubu ifade eder. Bu grupta yer alıyorsanız başvurularınızın reddedilme olasılığı yüksektir. 1100-1499 puan arası: Az riskli olarak nitelendirilen bu gruba dahilseniz gelirlerinize odaklı incelenen başvurunuzun kabul edilme olasılığı bulunmaktadır.
Kredi Notu; 1 - 699 çok riskli, 700 - 1099 orta riskli, 1100 - 1499 az riskli, 1500 - 1699 iyi, 1700 - 1900 çok iyi aralıklarında değerlendirilmektedir ve bankaların kredi vermesi için kredi notunun 1500 ve üstü olması gerekmektedir. Kredi notu 0-1900 puan arasında hesaplanır.
Bankaların kredi verirken referans aldıkları bir puanlama sistemi mevcut. 1'den 1900'e kadar puan veren bu sistemde, 1 en fazla risk taşıyan, 1900 ise en az risk taşıyan puan. Örneğin; puanınız 500 ise kredi başvurunuza olumsuz dönüş yapılması çok olası.
Findeks ile bankalar ve diğer finansal kurumlardaki kredi hesaplarındaki borç ve limitlerini, kredini notunu takip ederek kontrol edebilirsin. Daha pek çok ürün ve hizmetle tanışmak için Findeks'e üye ol! Üstelik üyelik ücretsiz.
'Findeks kredi notu aralıklarına göre risk değerleri şöyledir: 0-699 En Riskli, 700-1099 Orta Riskli, 1100-1499 Az Riskli.
Kredi skoru 1.500 ile 1.900 arasında olanlar kolaylıkla kredi alabilirler. KKB puanı 0 ile 1.099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en tereddütte kaldığı grup az riskli gruptur, yani 1.100-1.499 arası.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri