Malatya; Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Havzasında ve Adıyaman, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Van çöküntü alanının güneybatı ucunda yer almaktadır. Çevresini doğuda Elazığ ve Diyarbakır, güneyde Adıyaman, batıda Kahramanmaraş, kuzeyde Sivas ve Erzincan illeri çevirir.
Son depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya, "şark" olarak anılan 2. bölge (doğu) hizmeti sayılan iller arasına dahil edildi. Buna göre 4 il, 48 ilçe ve 4 doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olmak üzere 56 birimdeki görev süreleri yeniden düzenlendi.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Resmî Gazete de onaylanan yönetmelikte yer alan değişikliklerde; depremden etkilenen Kilis ve Osmaniye il ve ilçeleri 2. bölge (şark) statüsüne alındı. İkinci şark görevine giden Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesinde personel hariç diğer rütbelerdeki personelin hizmet sürelerinde düzenleme yapıldı.
İlgili 25 soru bulundu
Polislerin şark görevi kapsamında olan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van ilidir.
Osmaniye, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80. ilidir. 1933'e kadar il olan Osmaniye'nin eski adı Cebelibereket'tir. O tarihte Adana iline bağlanmış, 24 Ekim 1996 tarihinde yapılan yasal düzenlemeyle tekrar il olmuştur.
Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARININ MUAFİYETLERİ
1.Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı mensubu olarak on yıllık hizmet süresini kamu görevinden sayılmayacak haller hariç olmak üzere tamamlayanlar, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır.
Psikiyatrik hastalıklar açısından C dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar ile tüm branşlar için D ve E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar Emniyet Teşkilatında devlet memurluğuna atanamazlar.
Son depremlerden etkilenen Maraş, Hatay, Antep ve Malatya, "şark" olarak anılan 2. bölge (doğu) hizmeti sayılan iller arasına dahil edildi. Buna göre 4 il, 48 ilçe ve 4 doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olmak üzere 56 birimdeki görev süreleri yeniden düzenlendi.
Değişiklikle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2023'ten itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak değerlendirilecek.
Doğu görevinin yapılacağı iller, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgesinde yer alan illerdir. Bu iller arasında Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Siirt, Mardin ve Batman gibi pek çok il bulunmaktadır. Doğu görevinde yer almak isteyen kişilerin öncelikle askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Zorunlu doğu görevi, Türkiye'deki tüm öğretmenlerin bir kısmını kapsar. Genellikle bu görev, öğretmenlerin ilk atama yılını takip eden yıl başında başlar. Bu görev süresi iki yıl olarak belirlenmiştir. Bu iki yıl boyunca, öğretmenler genellikle doğu illerinde görev yaparlar.
İkinci (Şark) bölge 1. Grup: Beş yıl görev süreli Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Van.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Polis Memuru maaşı aylık ortalama 48.500 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Polis Memuru maaşı 38.800 TL iken, en yüksek ise 100.700 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
2024 zamlı polis maaşı... Memur maaşları enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olurken, polis maaşı da zamlandı. Geçtiğimiz yılın ikinci altı ayında 29 bin 525 lira olan polis maaşı 2024 yılında 44 bin 292 lira olarak ödenecek.
polis subayı tüm suçlar dahil olsa bile Anca subayı subay tutuklar askeri mahkemelerde yargılanır . Üstünlük diye bir şey yok . Polis şehir için egitilir dağa bırakırsanız kendisini savunamaz . Fakat asker disiplin ve eğitim açısından daha üstündür sehirdede dagdada .
Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek. MADDE 1 - 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 15'inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
PMYO, Polis Meslek Yüksek Okulu ise lise ve dengi okullardan mezun olan ve başvuruda bulunarak kurum bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir. Bu eğitim sonucunda başarılı olan öğrenciler PMYO'dan mezun olarak polis memuru olarak görevlerine atanmaktadır.
Şark görevi polis memurları tarafından yerine getirilen bir hizmettir. Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.
Tarihte en son il olan Düzce, 1999 yılında depremden hasar gördüğü için olmuştu.
30 yıl Yarpuz' da, 15 yıl da Osmaniye'de konuşlandırılmıştır. 1923'de Cumhuriyetin ilanı ile Sancakların vilayete dönüştürülmesi nedeniyle “ Cebelibereket Vilayeti” adını almıştır.
1999'da 81 il oldu
1923'ten 1957'ye kadar Türkiye'de il sayısı defalarca değişti. 1957'de ise 67 il olarak sabitlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri