Evrâd-ı Kudsiyye Kur'ânı Kerim'den âyetler, Peygamber Efendimizden Hadis-i şerifler ve Peygamberimize salâtü selâm ile süslenmiştir. Evrâd-ı Kudsiyye, her sıkıntıya karşı, her ihtiyaç her hacet için okunabileceği gibi, hastalıktan şifâ bulmak için de okunur.
Evrâd okunurken dikkat edilmesi gereken âdâbın en önemlileri şunlardır: Evrâd mürşidin izin ve icâzetiyle okunur. İzinsiz okumak mümkünse de yeteri kadar faydalı değildir.
(Büyük Boy) Evrad-i Bahaiyye / Şah-ı Nakşibend Muhammed Bahaüddin Buhari Hazretlerinin Evradı (Gülser Keçeci) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - Kitapyurdu.com.
"Kim bu evrâdı okursa, Allah Teala ona nûr, hikmet ve yakîn ihsan eder. Sihirden, hasetten, nazardan korur; onun bütün sıkıntı ve üzüntülerini giderir. Ona izzet kapısı açılır."
evrâd-ı kudsiye, bahâeddin şah-ı nakşibend hazretlerinin peygamber efendimiz'in (asm) mânevî rûhâniyetinden mânâ âleminde ders aldığı kuvvetli ve tesirli bir duâ metnidir. bedîüzzaman hazretleri kimi zaman “evrâd-ı kudsiye”, kimi zaman da “evrâd-ı bahâiye” nâmıyla andığı bu duâ metni için, “şâh-ı nakşıbend'in kudsî bir ...
İlgili 31 soru bulundu
Bu mecmua genel olarak Hz. Peygamber (A.S)'ın tavsiye ettiği duâlar, Kuran-ı Kerim ayetleri, Hz. Mevlânâ'nın duâları ve Esmâ-ı Hüsnâ'yı ihtiva etmektedir ki bu da “isteyen herkes tarafından okunabilir”, izlenimi vermekteyse de öyle değildir. Mevlevîlik bir “tarîkat”dır.
Evrad ü ezkar, Vird ve zikirler, belli vakitlerde düzenli olarak okunan ayet, salevat, zikir ve dualar demektir. Evrad sözlükte "gelmek, çeşmeye varmak, suya gelen topluluk, akan su ve dere" gibi manalara gelen vird kelimesinin çoğuludur (Kamus Tercümesi, II, 52).
Evrâd ü ezkâr: Vird ve zikirler, belli vakitlerde düzenli olarak okunan âyet, salevât, zikir ve duâlar. Merhum pederim Mûsâ Efendi de evlâtlarına şu hususlara dikkat etmeyi tavsiye ederdi: 1) Evrâd ü ezkârı, mürşidinin gösterdiği âdâb üzere, gönlünü Hakk'a vererek büyük bir îtinâ ile yapmak.
Evrâd kitaplarında yer alan sûre ve âyetler daha çok Allah'ın isim ve sıfatlarıyla ilgili âyetler ve "rabbenâ", "Allāhümme" gibi ifadelerle başlayan metinlerdir. Salavat kısmında ise Hz. Peygamber'in özelliklerini sıralayan cümleler ve onun tavsiye ettiği dualar yer alır.
İsim bizzat Bediüzzaman Hazretleri tarafından verilmiştir ve muhtevayı teşkil eden hizipler ve münâcâtlar Üstadın her gün baştan sona kendisinin bizzat okuduğu ve talebelerine de okumalarını tavsiye, hatta vasiyet ettiği parçalardır.
Onun için hayız ve nifas olan kadının namaz kılması, oruç tutması, Kur'an okuması veya Kuran'a yapışması caiz olmaz. "Hayız halindeki bir kadın Kur'an okumak niyetiyle Kur'an-ı Kerim'den bir ayet dahi olsa okuyamaz!
Vird kelimesinin çoğulu olan evrâd; Allah'a yaklaşmak için belirli zamanlarda ve belli miktarda yapılan nafile ibadet, dua ve zikri ifade eden bir tasavvuf terimidir.
Evrad kelime anlamı olarak "her zaman dil ve ağızda dolaşan söz" anlamına gelmektedir. Vird'in çoğulu "evrad" dır. Evrad; Allah'a yaklaşmak için belirli zamanlarda ve belli miktarda yapılan nafile ibadet¸ dua ve zikri ifade eden bir tasavvuf terimidir.
Evrad-ı Behaiyye ve Hizb'ul-Bahr'a ait elinizdeki bu nüsha, Mahmud Efendi Hazretlerinin kendi el yazma nüshası esas alınarak hazırlanmış, Üstadımızın, Efendi Babamız Ali Haydar Efendiden ve diğer meşayıhtan yaptığı nakilleri de içeren özel bir nüshadır.
1. Zikirler, anmalar, hatırlamalar. 2. Allah'ın isimlerini ve belli duâları okumak sûretiyle yapılan zikirler: Mısrî'ye vücûb imkân bir oldu kamu a'yan / Tâat ile ezkârım yağmâdır alan alsın (Niyâzî-i Mısrî).
'Üstad kendisi başta Yasin-i Şerif'ten başlayıp hatim duasına kadar olan bölümü her sabah okurdu. Sonra, Cevşen'i pazartesi günleri okur bitirirdi (Bazen iki defa okurdu). Salı günü Evrad-ı Kudsiye'yi okur, çarşamba günü Sekine, Tahmidiye ve Münacat-ı Veysel Karanî dualarını okurdu.
Tahmidiye duası okunmaya başlamadan önce abdest alınması ve samimi olarak niyet edilmesi ardından tüm samimi duygular ile okunması esas alınmalıdır.
Cevşen'in muhtevası, sahih hadis kitaplarında var olan dualardan farklı olarak, Allah'ın bin bir ismiyle münacat yapılmış olmasıdır. Yoksa Cevşen'deki duaların önemli bir kısmı, -mahiyeti itibariyle- hem ayetlerde hem de sahih hadis kaynaklarında yer almaktadır.
Hizbü'l-Kur'ân, Kur'ân'ın bir kısmı, Kur'ân'ın altmışta biri, Kur'ân'ın bir parçası, Kur'ân'dan bir bölüm demektir. Terim olarak ise, Kur'ân'dan faziletli sûrelerin bir araya getirilerek yapılmış mecmualara Hizbü'l-Kur'ân denmiştir.
Hizb-ü Envari'l-Hakaikı'n-Nuriye veya yaygın adı ile Büyük Cevşen, bizzat Bediüzzaman Hazretleri'nin Mecmuâtü'l-Ahzab'dan ve Risâle-i Nur'daki hakikatlerden derlediği bir duâ mecmuâsıdır. Piyasadaki benzerlerine ek olarak bu eşsiz dua kitabında Celcelutiye Duası ile Ashabı Bedir ve Şüheda-i Uhud'a da yer verilmiştir.
Büyük Cevşen'in altıncı bölümü Tahmidiye'den meydana gelmektedir. Alah'ın ihsan ettiği nimetler için çok geniş ve küllî hamdleri içine alan bu evradın, pek çok maddî ve manevi hastalığa da şifa olduğu belirtilmektedir.
Her bir isim verildikten sonra Kur'an-ı Kerim'den 9 adet sırlı ayet yer almaktadır ve Allah'u Teala'ya en çok şükretmemiz gereken nimet olan İman ve Nübüvvet özellikle tekrarlanarak hamdetmeyi unutmamız gerektiği hatırlatılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri