Manevî huzur, Allah'ı anmanın, O'nun emirlerini yerine getirmenin ve aklî mekanizmaları kullanarak tefekkür etmenin sonucunda inanan insanın kalbinde meydana gelen bir rahatlıktır. Kalbin, Yaratan'ı anmak suretiyle manevî haz almasıdır, manevî huzur.
Yüce Allah, Ra'd Sûresi 28. âyette şöyle buyurmaktadır: “Onlar iman eden ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.”
*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."
İlgili 38 soru bulundu
Öfke anında okunması tavsiye edilen dualardan birisi de Allahümmagfir li-zenbî ve ezhib gayza kalbî ve ecirnî mineşşeytân zikridir. Duanın anlamı ise: Ya Rabbi, günahımı affeyle. Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar demektir.
İnsanlar iç huzuru bulabilmek için yaptıkları dualar ihlas suresi ruhsal sıkıntılardan korunmak için okunmaktadır. Kehf suresi kaza ve bela gibi husumetlerden arınmak için okunan dualardandır. İnşirah suresi ise şifa kazanma ve zor durumlardan sonra gelebilecek sıkıntılar için okunan dualardan sadece biridir.
Huzur bir “durma, mola verme, dinlenme, anlam yükleme ve bunları bir yaşam tarzı haline getirme” sanatıdır. Mutluluk genellikle “fiziksel” bir durumun ifadesiyken, huzur “ruhsal” bir dinginliğin içtenlikle hissedilmesi durumu yani kalıcı bir ruhsal süreçtir.
İç huzur; korku, endişe ve stresten uzak, zihinsel ve duygusal bir sakinlik halidir. İçiniz huzurluyken, zihniniz sakindir; mutluluk ve özgürlük duygusu yaşarsınız. İç huzur aslında çoğu zaman deneyimlenen tanıdık bir duygudur.
edip cansever, masa da masaymış ha adlı şiirinde sözünü ettiği masaya, insanları koymayı unutmuş. insanları da koymuş olsa o masa sallanmakla kalmaz, çökerdi. masasının üzerindeki yaşama sevinci de birleştirilemeyecek şekilde yerde parçalanır giderdi.
En büyük mutluluk, Allah'a imandır, iman ettiği Zat'a itaat etmek ve dua etmektir. Bir Müslümanın her şeyini Allah'tan istemesi, her derdine ondan derman beklemesi kadar büyük bir mutluluk olamaz. Mutluluk daha çok saadet kelimesi ile ifade edilir.
Aile içindeki huzursuzluk genellikle birbirini anlamamaktan değil, kendimizi doğru ifade edemediğimizden kaynaklanır. Doğru ifade etmek içinse öncelikle biz ne hissettiğimizin, ne düşündüğümüzün, ne istediğimizin farkında olmalıyız.
Huzursuzluk nedenleri arasında stres ve kaygı faktörleri genç bireylerde en fazla etkiye sahip unsurlardır. Gelecek kaygısı, yoğun baskı, altta yatan psikolojik hastalıklar ve psikolojik gelişim bozuklukları gibi durumlar gençlerin rahatsız hissetmesine neden olabilir.
Evde kavga gürültü olmaması için okunacak dualar şunlardır: Allahümme elllef beyne gulubina ve aslihzate beynina ve'hdina sübüle'sselami ve necnina mine'z-zulümati ile'nnuri ve cennibe'l fevahişe mazahare minha vema betane (Allah'ım kalplerimizi birleştir. Aramızı ıslah et(düzelt) ve bizi kurtuluş yollarına ulaştır.
Tevbe suresinin 129. Ayeti her gün 7 defa okunmalı, Bakara 2:269 3 kez okunmalıdır. 41 defa Bismillahirrahmanirrahim ve Ve elgaytü aleyke mehabbeten minni duası okunmalıdır.
Mutlu insanlar genellikle geçmişteki hatalarından ve doğrularından gereken dersleri alarak hayatlarına devam ederler. Geçmişe takılıp kalmak yerine, bugünün farkındalığıyla yaşamlarını sürdürürler. Ayrıca, sevdikleri işi yapmak için hedefler koyar ve bu uğurda kendilerini eğitmekten geri durmazlar.
İnsanlar iç huzuru bulabilmek için yaptıkları dualar ihlas suresi ruhsal sıkıntılardan korunmak için okunmaktadır. Kehf suresi kaza ve bela gibi husumetlerden arınmak için okunan dualardandır. İnşirah suresi ise şifa kazanma ve zor durumlardan sonra gelebilecek sıkıntılar için okunan dualardan sadece biridir.
1. "Eûzü bi kelimâtillâhi't-tâmmâti min gadabihî ve şerri ibâdihî ve min hemezâti'ş-şeytâni ve en yahdurûn." ANLAMI: "Allah'ın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah'ın tam kelimelerine sığınırım."
Hayattan zevk alınmayan, monotonluktan ve gündelik sorunlardan sıkılıp, kendini huzursuz hissetme durumlarına mutsuzluk hissi denir. Mutsuzluk, insanın kendini huzursuz, umutsuz ve karamsar hissetme halidir. Bireyin hayattan zevk alamayıp, monotonluktan ve gündelik sorunlardan sıkıldığı zaman ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri