Sirke ve limon Ardından sprey şişesinin içine bir çay bardağı sirke ve iki çay bardağı limon suyu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı ızgara telinin her tarafına püskürtün. 15 dakika bu şekilde beklettikten sonra, ızgaranın üzerindeki yağ ve gıda artıklarını sünger yardımıyla ovalayın.
Barbeküden, mangaldan sonra, geriye yağ içinde kalan mangal telini, Porçöz Yağ Çözücü ile kolayca temizleyebilirsiniz. Porçöz Yağ Çözücü, Çamaşır suyu katkılı formulüyle yanmış yağlara ve kalıntılara kısa sürede nüfuz ederek, kiri kolayca çıkarmanızı sağlıyor.
Bu yöntem için elma sirkesi tavsiye edilmektedir. Sıcak suyla karıştırdığınız (bir bardak yeterlidir) sirkenin içine ızgarayı koyun ve 30- 35 dakika kadar bekletin. Sirke kirli atıkları yumuşatacak ve sonrasında süngerle silmenizi kolaylaştıracaktır.
Izgara Temizliğinde Sirke Kullanımı
Sirke ve limon ızgaranın üzerinde bekledikten 15 dakika sonra yağ ve gıda artıklarını sert bir fırça yardımıyla çıkarıp ızgarayı yıkayabilirsiniz. Izgara temizliğinde kimyasal madde kullanılmaması, sağlığınız açısından büyük önem taşımaktadır.
1- Öncelikle kirlenen döküm ızgarayı ılık su ile yıkamalısınız. 2- Yıkarken hiçbir kimyasal kullanılmamalıdır. Tel fırçadan yardım alınabilir. Tel kullanmak döküm ızgarada bir kaplama olmadığından dolayı sorun oluşturmayacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Pas lekesini çıkarmak için ilk olarak pasın tozunu güzel bir şekilde süpürmek gerekmektedir. Süpürme işleminden sonra bulaşık deterjanı ve su karıştırılıp köpüklü su ve bir bez yardımı ile silinebilir.
Özellikle mangalı daha önce kullandıysanız soğan antiseptik özelliğiyle ızgaradaki mikropların kırılması için birebir. Yine patates gibi soğan da mangalda pişireceğiniz et gibi yiyeceklerin ızgaraya yapışmamasını sağlıyor.
Tel fırçanız bulunmuyorsa bir miktar alüminyum folyoyu top hâline getirip dikkatlice temizlik yapabilirsiniz. Ardından bitkisel yağa batırılmış kâğıt havlularla telleri tek tek temizlemelisiniz. Bundan sonra da sıra hem mangalın içini hem de ızgara telini bulaşık teli yardımıyla deterjanla yıkamaya geliyor.
Yüksek sıcaklık sayesinde üzerinde biriken yağ ve yemek kalıntıları yanacaktır. Yaklaşık 30 dakika ısıttığınız ızgaraları tel, ahşap veya diğer ısıdan etkilenmeyecek temizleme fırçalarıyla iyice fırçalayın. Bekletme işlemini tamamladıktan sonra ızgaraları ve aroma raylarını çıkarın, bulaşık süngeri ile iyice ovun.
Ete tabii ki de tuz atılır :) Fizikte osmoz kuralı der ki; tuz, içine giren her şeyin suyunu çeker. Bu fizik kuralından dolayı ızgara ya da tava yapılacak et tuzlanarak ocağa koyulduğunda, tuz etin üzerinde bir set oluşturarak etin suyunun çıkmasını engeller.
Limon suyu ve tartar sos ile bir macun hazırlayıp, metallerinizi saracak şekilde sürüp 30 dakika bekletebilirsiniz. Bu işlem bazı metallerinizin daha çok kararmasına sebep olabilir. Böyle bir durum olursa karbonatlı suda bekletilmelidir. Karbonat ve sirke karışımı yaparak da metalleri parlatabilirsiniz.
Bir su bardağı sirkeyi sıcak su ile karıştırın. Daha sonra ızgarayı bu suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde yarım saat beklettiğinizde ızgaraya yapışan kalıntılar ve yağlar yumuşayacaktır. Yumuşayan kalıntıları bir sünger yardımı ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir: Bu ızgarayı temizlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Barbeküden sonra, ızgarayı bulaşık makinesine koyabilir ve lekesiz bir şekilde temizleyebilirsiniz. Evrensel Kullanım: Izgaramız, çeşitli mangal ve barbekü modelleriyle uyumludur.
Sirkeli suyun, bir fincan sirke ve bir bardak su kullanılarak kolaylıkla hazırlanabilmesi mümkündür. Daha sonra yapılması gereken; elde edilen karışımı küfün üzerinde dökmek, 10 dakika kadar beklemek ve nemli bir bez kullanarak küflü alanı silmektir.
Taş ızgaranız sıcak haldeyken kuru bir bezle ya da kağıt havlu yardımıyla üzerini siliniz. Eğer bu temizlik işlemi size yeterli gelmediyse soğuk olan taş ızgaranızı sıcak suyun içine atınız ve yağların çözünmesi için bir müddet bekleyiniz. Daha sonra pişirme taşınızı karbonat ve bir sünger yardımıyla ovalayınız.
Paslanmaz çelik parçalar için çelik temizleyiciyi püskürtün. Temizleme solüsyonunu kullanırken cimri olmaya gerek yok, bol miktarda püskürtün. Temizleyiciyi tüy bırakmayan bir bezle silin. Tüy bırakmayan bir bez kullandığınızdan emin olun, aksi takdirde kumaştaki tüyler, çelik temizleyici nedeniyle çeliğe yapışacaktır.
Döküm tavalar, bulaşık makinesine konulmak için uygun değildir. Eğer kaplaması olan döküm tava kullanıyorsanız bulaşık deterjanı veya beyaz sabunla tava temizleme işlemi yapılması tavsiye edilmektedir. Kaplaması olmayan döküm tava için ise sadece su ve sünger ile temizlik yapılması önerilmektedir.
Döküm ocak demirlerinin temizliği bulaşık deterjanı ve yağ çözücüyle kısa süre içinde yapılabilir. İhtiyaçlara göre deterjanlı su içinde bekletilebilir. Ankastre ocak demirleri nasıl temizlenir sorusunun yanıtı da aslında aynıdır.
Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur. Yoğurt suyu ile terbiye edin. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlayacaktır. Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar.
Bunlar çelik, krom ya da döküm olarak imal edilen; farklı boy ve ebatlarda, değişik tasarımlarda üretilen ürünlerdir. 304 kalite krom çelik kullanılan portatif kamp mangal ızgara çeşitleri de bulunabilir. Bunlar kolay kuruluma sahip pratik ürünler olabildikleri için her yere kolayca taşınabilir.
FIRIN TELİ TEMİZLİĞİNDE KABARTMA TOZU MUCİZESİ
Kabartma tozunu fırın telinin üzerine serpin, biraz sirke püskürtün ve köpürmesini bekleyin. Köpürme durduktan sonra teli bir leğenin içine koyun ve 12 saat bekletin. Daha sonra teli eski bir bezle ya da diş fırçasıyla iyice ovalayın. Durulayarak işlemi tamamlayın.
Pastacılıkta kullanılan ızgara ekipmanı paslanmaz malzemeden yapılmış, yuvarlak, kare veya dikdörtgen şeklindedir. Fırından çıkartılan ekmek, poğaça, kurabiye, kek, veya pandispanya, bu ızgaralar üzerinde soğutulmaya bırakılırlar. Böylece buharlaşma sonucunda oluşabilecek hamurlaşma oranı azaltılır.
Etlerimizi atmadan hemen önce çiğ bir patatesi çatalımızın ucuna takıyoruz ve ızgaramızın üzerinde güzelce gezdiriyoruz. Muhtemelen patatesimizin içindeki nişasta sayesinde ızgaramız yapışmaz bir hal alıveriyor. Bundan sonra gönül rahatlığı ile etlerimizi ızgaramızın üzerine atabiliriz.
Doğru Yağ: Yağlamak için soya veya yerfıstığı yağı gibi bitkisel yağlar kullanmanız doğru olacaktır çünkü 200 dereceye kadar ısıtılabilir. Zeytinyağı, ayçiçek yağı veya mısıryağı yüksek ısıya karşı hassastır. Aynı şekilde doymamış yağ oranı yüksek yağlar veya soğuk sıkma zeytinyağları da ısıya karşı oldukça duyarlıdır.
Çok yağlı bir et, mangal ateşinin yağlanmasına dolayısıyla da etin zehirlemesine neden olabilir. Yağsız etin kendi yağından yoksun pişmesi halinde mükemmel lezzete ulaşılamaz ve kuru olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri