Mantı hamurunun en önemli püf noktası içine eklenen yumurtasıdır. Yumurta hem hamurun esnekliğini artırır ve kolay açılmasını sağlar, hem de pişirirken bir yapıştırıcı vazifesi gördüğü için hamurun dağılmasını önler.
Tencerenin dibine yapışmaması için ara ara tek bir yönde, mantıların formunun bozulmamasına özen göstererek zarifçe karıştırın. Bu aşamada kimilerinin suyun içine bir miktar yağ koyarak mantının yapışmasını engellediği de biliniyor, bizden söylemesi.
3,5 su bardağı un. 1 su bardağı ılık su. 1 çay kaşığı tuz. 1 adet yumurta.
Not: Eğer mantıları kapatmak için yardımcınız yok ise veya hamur açmakta acemi iseniz hamuru daha fazla bezelere ayırıp daha küçük hamur açabilirsiniz böylelikle hem hamuru açmakta zorlanmazsınız hemde kapatırken kolaylık olur kurumadan kapatmış olursunuz.
İçi kıymalı minik hamurlar, üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla buluşunca lezzetine lezzet katılıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Mantı hamurunun kulak memesi kıvamından biraz daha sert olması gerekir. Hamur özleşene kadar iyice yoğurmadan güzel bir mantı hamuru elde edemezsiniz. Mantı hamurunun en önemli püf noktası içine eklenen yumurtasıdır.
Türk mutfağının olduğu kadar Orta Asya mutfaklarının da bir parçası olan mantı, eski SSCB ülkelerinde de popüler bir yiyecektir. Ayrıca Afganistan, Balkanlar, Kuzeybatı Çin ve Pakistan'ın Peşaver şehrinde de mantı tüketilmektedir.
Ev Mantısı (Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için un, su, tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 2 top yapıp yufkadan biraz kalın açıp kare keselim. İçlerine karıştırdığımız kıyma harcını ufak parçalar halinde koyup kapatıyoruz.
Mantu hamurunun iyi bir sonuç verebilmesi için hemen pişirmeye geçmemeniz gerekir. Hazırladığınız mantıları tabanı unlanmış tepsi üzerinde 20 dakika kadar beklemeye bırakın.
Hamurumuzu yoğurmak için süt, su, yumurta, tuzu ve nişastayı çukur bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz. Hamurumuzu bezelere ayırıp yarım saat üzerini kapatarak dinlendiriyoruz. Kıymamıza bir soğan rendeliyoruz.
Hamur, kıyma, yoğurt ve domatesli sosun uyumuna her lokmada bir kez daha inanacağınız bu tarife bayılacaksınız. Mayalı hamurun keyfini mantı kıvamında yaşamaya hazır olun.
Mantı( Hamuru Sütlü Kolay Açılan) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için: 4-4, 5 su bardağı un. 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt.
1KİLO KIYMADAN 3 KİLO MANTI ÇIKTI😄 YAPTIĞIM EN KOLAY👌 MANTI BU OLDU ✔ - YouTube.
Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek geniş bir borcama alın.
Kaynayan suyunuzun içine mantılarınızı sıçratmadan, gerekirse bir kaşık yardımıyla, boşaltın. 20-25 dakika boyunca haşlayıp mantılarınızın iyice yumuşamasını sağlayın. Ardından altını kapatıp 10 dakika kadar suyun içinde dinlendirin ve ılınmasını bekleyin.
6- Bir bezeyi alıp yufka hamurundan daha kalın olacak şekilde 2mm. kadar incelikte açıyoruz.
😊 Eğer evde hamur işi yapacaksanız arada beyaz unla tam buğday ununu karıştırmayı deneyin.Tam buğdayla daha lezetli oluyor.Uzun süre tok tutuyor.Kilo vermeyede yardımcıdır.
Ev mantısı yeni hazırlandığından ve hamuru ince olduğundan kısa sürede pişecektir. Haşlama yaparsanız yaklaşık 8 dakikada pişer. Hazır mantı ise dondurulmuş olduğundan çözmesi ve pişmesi daha uzun zaman alacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürebilir.
MANTI HAMURU MALZEMELERİ
2,5 su bardağı un. 2 yumurta.
Yağ Mantısı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağı un. 1 yumurta. 1 paket kabartma tozu. 1 tatlı kaşığı tuz.
Yaprak Mantı ( Bayburt Yöresine Ait Boş Mantı Da Denir) - Nefis Yemek Tarifleri.
Kayseri ile özdeşleşen 'Mantı'nın 36 çeşidinin bulunması ve her birinin diğerinden lezzetli olması mantının haklı şöhretinin kaynağı olsa gerekir. Etli Mantı,Börek Aşı,Tepsi Mantısı, Peynirli Mantı,Yağ Mantısı, Şebit Yağlaması hamur ağırlıklı ev yemeklerinin önde gelenleri arasında yer alır.
Dünyanın mantıları: 15 farklı ülkeden 15 mantı çeşidi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri