Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Zeytinyağı da birçok sağlık yararının yanında aynı zamanda harika bir ağrı kesicidir. Taze sızma zeytinyağının içeriğinde bulunan oleokantal bileşiği bunu sağlar. Bebeğinizin diş etlerine zeytinyağına batırılmış parmağınızla masaj yapabilirsiniz. Bu yöntem de rahatlamasına yardımcı olacaktır.
Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur.
Yapılan araştırmalar sonucunda zeytinyağı ile yapılan ağız gargaraları da ağız ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. Çünkü zeytinyağının içerdiği antimikrobik ve antioksidan özellikleri ağız ve dişlere yerleşen bakterilerin temizlenmesinde yardımcı olur.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Yeşil çay içilirken alınan yudumun ağızda bir iki dakika bekletilmesi bile, diş etlerindeki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Yeşil çay, aynı zamanda diş etlerinde başlayan çekilmelerin hızını da yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır. Aloe vera ise, diğerlerinden farklı olarak uygulanan bir tedavi seçeneğidir.
Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
Zeytinyağı, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip fenoller açısından zengindir. Sonuç olarak, kullanımı patojenik bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olur ve iltihabı hafifletir.
O nedenle dişeti be boğaz iltihabında da işe yarayabilir. Diş ağrısına zeytin ile özellikle de siyah zeytin ile müdahale edildiği de görülmüştür. Bunun için zeytinin çekirdeğinin çıkarılması ve etli kısmının 10-15 dakika kadar çürük bölgeye bastırılması gerekir.
Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir. Bir miktar zeytinyağını elinize alın ve hafifçe ısıttıktan sonra lekelerin üzerine sürün. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bir bez yardımıyla yüzünüzdeki yağı silin ancak yıkamayın. Yağ tüm gece cildinizde kalsın.
Tuzlu su ile gargara yapmak, Ağrıyan bölgeye buz küpü ve benzeri şekillerde soğuk uygulamak, Diş etinin ağrıyan kısmına karanfil veya zerdeçal tozu sürmek, Ağrı yapan bölgeye ılıtılmış papatya poşet çayı koymak olarak sayılabilir.
Tuzlu bir su ile gargara yapabilirsiniz. Günlük yaşamınız da yoğun kokulu ağız gargarası kullanıyorsanız eğer bu diş eti şişmesi sıkıntısı yaşadığınız dönemde kullanmamalısınız. Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek/içeceklerden uzak durmalısınız. Sert yiyecekler yerine yumuşak yiyecekler tercih etmelisiniz.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Düzenli diş fırçalamak, gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak gibi bazı yöntemler diş eti ağrısı için çok sık tercih edilir. Evde uygulanan bu yöntemler, ağrı bölgesinde iyileşme görünmesini sağlayabilir. Diş eti ağrısı yaşandığında, düzenli olarak dişleri fırçalamak hayati öneme sahiptir.
Zeytin, ağrı kesici ve sakinleştirici bir besindir.
Omega yağları bakımından zengin olan zeytin, diş ağrısını geçirecek kadar etkilidir.
Diş eti şişmesini tedavi edecek ürünlerden biri de limondur. Limon suyunu kullanarak diş etlerinize etkili bir gargara yapabilirsiniz. 1 bardak ılık su ve 1 çorba kaşığı limon suyunu karıştırın. Diş etleriniz rahatlayıncaya kadar limon suyla gargara yapın. Günde iki kez yapılması uygundur.
Diş iltihabının geçmesi için ilk kullanılacak tedavi yöntemi antibiyotik içmektir. Antibiyotik olan ilaçlar iltihabı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırır. Daha sonra ise dişlerin arasında ya da diş kökünde oluşan diş iltihaplarının tekrar oluşmaması için diş temizlenip iç kısmı boşaltılır.
Soğuk kompres yapın: Soğuk kompres, diş etlerindeki şişliği hafifletmek ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Buzlu bir torbayı sarın ve şişen bölgeye 20 dakika kadar uygulayın. Aspirin veya ibuprofen alın: Aspirin veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler, diş etlerindeki ağrıyı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.
Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde zeytinyağı, yara bölgesindeki iltihabı azaltabilir, enfeksiyon riskini önleyebilir ve cildin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilir.
Ayrıca zeytinyağı antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bağırsak bariyerinin güçlenmesine yardımcı olarak bağırsaktaki toksin bileşenlerin kana karışmasını önleyebilir ve enfeksiyon riskini azaltabilir. Bağırsak florasının güçlü olması kabızlık riskinin azalmasında önemli rol oynar.
Zeytinyağının antibiyotik özelliği. Zeytinyağının, yoğun içerdiği oleik asit, ilaç sanayinde kullanılmaktadır. Ayrıca "fenol" adlı bileşen, antioksidan ve pıhtılaşma karşıtı özellikleri ile kalp koruyucu olduğu saptanmıştır.
Yaşlanma ile birlikte artan diş eti çekilmesi, tedavi edilmediğinde ise diş kaybına sebep oluyor. Doğru hareketlerle diş fırçalanması ve düzenli diş taşı temizliği ise diş eti çekilmesinin önüne geçiyor.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri