Bu tarifi hazırlamak için toplamda 30 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik mantar kavurma içindir. Afiyet olsun.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında mantarlar 15 dakika pişirilir. Pişirme işleminin sonlarına doğru, mantarların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirebilirsiniz.
Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış mantarları, büyüklüklerine göre iki ya da dört parçaya bölün ve sote karışımına ilave edin. Mantarları eklediğiniz sote karışımını; tuz, karabiber ve kimyon ile lezzetlendirin. Yüksek ateşte 3- 4 dakika kadar soteledikten sonra ocaktan alın.
Kaç kişilik: 3-4 Hazırlık:5 dak. Pişirme:5 dak.
Kültür mantarı, suyunu salacaktır. Ardından ise saldığı su buharlaşacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Tavaya veya yayvan bir tencereye sıvı yağ alınır. Mantarlar eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. (Mantarlar çok sertse su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.) Soğan ve biber yumuşayana kadar arada karıştırılarak kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenip 5 dakika daha kavrulup ocaktan alınır.
Mantarlar yüksek ısıda pişerken mutlaka tencerenin kapağı açık olmalıdır. Bu şekilde suyu uçacağından yumuşayıp kararmadan hızla pişecektir.
Tavada Kaşarlı Mantar Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir? Bu tarifi hazırlamak için toplamda 20 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 10 dakikası da pişirme süresidir.
Mantarları önce sotelediğinizde suyunu salıp çekiyor, hem sulu kalmıyor hem de lezzeti yoğunlaşıyor. Sonrasında eklediğiniz ince kıyılmış soğan ise mantarın lezzetinin önüne geçmeden bir bütün oluşturuyor.
Mantarları pişirmeden önce 15 dakika kadar haşlayabilirsin ve sonrasında hemen soğuk suya sokarak şoklayabilirsin. Mantarları kısık ateşte pişirirsen hızlıca kararır. O yüzden mantarları yüksek ateşte pişirmelisin. Alüminyum tava ya da tencere kullanmak mantarın kararmasına yol açar.
Mantar kızartması ise, ani gelen misafirlerin, kalabalık sofraların ve fazla vakti olmayanların kurtarıcısı niteliğindedir. Yalnızca 25 dakikada hazırlanan bu yemeği yaz kış demeden afiyetle tüketebilirsiniz.
Patatesleri ekleyin ve 3-4 dk karıştırarak pişirin. Mantarları ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Son olarak tuz ve baharatları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Demir döküm ya da yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın. Kısık ateşte açın ve içerisine zeytinyağını ilave edin.Zeytinyağı kızdığında ve tava güzelce ısındığında içerisine doğranmış mantarları ilave edin. Orta ateşe alın ve üzerine az miktarda tuz atın, bu şekilde bir süre pişmeye bırakın.
Mantarın Kabuğu Soyulur Mu? Mantarın dış kabuğu soyulur mu sorusu genelde hijyen bakımından merak edilir, dilerseniz kirli dış yüzeyden kurtulmak için soymayı tercih edebilirsiniz; ancak mantarın kabuğunu soymadan da pişirmek mümkündür.
Öncelikle mantarlarımızı yıkayıp saplarından ayıralım ve mantarları doğrayıp kenara koyalım (ben tüm mantarlarımı hep sekize böldüm). Ardından tavamızda soğanları sıvı yağ ile orta ateşte kavuralım. Soğanlarımız kavrulunca mantarlarımızı ekleyelim ve tavamızın kapağını kapatıp yemeğimizi pişmeye bırakalım.
Tavuk etleri suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Pişen tavuk etlerinin üzerine doğradığınız soğan ve biberleri koyun. 2-3 dakika kadar ara ara karıştırarak, pişirmeye devam edin. Daha sonra tencereye doğranmış mantarları ekleyin.
Soğanı da yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız mantarları ekleyip harlı ateşte kavuruyoruz. Rendelenmiş 3 domatesi ve salçayı da ilave edip yine harlı ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Öyle çok uzun uzun pişmesine gerek yok.
Yemek biraz sulu istenirse domateslerle birlikte 1 çay bardağı kadar su koyulur, yemek tam suyunu çekmeden ateş kapatılır. AFİYET OLSUN!
Mantarlar saplarından ayrılıp tavaya dizilir, içlerine tuz serpilir ,biraz tereyağ eklenir.
Tencereye bir miktar sıvı yağı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun. Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edip karıştırın. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Kültür mantarlarının günlük olarak tüketilmesinin sağlık açısından önemli olduğu, beklediği ve el değdiği için zamanla kararan mantarların alınmaması gerektiği belirtiliyor.
Ancak mantar piştikçe önce kahverengiye, ardından siyaha dönebilir. Mantarın dış kısmı süngere benzer ve %90'ı sudan oluşur. Bu özelliğiyle maddeleri içine hapsedebilir. Mantardaki su oranı yüksek olduğu için, ısı çok yüksek olduğunda önce tüm suyunu pişirme kabına salar, ardından yeniden çeker.
Mantarları temizleyip dilimleyin, kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya alin üzerine sıvı yağı ekleyip kavurun. Daha sonra orta ateşte kavurun tereyağını baharatları ve tuzu da ilave edip pişmeye bırakın on dakikaya hazır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri